Πώς να χρησιμοποιήσετε το Facebook Messenger για iPhone

01 από 05

Πώς να κατεβάσετε και να αποκτήσετε πρόσβαση στο Facebook Chat στο iPhone σας

Η εφαρμογή Facebook Messenger για συσκευές iPhone, iPad και iPod σας δίνει πρόσβαση στην συνομιλία σας στο Facebook Messenger στις κινητές συσκευές σας. Η συνομιλία του Facebook ενσωματώθηκε με την εφαρμογή Facebook, αλλά η υπηρεσία διαχωρίστηκε και έγινε η δική της stand alone εφαρμογή.

Η χρήση της εφαρμογής άμεσων μηνυμάτων του Facebook είναι εύκολη και μπορείτε να ξεκινήσετε μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.

Εγκατάσταση της εφαρμογής Facebook Messenger

Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει ακόμα την εφαρμογή Facebook Messenger στη συσκευή σας, ανατρέξτε στο πώς μπορείτε να κατεβάσετε τη λήψη σας από το App Store σε αυτό το σύντομο φροντιστήριο.

02 του 05

Εύρεση συνομιλιών στο Facebook Messenger

Η εφαρμογή Facebook Messenger φορτώνει τις πρόσφατες συνομιλίες σας συνομιλίας, ανεξάρτητα από το πού είχατε στο παρελθόν - οι συζητήσεις που είχατε στο διαδίκτυο, για παράδειγμα, θα εμφανιστούν και στην εφαρμογή για κινητά.

Μετακίνηση μέσω των συνομιλιών σας στο Facebook

Για να πλοηγηθείτε στη λίστα των επαφών σας για να συνομιλήσετε με κάποιον, απλά πατήστε το κουμπί για να μετακινηθείτε στις συνομιλίες σας. Οι συνομιλίες που περιέχουν μη αναγνωσμένα μηνύματα θα εμφανίζονται με έντονα γράμματα. Πατήστε μια συνομιλία για να την ανοίξετε και να δείτε τα μηνύματα που περιέχονται σε αυτήν.

Οι επαφές σας θα έχουν είτε ένα μπλε εικονίδιο Facebook Messenger προσαρτημένο στην εικόνα τους, είτε μια γκρι έκδοση του εικονιδίου. Το μπλε εικονίδιο υποδεικνύει ότι η επαφή χρησιμοποιεί ενεργά το Facebook, είτε μέσω υπολογιστή είτε μέσω κινητής συσκευής, ενώ το γκρι δείχνει ότι ο χρήστης είναι αδρανής, όπως είναι μακριά από τον υπολογιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα ή έχει αφήσει το Facebook ανοιχτό αλλά δεν έχει αλληλεπιδράσει με το λογαριασμού σε λίγο.

03 του 05

Αποστολή μηνύματος Facebook

Η αποστολή ενός μηνύματος με το Facebook Messenger είναι απλή. Αν έχετε ήδη ξεκινήσει μια συνομιλία, απλώς πατήστε τη συνομιλία για να την ανοίξετε και πληκτρολογήστε το μήνυμά σας στο πεδίο για να συνεχίσετε εκεί όπου η συνομιλία έχει διακοπεί.

Ξεκινώντας ένα νέο μήνυμα

Για να ξεκινήσετε μια νέα συζήτηση, κάντε κλικ στο εικονίδιο σύνθεσης στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης της εφαρμογής (μοιάζει με ένα κομμάτι χαρτί και ένα στυλό ή μολύβι πάνω από αυτό). Εμφανίζεται η οθόνη Νέο μήνυμα με το πεδίο "Προς:" στην κορυφή.

Μπορείτε είτε να επιλέξετε έναν παραλήπτη Facebook από τους φίλους σας που αναφέρονται, είτε μπορείτε να εισάγετε το όνομα του παραλήπτη Facebook για το μήνυμά σας στο πεδίο "Προς:". Καθώς πληκτρολογείτε, η λίστα φίλων που ακολουθεί θα αλλάξει, μειώνοντας ανάλογα με το όνομα που πληκτρολογείτε. Επίσης, με κύλιση προς τα κάτω, μπορείτε να βρείτε ομαδικές συνομιλίες στις οποίες συμμετείχαν τα άτομα που ταιριάζουν με το όνομα που πληκτρολογήσατε.

Όταν βλέπετε το όνομα του ατόμου ή της ομάδας στην οποία θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα, πατήστε για να ξεκινήσει η συζήτηση. Εάν είχατε μια συνομιλία με το άτομο οποιαδήποτε στιγμή στο παρελθόν, θα συνεχίσει αυτόματα το νήμα συνομιλίας (και θα δείτε όλα τα παλιά μηνύματα που έχετε μοιραστεί). Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που στέλνετε ένα μήνυμα στο άτομο, θα εμφανιστεί μια κενή συνομιλία έτοιμη να ξεκινήσει.

Για να στείλετε το μήνυμά σας όταν ολοκληρώσετε την πληκτρολόγηση, πατήστε "επιστροφή" στο πληκτρολόγιο.

Προβολή του προφίλ Facebook του φίλου σας

Θέλετε να δείτε τη σελίδα Facebook του φίλου σας; Αγγίξτε την εικόνα τους για να εμφανιστεί ένα μενού και μετά πατήστε "Προβολή προφίλ". Αυτό θα ξεκινήσει την εφαρμογή Facebook και θα εμφανίσει τη σελίδα προφίλ του φίλου σας.

04 του 05

Πραγματοποίηση κλήσεων μέσω τηλεφώνου και βίντεο

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις φωνής και βίντεο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Facebook Messenger. Αγγίξτε το εικονίδιο "Κλήσεις" στο κάτω μέρος της οθόνης της εφαρμογής. Αυτό θα φέρει μια λίστα με τους φίλους σας στο Facebook. Στα δεξιά του καθενός, θα δείτε δύο εικονίδια, ένα για την πραγματοποίηση μιας φωνητικής κλήσης και το άλλο για μια κλήση βίντεο. Μια πράσινη κουκκίδα πάνω από το εικονίδιο του τηλεφώνου υποδεικνύει ότι το άτομο είναι επί του παρόντος συνδεδεμένο.

Πατήστε είτε το εικονίδιο κλήσης ομιλίας ή βίντεο κλήσης και το Facebook Messenger θα επιχειρήσει να επικοινωνήσει με το άτομο. Αν επιλέξατε μια κλήση βίντεο, η κάμερα iPhone σας θα συμμετέχει στην συνομιλία μέσω βίντεο.

05 του 05

Αλλαγή των Ρυθμίσεων εφαρμογών Facebook Messenger

Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής συνομιλίας στο Facebook Messenger πατώντας το εικονίδιο "Me" στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης της εφαρμογής.

Σε αυτήν την οθόνη, μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις, όπως ειδοποιήσεις, να αλλάξετε το όνομα χρήστη, τον αριθμό τηλεφώνου, να αλλάξετε λογαριασμούς Facebook και να ορίσετε προτιμήσεις για τις Πληρωμές Facebook, να συγχρονίσετε επαφές και να προσκαλέσετε άτομα στο Messenger (κάτω από το στοιχείο "Άτομα") και πολλά άλλα.