Τι να κάνετε όταν δεν λειτουργεί η φόρμα αλληλογραφίας

Οι φόρμες αλληλογραφίας δεν είναι πάντα τόσο αξιόπιστες όσο ελπίζαμε. Φαίνεται σαν ένα απλό πράγμα, κάντε κλικ στο κουμπί φόρμας και θα πρέπει να στείλετε τα δεδομένα της φόρμας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αλλά οι φόρμες mailto δεν είναι πάντα τόσο απλές. Μερικές φορές, εσείς ή ο πελάτης σας συμπληρώνετε προσεκτικά τη φόρμα, αλλά στη συνέχεια, αντί να στείλετε τα περιεχόμενα της φόρμας στη διεύθυνση mailto , ανοίγει το πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μερικές φορές, ο υπολογιστής-πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει ένα θέμα που μοιάζει με:? Name=jennifer&email=webdesign@aboutguide.com&comments = αυτά είναι τα σχόλια μου, αλλά το σώμα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι κενό. Και μερικές φορές, δεν υπάρχει τίποτα από τη φόρμα που προστίθεται στο email. Αυτό είναι το πρόβλημα με τα έντυπα αλληλογραφίας. Στηρίζονται σε δύο πράγματα:

  1. Το σύστημα του πελάτη πρέπει να έχει προεπιλεγμένο πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
  2. Ο περιηγητής ιστού του πελάτη πρέπει να μπορεί να συνδεθεί με αυτόν τον πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Εάν δημιουργήσετε μια σελίδα με μια φόρμα mailto και ο πελάτης σας δεν διαθέτει πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο σύστημά του, η φόρμα mailto δεν θα λειτουργήσει. Εάν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού δεν μπορεί να συνδεθεί με το πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η φόρμα mailto δεν θα λειτουργήσει. Αυτό το θέμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως:

Και ενώ θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το JavaScript για να εντοπίσετε το πρόγραμμα περιήγησης και το λειτουργικό σύστημα - αν είναι η αλληλεπίδραση μεταξύ τους και του προγράμματος-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα έχετε ακόμα ένα πρόβλημα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε σπασμένα έντυπα αλληλογραφίας;

Εάν είστε web developer χρησιμοποιώντας φόρμες και θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια φόρμα mailto, θα πρέπει να γνωρίζετε αυτόν τον περιορισμό. Δεν έχει σημασία τι κάνετε, μερικοί από τους πελάτες σας ενδέχεται να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη φόρμα.

Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια φόρμα mailto στον ιστότοπό σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι φόρμες σας είναι σωστές. Και θα πρέπει να επικυρώσετε το HTML σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα.

Η καλύτερη λύση για τα σπασμένα έντυπα αλληλογραφίας

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε μια δέσμη ενεργειών CGI ή PHP αντί για μια μορφή mailto. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα CGI ακόμα κι αν δεν ξέρετε πώς να προγραμματίσετε. Ακολουθούν ορισμένοι πόροι που μπορούν να σας βοηθήσουν:

Αυτό το άρθρο είναι μέρος του HTML φόρμας εκμάθησης