Τα καλύτερα και χειρότερα προγράμματα περιήγησης Web Linux

Αυτή είναι η δεύτερη σε μια σειρά άρθρων που εξετάζουν το καλύτερο και το χειρότερο που έχει να προσφέρει το Linux.

Πολλοί άνθρωποι γράφουν σχόλια για τις καλύτερες διανομές Linux, αλλά φυσικά το Linux είναι ένα λειτουργικό σύστημα και υπάρχουν περισσότερα σε ένα λειτουργικό σύστημα απ 'ό, τι η διανομή.

Χωρίς ποιοτικές εφαρμογές το Linux δεν θα πάει πουθενά και πράγματι υπάρχει μια πολύ μεγάλη παρανόηση ότι το Linux δεν έχει πραγματικά καλές εφαρμογές.

Στόχος μου είναι να διαλύσω αυτόν τον μεγάλο μύθο εβδομαδιαίως από την εβδομάδα, την εφαρμογή με αίτηση.

Στο πρώτο μέρος υπογράμμισα τους καλύτερους πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Linux και είναι σαφές ότι σε αυτό το τμήμα το Linux έχει αρκετά περισσότερα από την προσφορά για να ανταγωνιστεί με άλλα λειτουργικά συστήματα και να εκπληρώσει τις ανάγκες των περισσότερων χρηστών υπολογιστών.

Αυτή τη φορά θα επισημάνω 4 από τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης που είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα Linux και 1 που δεν δούλεψε τόσο καλά.

Τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης Web Linux

1. Chrome

Το Chrome είναι το κεφάλι και οι ώμοι το καλύτερο web browser σε οποιαδήποτε πλατφόρμα. Ήμουν χρήστης του FireFox πριν από την κυκλοφορία του Chrome, αλλά μόλις κυκλοφόρησε, ήταν σαφώς πολύ καλύτερος από οτιδήποτε προχώρησε.

Οι ιστοσελίδες αποδίδουν 100% σωστά και η διεπαφή με καρτέλες είναι τόσο ξεκάθαρη και καθαρή. Προσθέστε σε αυτόν τον τρόπο που συνδυάζει και λειτουργεί εξαιρετικά με όλα τα εργαλεία της Google, όπως το Docs και το GMail, και υπάρχει μόνο ένας νικητής.

Άλλες λειτουργίες που το κάνουν αυτό πρέπει να έχουν πρόγραμμα περιήγησης περιλαμβάνουν το plugin Flash και τους ιδιόκτητους κωδικοποιητές. Είναι επίσης το μόνο πρόγραμμα περιήγησης που θα σας επιτρέψει να παρακολουθήσετε το Netflix.

Τέλος, το Chrome Web Store μετατρέπει το πρόγραμμα περιήγησης σε περιβάλλον εργασίας επιφάνειας εργασίας. Ποιος χρειάζεται ακόμα το υποκείμενο περιβάλλον επιφάνειας εργασίας;

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Chromebook έχει πωληθεί τόσο καλά.

2. FireFox

Το FireFox προορίζεται να είναι πάντα η παράνυμφος και ποτέ η νύφη. Προηγουμένως το αντιμετώπισε με τον Internet Explorer για μερίδιο αγοράς και όπως φαινόταν ότι άρχιζε να κερδίζει τη μάχη, ένας νέος παίκτης ήρθε στη σκηνή και δεν είναι πλέον ο καλύτερος περιηγητής στο Linux.

Υπάρχουν τόσα πολλά σπουδαία πράγματα που σας αρέσουν στο FireFox. Πρώτα απ 'όλα και αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι το FireFox έχει πάντα τηρήσει τα πρότυπα του W3C και αυτό σημαίνει ότι κάθε δικτυακός τόπος κάνει πάντα το 100% σωστά. (Αν δεν φταίει τότε ο προγραμματιστής ιστού).

Το άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό που θέτει FireFox εκτός από τα περισσότερα άλλα προγράμματα περιήγησης είναι η μεγάλη βιβλιοθήκη των πρόσθετων που είναι διαθέσιμες και αν είστε web developer πολλά από αυτά τα add-ons είναι ανεκτίμητα.

