Πώς να καθορίσετε ένα παιχνίδι Game Boy: Ξεκινήστε από τον καθαρισμό της κασέτας

Τα πράγματα γίνονται βρώμικα. Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά δοκιμάζετε - είτε με τη χρήση υποδημάτων, σακακιών σκόνης ή φίλτρων αέρα - απλά δεν μπορείτε να αποφύγετε να εισχωρήσετε σκόνη και βρωμιά σε αυτούς τους δύσβατους χώρους παιχνιδιών παιχνιδιών Game Boy .

Τα ανοίγματα τους είναι μικρά, αλλά η βρωμιά φαίνεται να καταλαμβάνει εκεί, γεγονός που συχνά δυσκολεύει το σύστημα Game Boy να διαβάσει την κασέτα. Μπορείτε να αποφύγετε όλα αυτά καθαρίζοντας τα παιχνίδια σας κατά το πρώτο σημάδι του προβλήματος. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε.

Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό:

01 από 02

Εξαερώστε τη βρωμιά με τον συμπιεσμένο αέρα

Ψεκάστε συμπιεσμένο αέρα μέσα στην κασέτα για να αφαιρέσετε ακαθαρσίες και σκόνη. Είναι απλό: Απλά κρατήστε το άχυρο του δοχείου περίπου μισή ίντσα από το άνοιγμα της κασέτας παιχνιδιών. Ψεκάστε αέρα στο άνοιγμα, προσέχοντας να χτυπήσετε το κέντρο και τις γωνίες.

Συμβουλή: Μη βάζετε το άχυρο απευθείας στο άνοιγμα της κασέτας. Τα κουτιά πεπιεσμένου αέρα περιέχουν τετραφθοροαιθάνιο, χημικό που προστατεύει το όζον και χρησιμοποιείται επίσης ως ψυκτικό μέσο. Όταν βγαίνει για πρώτη φορά από το δοχείο, είναι πολύ κρύο και μπορεί να καταστρέψει την κασέτα. Κρατώντας το άκρο άχυρου μισή ίντσα μακριά από το άνοιγμα θα πρέπει να επιτρέπεται η θερμοκρασία του αέρα να είναι αρκετά επίπεδο ώστε να μην προκαλεί ζημιά.

Αυτό μπορεί να είναι το μόνο βήμα που πρέπει να κάνετε. Δοκιμάστε το παιχνίδι και δείτε. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

02 του 02

Χρησιμοποιήστε ένα υγρό βαμβάκι

Βυθίστε το ένα άκρο ενός βαμβακερού μαλακώματος στο νερό. Μην το απορροφάτε - απλώς το καθηλώστε. Χρησιμοποιήστε μια χαρτοπετσέτα για να καθαρίσετε το νερό από το βαμβάκι. Τοποθετήστε το υγρό άκρο του επιχρίσματος στο άνοιγμα της κασέτας. Τρίψτε απαλά τους ακροδέκτες του συνδέσμου με κίνηση από τη μία πλευρά στην άλλη.

Αναποδογυρίστε το στυλεό και χρησιμοποιήστε το στεγνό άκρο για να στεγνώσετε απαλά τους ακροδέκτες του συνδετήρα. Αφήστε το φυσίγγιο να καθίσει για 10 λεπτά πριν χρησιμοποιήσετε για να επιτρέψετε την ξήρανση επιπλέον υγρασίας.

Συμβουλές: Το μάκτρο πρέπει να είναι μόνο υγρό, όχι υγρό. Αν το νερό έρθει μέσα στο φυσίγγιο, μπορεί να καταστρέψει το παιχνίδι. Μπορεί να πιστεύετε ότι το αλκοόλ είναι μια καλύτερη επιλογή, αλλά μην το χρησιμοποιείτε. στην πραγματικότητα, η Nintendo συστήνει ειδικά μόνο το νερό και όχι το αλκοόλ για τον καθαρισμό των κασετών Game Boy.