Συμβουλή Flash: Ιχνηλασιμότητα Bitmap

Έχουμε μιλήσει για τη δημιουργία ενός χαρακτήρα κινητών στοιχείων, κυρίως με το σπάσιμο των τμημάτων κάτω σε διαφανή GIFs στο Photoshop και στη συνέχεια την εισαγωγή τους σε Flash.

Αφήνοντας έργα τέχνης σε μορφή bitmap

Στο μάθημα, επιλέξαμε να αφήσουμε το γραφικό μας σε μορφή bitmap, αλλά αυτό μπορεί να αυξήσει σημαντικά το μέγεθος του αρχείου σας και να κάνει το κινούμενο σχέδιο σας λίγο πιο σκληρό, καθώς επίσης και να προκαλέσει εικονοστοιχεία, εάν η εικόνα του ράστερ μετατραπεί σε Flash.

Το έργο διατηρείται στην αρχική του μορφή

Το πλεονέκτημα της διαμονής σε μορφή bitmap είναι ότι το έργο τέχνης διατηρείται στην αρχική του μορφή, μέχρι το pixel. Ωστόσο, εάν έχετε καθαρά έργα τέχνης ή τουλάχιστον μπλοκ συμπαγούς χρώματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Bitmap Trace του Flash για να μετατρέψετε τα έργα τέχνης σας από raster / bitmap σε διανυσματική μορφή, τα οποία θα αποθηκεύσουν το μέγεθος του αρχείου και θα επιτρέψουν την εύκολη αλλαγή μεγέθους.

Το Bitmap Trace μπορεί να βρεθεί στα κύρια εργαλεία, στο Modify-> Trace Bitmap . Αφού εισαγάγετε το γραφικό σας bitmap / jpeg / gif στο Flash, θα το σύρετε από τη βιβλιοθήκη σας στον καμβά σας, θα τον επιλέξετε και, στη συνέχεια, θα επιλέξετε αυτή την επιλογή. Το παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται σας επιτρέπει να προσαρμόσετε πόσο προσεκτικά το Flash προσπαθεί να αποδίδει το διάνυσμα βασισμένο στο πρωτότυπο, καθώς ο μηχανισμός Trace Bitmap επιλέγει στερεά έγχρωμες περιοχές και τους μετατρέπει σε διανυσματικά γεμίσματα (συμπεριλαμβανομένης της γραμμής σας).

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να το χρησιμοποιήσετε όχι μόνο σε γραφικά για κινούμενα σχέδια, αλλά σε φωτογραφίες ή σχέδια για φόντο ή γραφικές διεπαφές χρήστη. Δεν θα έχετε πάντα μια τέλεια αντιστοιχία, ειδικά σε εξαιρετικά πολύπλοκες εργασίες, αλλά το posterized αποτέλεσμα που παράγεται μπορεί να είναι μάλλον τακτοποιημένο επίσης.