Τι υποστηρίζει το LOL και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Το 'LOL' είναι ένα από τα λίγα κοινά αρκτικόλεξα για το γέλιο. Πρόκειται για το "Laughing Out Loud".

Θα δείτε επίσης παραλλαγές όπως LOLZ, LML και LULZ (μια έκδοση του LOL, ROFL (Rolling on Floor Laughing) και ROFLMAO (Rolling on Floor, Laugh My Ass Off). Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το PMSL είναι επίσης μια δημοφιλής έκδοση του LOL.

Οι λέξεις "LOL" και "LOLZ" είναι συχνά γραμμένες με κεφαλαία γράμματα, αλλά μπορούν επίσης να περιγραφούν ως "lol" ή "lolz". Και οι δύο εκδόσεις σημαίνουν το ίδιο πράγμα.

Απλά προσέξτε να μην πληκτρολογήσετε ολόκληρες προτάσεις με κεφαλαία γράμματα, καθώς θεωρείται αγενής φωνή.

Ένα παράδειγμα χρήσης LOL

(Χρήστης 1 :) Bwahahaha! Ο άνθρωπος της πίτσας ήρθε ακριβώς στην πόρτα μου και φορούσε ροζ παντελόνια και καουμπόικες μπότες!

(Χρήστης 2 :) LOL! Αυτό είναι ένα είδος αίσθησης μόδας! ROFL!

Παραδείγματα χρήσης LOL και NSFW έκφρασης

(Χρήστης 1): Λοιπόν, έκανα λήψη ενός αντιγράφου της τελευταίας ταινίας Star Trek. Ή τουλάχιστον αυτό που σκέφτηκα ήταν το Star Trek.

(Χρήστης 2): Κάτι λάθος στη λήψη σας;

(Χρήστης 1): LOL, ήταν μια πορνό έκδοση του Star Trek! Εντελώς NSFW, και εγώ σχεδόν αμήχανος τον εαυτό μου παίζοντας το βίντεο στο iPad μου. Καλό πράγμα που είχα την ένταση μακριά!

(Χρήστης 2): Πάντα, κοντά κλήση! Μην κάνετε τέτοια πράγματα στο γραφείο, θα μπορούσατε να χάσετε τη δουλειά σας!

(Πρόσωπο 1): LOL! Αυτός ο κωμικός Chelsea Handler είναι κάτι άλλο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι λέει αυτά τα πράγματα στην τηλεόραση!

Πρόσωπο 2): Είναι αρκετά καυλιάρης;

(Πρόσωπο 1): Ω άνθρωπος, αυτό είναι απολύτως NSFW. Μην το βλέπετε στον υπολογιστή εργασίας σας ή θα μπορούσατε να χάσετε τη δουλειά σας.

(Πρόσωπο 2): LOL. Τι είδους πράγματα λέει;

(Πρόσωπο 1): Νομίζω ότι θα σας αφήσω να παρακολουθήσετε μόνο ένα από τα επεισόδια της και να αποφασίσετε μόνοι σας!

Η έκφραση LOL, όπως και πολλές άλλες εκφράσεις του Διαδικτύου, αποτελεί μέρος της ηλεκτρονικής κουλτούρας συνομιλιών.

Εκφράσεις παρόμοιες με το LOL

Πώς να κεφαλαιοποιήσετε και να σημειώσετε συντομεύσεις στο Web και σε γραπτά μηνύματα:

Η κεφαλαιοποίηση είναι μια μη ανησυχία όταν χρησιμοποιείτε συντομεύσεις μηνυμάτων κειμένου και ομιλία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα κεφαλαία γράμματα (π.χ. ROFL) ή όλα τα πεζά γράμματα (π.χ. rofl) και η έννοια είναι ίδια. Αποφύγετε να πληκτρολογείτε ολόκληρες προτάσεις με κεφαλαία, αν και, αυτό σημαίνει να φωνάζετε σε απευθείας σύνδεση μιλάμε.

Η σωστή στίξη είναι ομοίως μια μη ανησυχία με τις περισσότερες συντομεύσεις γραπτού μηνύματος. Για παράδειγμα, η συντομογραφία για το "Too Long, Did not Read" μπορεί να συντομευτεί ως TL, DR ή ως TLDR . Και οι δύο είναι μια αποδεκτή μορφή, με ή χωρίς στίξη.

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε περιόδους (κουκκίδες) μεταξύ των επιστολών σας. Θα ηττηθεί ο σκοπός της επιτάχυνσης πληκτρολόγηση αντίχειρα. Για παράδειγμα, το ROFL δεν θα ήταν ποτέ γραμμένο ROFL , και το TTYL δεν θα μπει ποτέ TTYL

Συνιστώμενη εθιμοτυπία για τη χρήση του διαδικτυακού και γραπτού μηνύματος

Το να γνωρίζετε πότε να χρησιμοποιείτε την ορολογία στην ανταλλαγή μηνυμάτων σας είναι να γνωρίζετε ποιος είναι το κοινό σας, γνωρίζοντας αν το περιβάλλον είναι άτυπο ή επαγγελματικό και στη συνέχεια χρησιμοποιείτε καλή κρίση. Αν γνωρίζετε καλά τους ανθρώπους και είναι μια προσωπική και άτυπη επικοινωνία, τότε χρησιμοποιείτε απολύτως συντομογραφία.

Από την άλλη, εάν ξεκινάτε απλά μια σχέση φιλίας ή επαγγελματικής σχέσης με το άλλο άτομο, τότε είναι καλή ιδέα να αποφύγετε τις συντομογραφίες (όπως το BTFO ) μέχρι να αναπτύξετε μια σχέση σχέσης.

Εάν η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι σε επαγγελματικό πλαίσιο με κάποιον που εργάζεται ή με κάποιον πελάτη ή πωλητή εκτός της επιχείρησής σας, αποφύγετε τις συντομογραφίες εντελώς. Η χρήση πλήρους ορθογραφίας λέξεων δείχνει επαγγελματισμό και ευγένεια. Είναι πολύ πιο εύκολο να σκεφτείτε από την πλευρά του να είστε πολύ επαγγελματίας και στη συνέχεια να χαλαρώσετε τις επικοινωνίες σας με το χρόνο από το αντίστροφο.