Τι είναι το "Mashup" του Διαδικτύου;

Ακούτε αυτή την έκφραση "mashup" που χρησιμοποιείται από τους φίλους σας techie. Μιλούν για "Ω, αυτό είναι ένα τόσο φοβερό mashup". Αλλά τι ακριβώς σημαίνει "mashup";

Ένα «mashup» συνδυάζει υπηρεσίες από διαφορετικούς ιστότοπους σε έναν ενιαίο ιστότοπο. Ο όρος προέρχεται από τον όρο «πατάτες με πούλι». Η πρόθεση είναι να προσφέρει εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών στον αναγνώστη συνδυάζοντας τα καλύτερα δύο ή περισσότερων προϊόντων λογισμικού στο διαδίκτυο.

Τα Mashups δεν είναι νέα με κανένα τρόπο. Η ιδέα συνδυασμού πολλαπλών υπηρεσιών API λογισμικού ('διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών') είναι παλιά. Στην πραγματικότητα, το λειτουργικό σας σύστημα Microsoft Windows είναι ένα τέλειο καθημερινό παράδειγμα προγραμματισμού mashup. Αλλά τα τελευταία χρόνια, τα mashups του ιστοτόπου έχουν γίνει μια σοβαρή επιχείρηση για προγραμματιστές ιστού.

Τα Mashups είναι συνήθως ένας συνδυασμός χαρτών και υπηρεσιών εντοπισμού αναζήτησης.

Μερικά από τα πιο δημοφιλή mashups χαρτογράφησης περιλαμβάνουν:

Η δεύτερη πιο συνηθισμένη μορφή διαδικτύου mashup είναι ο συνδυασμός των απόψεων αναγνώστης με άλλες υπηρεσίες αναζήτησης.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα των mashup γνώμης του αναγνώστη:

Το Facebook.com είναι η τρέχουσα & # 34; uber & # 34; mashup σήμερα

Ως τεράστιο site κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook έχει γίνει ένα πολιτιστικό φαινόμενο. Συγκεντρώνει πολλές διαφορετικές δημιουργικές υπηρεσίες σε μια ενοποιημένη κοινωνική εμπειρία στο διαδίκτυο. Υπάρχουν εκατοντάδες εφαρμογές που σπρώχνουν μαζί στο Facebook ... τόσοι πολλοί, στην πραγματικότητα, ότι ολόκληρες ιστοσελίδες είναι αφιερωμένες μόνο για την αναθεώρηση και την εξήγηση Facebook mashups. Ακολουθούν τρία παραδείγματα εκατοντάδων υπηρεσιών mashup του Facebook:

Οι ιστοσελίδες διαδικτύου mashup αυξάνονται από το 2007

Δεν είναι μόνο έξυπνοι τρόποι παροχής υπηρεσιών εντοπισμού και αναθεώρησης, αλλά οι mashups είναι επίσης σχετικά εύκολο να προγραμματιστούν. Αυτή τη στιγμή, μόνο ένα κλάσμα των νέων mashups επιτυγχάνει σημαντική δημοτικότητα, αλλά mashups είναι σίγουρα εδώ για να μείνει. Και μερικές από αυτές τις mashups είναι πράγματι πολύ χρήσιμες και πρακτικές υπηρεσίες.