Μάθετε πώς να βρείτε τις ρυθμίσεις της κάμερας και του μικροφώνου του Chrome

Πώς να επιτρέπετε ή να αποκλείετε τους ιστότοπους από τη χρήση της φωτογραφικής μηχανής ή του μικροφώνου σας

Το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Google Chrome σάς επιτρέπει να ελέγχετε ποιοι ιστότοποι έχουν πρόσβαση στην κάμερα και το μικρόφωνο σας. Όταν επιτρέπετε ή αποκλείετε την πρόσβαση μιας ιστοσελίδας σε οποιαδήποτε συσκευή, το Chrome αποθηκεύει αυτόν τον ιστότοπο σε μια ρύθμιση που μπορείτε αργότερα να αλλάξετε.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πού το Chrome διατηρεί τις ρυθμίσεις της κάμερας και του μικροφώνου, ώστε να μπορείτε να κάνετε αλλαγές σε αυτές, αν θέλετε, όπως να σταματήσετε να επιτρέπετε σε έναν ιστότοπο να χρησιμοποιεί τη φωτογραφική μηχανή σας ή να σταματήσει να εμποδίζει έναν ιστότοπο να σας αφήσει να χρησιμοποιήσετε το μικρόφωνο σας.

Ρυθμίσεις κάμερας και μικροφώνου Chrome

Το Chrome διατηρεί τις ρυθμίσεις τόσο για το μικρόφωνο όσο και για την κάμερα στην ενότητα Ρυθμίσεις περιεχομένου :

  1. Με το Chrome ανοιχτό, κάντε κλικ ή αγγίξτε το μενού στην επάνω δεξιά γωνία. Αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντια τοποθετημένες κουκίδες.
    1. Ένας γρήγορος τρόπος να φτάσετε εκεί είναι να πατήσετε Ctrl + Shift + Del και στη συνέχεια να πατήσετε Esc όταν εμφανιστεί αυτό το παράθυρο. Στη συνέχεια, κάντε κλικ ή πατήστε Ρυθμίσεις περιεχομένου και μεταβείτε στο βήμα 5.
  2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις από το μενού.
  3. Πραγματοποιήστε κύλιση ολόκληρης της σελίδας και ανοίξτε το σύνδεσμο "Για προχωρημένους ".
  4. Μεταβείτε στο κάτω μέρος της ενότητας Προστασία προσωπικών δεδομένων και ασφάλειας και επιλέξτε Ρυθμίσεις περιεχομένου .
  5. Επιλέξτε είτε Κάμερα είτε Μικρόφωνο για πρόσβαση σε οποιαδήποτε ρύθμιση.

Για ρυθμίσεις μικροφώνου και κάμερας webcam, μπορείτε να αναγκάσετε το Chrome να σας ρωτήσει τι πρέπει να κάνετε κάθε φορά που ένας ιστότοπος ζητά πρόσβαση σε οποιαδήποτε από αυτές. Αν αποκλείσετε ή επιτρέψετε σε έναν ιστότοπο να χρησιμοποιεί τη φωτογραφική σας μηχανή ή το μικρόφωνο, μπορείτε να βρείτε αυτήν τη λίστα σε αυτές τις ρυθμίσεις.

Πατήστε το εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων δίπλα σε οποιονδήποτε ιστότοπο για να το καταργήσετε από την ενότητα "Αποκλεισμός" ή "Αποδοχή" είτε στην ενότητα της κάμερας είτε στο μικρόφωνο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ρυθμίσεις μικροφώνου και φωτογραφικής μηχανής του Chrome

Δεν μπορείτε να προσθέσετε με μη αυτόματο τρόπο έναν ιστότοπο είτε στη λίστα αποκλεισμών είτε στη λίστα επιτρεπόμενων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να εγκρίνετε ή να εμποδίζετε προτού αποκλείσετε έναν ιστότοπο από την πρόσβαση στην κάμερα ή το μικρόφωνο. Ωστόσο, το Chrome θα σας ζητήσει την πρόσβαση κάθε φορά που κάποιος ιστότοπος ζητάει τη φωτογραφική σας μηχανή ή το μικρόφωνο.

Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε σε αυτές τις ρυθμίσεις του Chrome είναι να αποκλείσετε εντελώς όλους τους ιστότοπους από το να ζητήσετε πρόσβαση στην κάμερα ή το μικρόφωνο σας. Αυτό σημαίνει ότι το Chrome δεν θα σας ζητήσει πρόσβαση και, αντίθετα, απλώς απορρίπτει αυτόματα όλα τα αιτήματα.

Κάνετε αυτό με την εναλλαγή της επιλογής Προβολή πριν (προτεινόμενη) .