Ταίριαξε με το Flash; Χρησιμοποιήστε το πρόσθετο που αναγκάζει το Youtube να τρέξει όλα τα βίντεο του ως HTML5. Πάρε με διαφημίσεις; Χρησιμοποιήστε μία από τις πολλές εφαρμογές αποκλεισμού διαφημίσεων.

3. Χρώμιο

Το Chromium είναι το έργο ανοιχτού κώδικα που αποτελεί τη βάση για το πρόγραμμα περιήγησης Chrome της Google. Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει διάσπαση ανάμεσα σε μια σειρά διανομών ως προς το εάν μεταφέρονται με το FireFox ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού ή το Chromium.

Το πώς να Geek έχει ένα καλό άρθρο που απαριθμεί τις διαφορές μεταξύ Chromium και Chrome.

Η Google έχει συνοδεύσει διάφορα ιδιόκτητα πρόσθετα που δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στο Chromium, όπως κωδικοποιητές βίντεο HTML5, υποστήριξη MP3 και φυσικά ένα plugin Flash.

Το Chromium κάνει κάθε ιστοσελίδα καθώς και το πρόγραμμα περιήγησης Chrome της Google και μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο κατάστημα εφαρμογών Chrome και να χρησιμοποιήσετε τις περισσότερες από τις λειτουργίες του Chrome.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Flash, επισκεφτείτε αυτή τη σελίδα στο wiki του Ubuntu, το οποίο δίνει οδηγίες για την εγκατάσταση ενός Flash plugin που λειτουργεί για Chromium και FireFox σε Linux.

4. Iceweasel

Το ceweasel είναι μια μη επωνυμία έκδοση του προγράμματος περιήγησης FireFox. Γιατί να ασχοληθούμε με το Iceweasel μέσω του Firefox; Γιατί υπάρχει ακόμη;

Το Iceweasel είναι βασικά μια ανασυσταθείσα έκδοση του Extended Release Release του Firefox και ενώ λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας, δεν λαμβάνει άλλες ενημερώσεις χαρακτηριστικών μέχρι να δοκιμαστούν σωστά. Αυτό παρέχει ένα πιο σταθερό συνολικό πρόγραμμα περιήγησης. (και τελικά επέτρεψε στο Debian να καταρτίσει το FireFox και να το κάνει δικό του χωρίς να μπαίνει σε εμπορικά θέματα με το Mozilla).

Εάν έχετε εγκαταστήσει μια διανομή και ήρθε με Iceweasel προεγκατεστημένο, τότε δεν υπάρχει τεράστιο όφελος στην εγκατάσταση του FireFox εκτός αν χρειάζεστε ένα νεότερο χαρακτηριστικό που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα για το Iceweasel.

Ένα για να αντικαταστήσει

Konqueror

Εάν χρησιμοποιείτε τη διανομή KDE τότε θα έχετε εγκατεστημένο ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web από προεπιλογή και ίσως να αναρωτιέστε αν πρέπει να κάνετε κόπο να εγκαταστήσετε ένα άλλο.

Κατά τη γνώμη μου ναι υπάρχει και για λόγους που θα γίνουν σαφείς

Ο Konqueror έχει μερικές ωραίες μοναδικές λειτουργίες, όπως split windows και φυσικά χαρακτηριστικά που θα περιμένατε όπως τα παράθυρα με καρτέλες και τους σελιδοδείκτες.

Η πραγματική δοκιμασία ενός προγράμματος περιήγησης όμως είναι πόσο καλά κάνει τις σελίδες. Εκεί πέφτει λίγο. Δοκίμασα 10 διαφορετικές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των bbc.co.uk, lxer. com, yahoo.co.uk, about.com, sky.com/news, thetrainline.com, www.netweather.tv, digalspy.com, marksandspencer.com, argos.co.uk.

9 από τους 10 ιστότοπους απέτυχαν να φορτώσουν σωστά και είναι αμφισβητήσιμο ως προς το αν ο 10ος πραγματικά έκανε.

Οι προγραμματιστές του Konqueror θα πούμε πιθανώς ότι έπρεπε να τροποποιήσω τις ρυθμίσεις, αλλά γιατί ενοχλεί όταν υπάρχουν προγράμματα περιήγησης που λειτουργούν και έχουν καλύτερες διεπαφές και καλύτερα χαρακτηριστικά.