Κινώντας ένα εφέ ζουμ στο Flash

Ένα εφέ ζουμ δημιουργείται όταν μια κάμερα κινείται προς τα εμπρός ή προς τα πίσω για να καλύψει περισσότερο ή λιγότερο μια σκηνή. Ενώ το Flash δεν διαθέτει τεχνικά μια φωτογραφική μηχανή, μπορείτε να προσομοιώσετε το εφέ χρησιμοποιώντας την κινούμενη εικόνα.

01 του 06

Εισαγωγή

Μπορείτε να το κάνετε αυτό με έναν από τους δύο τρόπους: χρησιμοποιώντας tweens σχήμα, ή χρησιμοποιώντας tweens κίνηση. Οι σχηματισμοί tweens λειτουργούν μόνο όταν έχετε σχεδιάσει απλή διανυσματική τέχνη στο Flash, έτσι ώστε για λόγους συνέπειας, θα το κάνουμε αυτό χρησιμοποιώντας μια tween motion. Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε αποφασίσει να δημιουργήσετε ένα εφέ ζουμ στο γραφικό Flash, θα πρέπει να το μετατρέψετε σε σύμβολο. Το ίδιο ισχύει και για τις εικόνες που έχετε επιλέξει να εισαγάγετε.

Ξεκινήσαμε με ένα βασικό ορθογώνιο με ένα αρχείο bitmap και χρησιμοποιήσαμε το Free Transform Tool για να το κάνουμε μικρότερο από το σκηνικό μου. Για την επίδειξη, πρόκειται να μεγεθύνουμε μέχρι να γεμίσει ολόκληρη τη σκηνή.

02 του 06

Αντιγράψτε τα πλαίσια

Στο χρονικό σας πλαίσιο, κάντε δεξί κλικ στο στρώμα και το κλειδί-πλαίσιο που περιέχει την εικόνα που θέλετε να κάνετε ζουμ. Επιλέξτε Copy Frames (Κορνίζες αντιγραφής) για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο αυτού του πλαισίου στο πρόχειρο σας.

03 του 06

Επιλέξτε τον αριθμό των καρέ για το ζουμ σας

Αποφασίστε πόσες καρέ θα επεκταθεί το εφέ ζουμ ανάλογα με το ρυθμό καρέ και τον αριθμό των δευτερολέπτων που θέλετε να διαρκέσει. Θέλουμε ένα ζουμ πέντε δευτερολέπτων σε τυπικό ιστό 12 καρέ ανά δευτερόλεπτο, οπότε πρόκειται να δημιουργήσουμε animation 60 καρέ.

Στο πλαίσιο 60 (ή ό, τι συμβαίνει με το αντίστοιχο πλαίσιο), κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Επικόλληση πλαισίων για να εισαγάγετε το αντιγραμμένο κλειδί και να δημιουργήσετε ένα τέντωμα στατικών πλαισίων.

04 του 06

Επιλέξτε το σύμβολό σας

Στο τελευταίο πλαίσιο της κινούμενης εικόνας, επιλέξτε το σύμβολο. Χρησιμοποιήστε το Εργαλείο Ελεύθερου Μετασχηματισμού για μεγέθυνση ή συρρίκνωση της εικόνας, ανάλογα με το εάν θέλετε να κάνετε μεγέθυνση ή σμίκρυνση (συρρικνώστε το για να κάνετε σμίκρυνση, μεγεθύνετε το για μεγέθυνση). Έχουμε μεγεθύνει τη δική μας, εστιάζοντας στο μοτίβο.

05 του 06

Δημιουργία κίνησης Tween

Επιλέξτε οποιοδήποτε πλαίσιο μεταξύ του πρώτου και του τελευταίου σας πλαισίου στο κινούμενο ζουμ. Κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Create Motion Tween . Αυτό θα χρησιμοποιήσει την προσθήκη κίνησης για να παρεμβάλλει τα πλαίσια μεταξύ της μεγαλύτερης και της μικρότερης εκδοχής της εικόνας, γεγονός που την καθιστά εμφανή να συρρικνώνεται ή να επεκτείνεται. Με το σκηνικό να λειτουργεί ως περιοχή προβολής της κάμερας, όταν ενσωματωθεί σε μια ιστοσελίδα, η κινούμενη εικόνα θα εμφανιστεί για μεγέθυνση ή σμίκρυνση.

06 του 06

Τελικό προΪον

Αυτό το παράδειγμα GIF (ομολογουμένως κοκκώδες) καταδεικνύει το βασικό αποτέλεσμα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μεγεθύνετε ή να μεγεθύνετε τους κινούμενους χαρακτήρες, τις σκηνές και τα αντικείμενα για να βελτιώσετε την κινηματογραφική σας κίνηση.