Στοιχεία HTML: Στοιχεία σε επίπεδο μπλοκ έναντι στοιχείων Inline

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ στοιχείων σε επίπεδο μπλοκ και εν σειρά στοιχείων;

Το HTML αποτελείται από διάφορα στοιχεία που λειτουργούν ως δομικά στοιχεία των ιστοσελίδων. Κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία εμπίπτει σε μία από τις δύο κατηγορίες - είτε σε στοιχεία σε επίπεδο μπλοκ είτε σε στοιχεία γραμμής. Η κατανόηση της διαφοράς μεταξύ αυτών των δύο τύπων στοιχείων είναι ένα σημαντικό βήμα στην οικοδόμηση ιστοσελίδων.

Στοιχεία επιπέδου αποκλεισμού

Επομένως, τι είναι ένα στοιχείο σε επίπεδο μπλοκ; Ένα στοιχείο σε επίπεδο μπλοκ είναι ένα στοιχείο HTML που ξεκινά μια νέα γραμμή σε μια ιστοσελίδα και επεκτείνει το πλήρες πλάτος του διαθέσιμου οριζόντιου χώρου του γονικού στοιχείου του. Δημιουργεί μεγάλα τμήματα περιεχομένου όπως παραγράφους ή διαχωρισμοί σελίδων. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα στοιχεία HTML είναι στοιχεία σε επίπεδο μπλοκ.

Στοιχεία επιπέδου μπλοκ χρησιμοποιούνται στο σώμα του εγγράφου HTML. Μπορούν να περιέχουν ενσωματωμένα στοιχεία, καθώς και άλλα στοιχεία σε επίπεδο μπλοκ.

Ενσωματωμένα στοιχεία

Σε αντίθεση με ένα στοιχείο σε επίπεδο μπλοκ, ένα ενσωματωμένο στοιχείο μπορεί:

Ένα παράδειγμα ενός στοιχείου inline είναι η ετικέτα , η οποία κάνει τη γραμματοσειρά του περιεχομένου κειμένου να εμπεριέχεται με έντονα γράμματα. Ένα στοιχείο inline γενικά περιέχει μόνο άλλα στοιχεία γραμμής ή δεν μπορεί να περιέχει τίποτα, όπως την ετικέτα break.

Υπάρχει επίσης ένας τρίτος τύπος στοιχείου στην HTML: αυτά που δεν εμφανίζονται καθόλου. Αυτά τα στοιχεία παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τη σελίδα, αλλά δεν εμφανίζονται όταν εμφανίζονται σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web.

Για παράδειγμα: