Το καλύτερο Smartwatches για το ηλεκτρονικό χαρτί

Τα υπέρ, τα μειονεκτήματα και τα κορυφαία επιλογές

Οι έξυπνες τεχνολογίες αιχμής που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά περιλαμβάνουν φανταχτερά καμπάνες και σφυρίχτρες όπως υδατοστεγανότητα, κυψελοειδή συνδετικότητα και φωτεινά έγχρωμα χρώματα. Ωστόσο, δεν χρειάζονται όλοι οι χρήστες αυτές τις λειτουργίες. αν θέλετε ένα smartwatch που παρέχει ειδοποιήσεις άμεσης παράλληλης με τη βασική παρακολούθηση δραστηριότητας, ίσως θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα και να πάτε για ένα πιο βασικό μοντέλο. Εάν αυτό ακούγεται σαν εσένα, ένα smartwatch ηλεκτρονικού χαρτιού μπορεί να είναι η τέλεια εφαρμογή.

Τι είναι ένα Smartwatch με ηλεκτρονικό χαρτί;

Το ηλεκτρονικό έντυπο αναφέρεται σε μια τεχνολογία οθόνης που πιθανώς γνωρίζετε από τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες. Αντί να προσφέρει πλούσια χρώματα, μια οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού είναι συνήθως μόνο ασπρόμαυρη (αν και οι εκδόσεις χρώματος υπάρχουν) και τείνουν να αντανακλούν το φως όπως και το πραγματικό χαρτί. Το αποτέλεσμα είναι μια μάλλον επίπεδη (ματ) εμπειρία που είναι καλύτερη για την ανάγνωση - ειδικά στο άμεσο ηλιακό φως έξω - και προσφέρει ευρύτερες οπτικές γωνίες.

Έτσι, ένα smartwatch ηλεκτρονικού χαρτιού είναι ένα που διαθέτει αυτή την τεχνολογία οθόνης και όχι μια οθόνη AMOLED (όπως στο Samsung Gear S2 ή το Watch Huawei) ή μια οθόνη LCD (όπως στο Moto 360 2 της Motorola).

Τα αναδυόμενα σε ένα Smartwatch ηλεκτρονικού χαρτιού

Το πιο προφανές πλεονέκτημα για να έχετε ένα smartwatch με μια οθόνη e-paper είναι ότι θα έχετε πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αυτή η τεχνολογία είναι πολύ χαμηλότερη από τους άλλους τύπους οθόνης, οπότε δεν θα χρειαστεί να φορτίζετε το φορητό σας πουθενά κοντά τόσο συχνά. Κοιτάζοντας τα κορυφαία smartwatches από την προοπτική της ζωής της μπαταρίας , θα δείτε ότι οι επιλογές ηλεκτρονικού χαρτιού, όπως εκείνες από το Pebble, κατέχουν υψηλή θέση. Ανάλογα με τον τρόπο ζωής σας και αν τείνετε να ξεχάσετε να συνδέσετε την τεχνολογία σας κάθε βράδυ πριν από το κρεβάτι, η δυνατότητα να πάτε αρκετές μέρες με μια χρέωση θα μπορούσε να σημαίνει ότι τελικά θα έχετε μεγαλύτερη χρήση από το smartwatch σας. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε ο τελικός κριτής για το πόσο σημαντική είναι αυτή η δυνατότητα.

Εκτός από τη μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα smartwatches των ηλεκτρονικών χαρτιών προσφέρουν τέλειες γωνίες προβολής, επομένως δεν θα έχετε πρόβλημα να πραγματοποιήσετε τις ειδοποιήσεις στην οθόνη σας, ακόμη και αν είστε έξω από το άμεσο ηλιακό φως. Εάν είστε συχνός δρομέας στην ύπαιθρο ή απλά ξοδεύετε πολύ χρόνο έξω, αυτό θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Είναι απίθανο να διαβάζετε ηλεκτρονικά βιβλία από τον καρπό σας σε ένα smartwatch, οπότε δεν είναι τόσο σημαντικό να έχετε μια ηλεκτρονική έντυπη παρουσίαση σε τέτοιου είδους φορεσιά όπως είναι σε έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη, αλλά θα μπορούσε ακόμα να έρθει σε πρακτικό .

Το Downsides σε ένα Smartwatch για το E-Paper

Εάν θέλετε μια εντυπωσιακή οπτική εμπειρία στο smartwatch σας, οι πιθανότητες είναι ότι θα μείνετε υποτιμημένοι από μια οθόνη e-paper. Ακόμα κι αν επιλέξετε ένα μοντέλο με μια έγχρωμη οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού, δεν θα είναι η πιο φωτεινή στην αγορά και οι αποχρώσεις δεν θα είναι οι πλουσιότερες. Συνολικά, οι οθόνες ηλεκτρονικού χαρτιού είναι σαφώς πιο αθόρυβες από τις αντίστοιχες οθόνες LCD και OLED, οπότε το έχετε υπόψη σας όταν συγκρίνετε τις αγορές σε διαφορετικούς τύπους smartwatches. Αξίζει επίσης να ελέγξετε όλα τα μοντέλα που σας ενδιαφέρουν προσωπικά, σε ένα κατάστημα, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε την οθόνη και άλλα χαρακτηριστικά τους.

Το καλύτερο Smartwatches για το ηλεκτρονικό χαρτί

Τώρα που έχετε μια ιδέα για το τι θέτει αυτό το είδος smartwatch εκτός από άλλους, μπορείτε να αρχίσετε να αξιολογείτε αν είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Αν δεν αποθαρρύνεστε από τα μειονεκτήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω - και εάν η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μεγαλύτερη από το μέσο όρο και οι βελτιωμένες οπτικές γωνίες και η προβολή του ηλιακού φωτός θα σας κάνουν μεγάλη διαφορά - συνεχίστε να διαβάζετε για μια ματιά σε μερικές από τις κορυφαίες επιλογές.

1. Χρόνος βότσαλου

Το Pebble Time προσφέρει μια μεγάλη λειτουργικότητα σε ένα απλό πακέτο. Η οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού με οπίσθιο φωτισμό LED που εμφανίζεται σε αυτό το smartwatch έχει χρώμα (στην πραγματικότητα ήταν το πρώτο ρολόι βότσαλα με έγχρωμη οθόνη) και θα έχετε έως και 7 ημέρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας με μία φόρτιση. Λάβετε υπόψη σας ότι ελέγχετε την οθόνη με τρία φυσικά κουμπιά αντί να πιέζετε και να μετακινείτε απευθείας στην οθόνη, κάτι που μπορεί να αισθάνεται ακατάλληλο για κάποιους χρήστες. Η Βελτιωμένη ώρα περιλαμβάνει το παρελθόν που εισήγαγε πρόσφατα τη διασύνδεση Timeline , η οποία παρουσιάζει τις σχετικές πληροφορίες σας σε χρονολογική μορφή.

2. Γύρος ώρα βότσαλου

Εάν η λίστα χαρακτηριστικών της Pebble Time είναι ελκυστική για εσάς, αλλά θέλετε ένα πιο εξελιγμένο πακέτο - και ένα σχέδιο που ίσως μοιάζει περισσότερο με ένα τυποποιημένο ρολόι χειρός - το γύρο Pebble Time Round θα μπορούσε να αξίζει μια ματιά. Όπως αυτό που αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτό το φορετό έχει μια έγχρωμη εικόνα e-χαρτί και τρία φυσικά κουμπιά. Σε αντίθεση με το χρόνο βότσαλα, ο γύρος βότσαλα έχει μια στρογγυλή οθόνη (εξ ου και το όνομα), και δυστυχώς έχει βαθμολογηθεί για μόνο 2 ημέρες ζωής της μπαταρίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έρχεται σε ένα πολύ λεπτότερο πακέτο, έτσι θυσιάζετε τη μακροζωία για να κοιτάξετε σε αυτή την περίπτωση. Ωστόσο, θα μπορούσε να αξίζει το εμπόριο, αν είστε επιμελής σχετικά με τη διατήρηση του φορητού juiced επάνω, και αν θέλετε ένα smartwatch που είναι πιο γραφείο ή επίσημη φθορά-κατάλληλο. Έχετε επίσης κατά νου ότι τα ρολόγια Pebble διαθέτουν τώρα βελτιωμένη παρακολούθηση δραστηριότητας και έξυπνη λειτουργία συναγερμού για να σας ξυπνούν όταν βρίσκεστε στο ελαφρύτερο στάδιο του ύπνου σας. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα smartwatch για να βοηθήσετε να ξεκινήσετε τις προσπάθειές σας για γυμναστήριο, αυτό θα μπορούσε να σας βοηθήσει.

