Ανθεκτικά στο νερό κινητά τηλέφωνα Android

Αδιάβροχο (Ανθεκτικό στο νερό) Ανδροειδή

Ορισμένα τηλέφωνα Android είναι ανθεκτικά στο νερό ακριβώς έξω από το κουτί. Έχει γίνει ένα χαρακτηριστικό πολυτέλειας για τηλέφωνα Android ξεκινώντας το 2013. Κάθε χρόνο, φαίνεται ότι οι καταναλωτικές ηλεκτρονικές και κινητές εμπορικές εκθέσεις είναι γεμάτες από εταιρείες που εμφανίζουν τα τηλέφωνά τους σε ένα ενυδρείο γεμάτο νερό. Ωστόσο, δεν είναι κάθε τηλέφωνο που μπορεί να πάρει νερό, συμπεριλαμβανομένων μερικών εκπληκτικών τηλεφώνων υψηλού επιπέδου. Το Nexus 6P, για παράδειγμα, δεν είναι ανθεκτικό στο νερό.

Σημειώστε ότι το ανθεκτικό στο νερό δεν είναι αδιάβροχο, ακόμα κι αν οι άνθρωποι (οι οποίοι δεν είναι κατασκευαστές τηλεφώνων ή οι δικηγόροι τους) συνήθως αναφέρονται σε τηλέφωνα ως αδιάβροχα. Έτσι, εάν το τηλέφωνό σας καταλήγει στην τουαλέτα ή στην πισίνα, θα πρέπει πιθανώς να το αντιμετωπίσετε σαν να μην ήταν το τηλέφωνό σας ανθεκτικό στο νερό και να προχωρήσετε σε προφυλάξεις υγρών τηλεφώνων . Ακόμα και αν το τηλέφωνό σας διατίθεται στην αγορά ως υποβρύχια κάμερα, θα πρέπει πιθανώς να αποφύγετε μακρόχρονη απορρόφηση στην πισίνα.

IP Ratings

Όσο μεγαλύτερο είναι το βάθος του νερού και όσο μεγαλύτερη είναι η έκθεση, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα είναι το φως του τηλεφώνου σας. Τα περισσότερα από αυτά τα τηλέφωνα θα μπορούσαν να επιβιώσουν 30 λεπτά σε λίγα πόδια νερό.

Προκειμένου να εκτιμηθεί με ακρίβεια πόσο αδιάβροχο είναι ένα τηλέφωνο, οι περισσότεροι κατασκευαστές τηλεφώνων προχωρούν με ένα βιομηχανικό σύστημα βαθμολόγησης που ονομάζεται προστασία Ingress ή IP. Η βαθμολογία αφορά τόσο τη σκόνη όσο και το νερό. Οι αξιολογήσεις IP δίνουν δύο αριθμούς, το πρώτο για τη σκόνη (ή τα στερεά), το δεύτερο για το νερό (υγρά). Η κλίμακα για τη σκόνη είναι από 0-6, και η κλίμακα για το νερό είναι από 0-8. Σημειώστε ότι δεν δοκιμάζουν τη βύθιση για βάθη μεγαλύτερα του 1 μέτρου, οπότε μετά από μια βαθμολογία 8, ο κατασκευαστής πρέπει να σας πει τι μπορεί να αντέξει.

Μια IP42 θα ήταν αρκετά κακή και σημαίνει ότι το τηλέφωνο προστατεύεται από κάποια σκόνη και ήπιο ψεκασμό νερού, αλλά όχι βύθιση, ενώ ένα τηλέφωνο IP68 θα ήταν ανθεκτικό στη σκόνη και θα επιβιώσει σε ένα μικρό λουτρό το ρηχό τέλος μιας πισίνας.

Μπορείτε να βρείτε μια βαθμολογία IP και να δείτε ακριβώς τι καθορίζει.

01 από 04

Sony

Sony

Sony Xperia: Η Sony ξεκίνησε να κατασκευάζει κινητά τηλέφωνα υψηλής αντοχής το 2013. Τα αδιάβροχα τηλέφωνα Xperia περιλαμβάνουν τα Xperia Z5 Premium, Xperia Z5 και Xperia Z5 Compact. Η Sony υπογραμμίζει ακόμη ότι το Xperia ZR μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λήψη βίντεο πλήρους HD κάτω από το νερό και είναι "συμβατό με IP55 και IP58". Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αυτά τα τηλέφωνα θα επιβιώσουν σε ένα dunk στην πισίνα.

02 από 04

Samsung

Galaxy S5. Samsung

Τα αδιάβροχα τηλέφωνα της Samsung περιλαμβάνουν το Galaxy S5 (και το S5 Active) και το Active Galaxy S6 (αλλά όχι το κανονικό Galaxy S6, δυστυχώς). Η βαθμολογία είναι IP67.

Το Galaxy XCover είναι επίσης ανθεκτικό στο νερό και διατίθεται στην αγορά ως ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό τηλέφωνο (μια κατάσταση που μερικοί από αυτούς τους ερωτηθέντες αμφισβητούν, οπότε τα χιλιόμετρα σας μπορεί να διαφέρουν).

03 του 04

Kyocera

Ευχετήριες κάρτες επιχειρήσεων

Ο Ταξιαρχών της Kyocera, η Hydro Life και η Hydro Elite πωλούνται ως αδιάβροχοι.

04 του 04

HTC

HTC

Το HTC Desire Eye είναι ανθεκτικό στο νερό. Αυτό το τηλέφωνο διαθέτει μια θήκη ανθεκτική στη σκόνη και το νερό, κάτι που προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι είναι επίσης ένα μοντέλο σε λογικές τιμές. Το HTC M8 έχει πολύ πιο αδύναμη προστασία για το νερό, αλλά μπορεί να επιβιώσει από κάποια εκτόξευση ή πολύ σύντομο dunk στην πισίνα.

Αδιάβροχη επίστρωση

Εταιρείες όπως η Liquipel μπορούν να καλύψουν τα τηλέφωνα που συνήθως δεν θα είναι ανθεκτικά στο νερό. Σας στέλνετε το τηλέφωνό σας, και το παλτό και το επιστρέφουν σε εσάς.