Τρόπος χρήσης του παραλήπτη HTTP

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τη διαδικασία του διαιτητή

Οι πληροφορίες που βλέπετε γραμμένες σε ιστότοπους είναι μόνο ένα κομμάτι των δεδομένων που μεταδίδουν οι ιστότοποι καθώς μετακινούνται από έναν διακομιστή ιστού στον περιηγητή ενός ατόμου και αντιστρόφως. Υπάρχει επίσης ένα δίκαιο ποσό μεταφοράς δεδομένων που συμβαίνει πίσω από τις σκηνές - και αν γνωρίζετε πώς να έχετε πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, ίσως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με ενδιαφέροντα και χρήσιμα μέσα! Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε ένα συγκεκριμένο κομμάτι δεδομένων που μεταφέρεται κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας - ο αναλυτής HTTP.

Τι είναι ο Αναγνώστης HTTP;

Ο αναλυτής HTTP είναι δεδομένα που διαβιβάζονται από προγράμματα περιήγησης ιστού στο διακομιστή για να σας ενημερώσουν σε ποια σελίδα ήταν ο αναγνώστης προτού φτάσουν σε αυτήν τη σελίδα. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον ιστότοπό σας για την παροχή πρόσθετης βοήθειας, τη δημιουργία ειδικών προσφορών σε στοχοθετημένους χρήστες, την ανακατεύθυνση των πελατών σε σχετικές σελίδες και περιεχόμενο ή ακόμα και για να εμποδίσουν τους επισκέπτες να έρχονται στον ιστότοπό σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε γλώσσες δέσμης ενεργειών όπως JavaScript, PHP ή ASP για να διαβάσετε και να αξιολογήσετε τις πληροφορίες παραπομπής.

Συλλογή πληροφοριών αναφορών με PHP, JavaScript και ASP

Λοιπόν, πώς συλλέγετε αυτά τα δεδομένα HTTP; Ακολουθούν ορισμένες μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Η PHP αποθηκεύει τις πληροφορίες αναφοράς σε μια μεταβλητή συστήματος που ονομάζεται HTTP_REFERER. Για να εμφανιστεί ο αναλυτής σε μια σελίδα PHP μπορείτε να γράψετε:

αν είναι (isset ($ _ SERVER ['HTTP_REFERER'])) {
echo $ _SERVER ['HTTP_REFERER'];
}}

Αυτό ελέγχει ότι η μεταβλητή έχει μια τιμή και στη συνέχεια την εκτυπώνει στην οθόνη. Αντί της ηχώ $ _SERVER ['HTTP_REFERER']; θα τοποθετούσατε γραμμές σεναρίου για να ελέγξετε για διάφορους αναλυτές.

Το JavaScript χρησιμοποιεί το DOM για να διαβάσει τον αναλυτή. Όπως ακριβώς και με την PHP, θα πρέπει να ελέγξετε για να βεβαιωθείτε ότι ο αναλυτής έχει αξία. Ωστόσο, εάν θέλετε να χειριστείτε αυτήν την τιμή, πρέπει πρώτα να την ορίσετε σε μια μεταβλητή. Παρακάτω είναι ο τρόπος με τον οποίο θα εμφανίζονταν ο αναλυτής στη σελίδα σας με το JavaScript. Σημειώστε ότι το DOM χρησιμοποιεί την εναλλακτική ορθογραφία του παραπομπή, προσθέτοντας ένα επιπλέον "r" εκεί:

αν (document.referrer) {
var myReferer = document.referrer;
document.write (myReferer);
}}

Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αναλυτή σε σενάρια με τη μεταβλητή myReferer .

Το ASP, όπως και η PHP, ορίζει τον αναλυτή σε μια μεταβλητή συστήματος. Στη συνέχεια, μπορείτε να συλλέξετε τις παρακάτω πληροφορίες:

εάν (Request.ServerVariables ("HTTP_REFERER")) {
Dim myReferer = Request.ServerVariables ("HTTP_REFERER")
Response.Write (myReferer)
}}

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μεταβλητή myReferer για να προσαρμόσετε τα σενάρια σας όπως απαιτείται.

Μόλις έχετε τον Αναλυτή, Τι μπορείτε να κάνετε με αυτό;

Έτσι, η λήψη των δεδομένων είναι το βήμα 1. Πώς θα το κάνετε αυτό θα εξαρτηθεί από το συγκεκριμένο site σας. Το επόμενο βήμα, βέβαια, είναι να βρούμε τρόπους για να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες.

Μόλις έχετε τα δεδομένα του αναλυτή, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να γράψετε τις τοποθεσίες σας με διάφορους τρόπους. Ένα απλό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε ακριβώς από όπου νομίζετε ότι προέρχεται ένας επισκέπτης. Βεβαίως, αυτό είναι αρκετά βαρετό, αλλά αν χρειαστεί να εκτελέσετε μερικές δοκιμές, αυτό μπορεί να είναι ένα καλό σημείο εισόδου για να συνεργαστείτε.

Το πιο ενδιαφέρον παράδειγμα είναι όταν χρησιμοποιείτε τον αναλυτή για να εμφανίσετε διαφορετικές πληροφορίες ανάλογα με το πού προέρχονται. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

Αποκλεισμός χρηστών με το .htaccess από τον παραλήπτη

Από την άποψη της ασφάλειας, εάν αντιμετωπίζετε πολλούς ανεπιθύμητους ανεπιθύμητους ιστότοπους στον ιστότοπό σας από έναν συγκεκριμένο τομέα, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποκλείσετε απλά αυτόν τον τομέα από τον ιστότοπό σας. Αν χρησιμοποιείτε το Apache με εγκατεστημένο το mod_rewrite, μπορείτε να τον μπλοκάρετε με μερικές γραμμές. Προσθέστε τα ακόλουθα στο αρχείο .htaccess :

RewriteEngine ενεργοποιημένο
# Επιλογές + FollowSymlinks
RewriteCond% {HTTP_REFERER} ανεπιθύμητης αλληλογραφίας \ .com [NC]
RewriteRule. * - [F]

Θυμηθείτε να αλλάξετε τη λέξη spammer \ .com στον τομέα που θέλετε να αποκλείσετε. Θυμηθείτε να βάλετε το \ μπροστά από οποιεσδήποτε περιόδους στον τομέα.

Μην βασίζεστε στον Αναγνώστη

Θυμηθείτε ότι είναι δυνατή η παραχάραξη του ανακριτή, οπότε δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιήσετε τον διαιτητή μόνο για ασφάλεια. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως πρόσθετο για την άλλη ασφάλεια, αλλά εάν μια σελίδα πρέπει να έχει πρόσβαση μόνο συγκεκριμένα άτομα, θα πρέπει να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης σε αυτήν με το htaccess .