3. Παρακολουθήστε το Sony FES

Το γεγονός ότι αυτό το φορεμένο πωλείται στο κατάστημα MoMA σας λέει πολλά. Είναι όλα σχετικά με τη μορφή, και η λειτουργία είναι περισσότερο από μια δεύτερη σκέψη. Ωστόσο, το FES Watch είναι εντυπωσιακό. είναι κατασκευασμένο από μια λωρίδα ηλεκτρονικού χαρτιού και μπορείτε να αλλάζετε μεταξύ 24 διαφορετικών σχεδίων για το πρόσωπο και το λουρί του ρολογιού με το πάτημα ενός κουμπιού. Το να το ονομάζεις smartwatch μπορεί να είναι κάτι σαν τέντωμα, αφού δεν θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Instagram και το Twitter, αλλά είναι αρκετά ένας εκκινητής συνομιλίας και διαρκεί δύο χρόνια με επιταγή!

4. Βότσαλο 2 + καρδιακός ρυθμός

Ένα άλλο smartphone Pebble, ρωτάς; Ναι, αυτό το αγαπημένο εμπορικό σήμα Kickstarter κυριαρχεί σαφώς σε αυτόν τον κατάλογο και στην πραγματικότητα μια γρήγορη αναζήτηση της Google αποκαλύπτει ότι κυριαρχεί στην κατηγορία smartwatch του e-paper ως σύνολο. Παρόλα αυτά, η τελική επιλογή εδώ αξίζει να συμπεριληφθεί και λόγω των χαρακτηριστικών που εστιάζουν στο γυμναστήριο. Αυτό το gadget αξίας 129,99 δολαρίων είναι πιο καλαίσθητο από κάποιες άλλες επιλογές που αναφέρθηκαν παραπάνω, αλλά η ασπρόμαυρη οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού έχει βαθμολογηθεί για έως και 7 ημέρες χρήσης με μια χρέωση και λαμβάνετε μια οθόνη 24/7 για την καρδιακή συχνότητα που μετρά τα παλμούς αυτόματα. Αν η παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης είναι προτεραιότητα για εσάς, αυτό το μοντέλο θα μπορούσε να είναι μια σταθερή επιλογή, αν και μοιάζει με έναν πολύ παλαιότερο (και λιγότερο εξευγενισμένο) ξάδελφο του χρόνου βότσαλου και βότσαλο.

Συμπέρασμα

Ειδικά σε σύγκριση με τις φορητές συσκευές όπως το Apple Watch , αυτά τα smartwatches από το e-paper μπορεί να φανούν αρκετά βασικά και σε χαμηλά επίπεδα. Και πράγματι, τείνουν να είναι ελαφρύτερα στα χαρακτηριστικά και λιγότερο ακριβά από τους αδελφούς τους με φωτεινότερες οθόνες. Τούτου λεχθέντος, εάν δεν χρειάζεστε όλα τα κουδούνια και σφυρίχτρα και απλά θέλετε να δείτε ειδοποιήσεις στον καρπό σας, ένα από αυτά τα gadgets θα μπορούσε να χωρέσει το λογαριασμό. Απλά φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας και να αποφασίσετε ποια χαρακτηριστικά σας εμπνέουν το μέγιστο πριν δεσμευθείτε σε αυτές - ή σε οποιοδήποτε άλλο - smartwatch.