Πώς να μοιραστείτε και να αποθηκεύσετε βίντεο με την Apple iCloud

Είναι διασκεδαστικό και εύκολο στη χρήση iCloud για την κοινή χρήση και την αποθήκευση βίντεο.

Η Apple iCloud έχει τους περισσότερους χρήστες οποιασδήποτε υπηρεσίας αποθήκευσης cloud στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με τόσες πολλές επιλογές αποθήκευσης σε cloud όπως το Windows SkyDrive, το Amazon Cloud Drive , το Dropbox και το Box για να αναφέρουμε μερικούς, γιατί είναι το iCloud τόσο δημοφιλές; Το iCloud ενσωματώνει την ίδια κομψή σχεδίαση και το απλό περιβάλλον εργασίας που έχει γίνει αναπόσπαστο τμήμα της μάρκας και απευθύνεται στους χρήστες. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι αν είστε χρήστης της Apple, είναι πιθανό να έχετε ενσωματωμένο οικοσύστημα της Apple χρησιμοποιώντας τις κινητές συσκευές της Apple, τους υπολογιστές, τα iPods και το iTunes. Το iCloud χωράει σε αυτό το οικοσύστημα παρέχοντας σας χώρο για να αποθηκεύσετε αυτόματα τα αρχεία σας στο σύννεφο - βίντεο που περιλαμβάνεται - για να έχετε πρόσβαση σε αυτά από οπουδήποτε.

Για παράδειγμα, μπορείτε να κατεβάσετε μια ταινία από το iTunes στον υπολογιστή σας και να την αναπαραγάγετε από την τηλεόρασή σας μέσω της AppleTV, μεταφορτώστε αυτόματα τα βίντεο iPhone στο iCloud ώστε να μπορείτε να τα επεξεργαστείτε στον υπολογιστή σας ή να αποθηκεύσετε τη μουσική σας στο σύννεφο, t καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο στον σκληρό δίσκο.

Ξεκινώντας με την Apple iCloud

Το μόνο που χρειάζεστε για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το iCloud είναι το αναγνωριστικό της Apple και ο κωδικός πρόσβασής σας. Εάν είστε κάτοχος συσκευής Apple, όπως iPhone, MacBook ή iPod, θα έπρεπε να δημιουργήσετε ένα αναγνωριστικό της Apple για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας. Χρησιμοποιήστε τις ίδιες πληροφορίες για να συνδεθείτε στο iCloud από οποιαδήποτε συσκευή συνδεδεμένη στο Internet και μπορείτε να ξεκινήσετε τη μεταφόρτωση και την πρόσβαση σε αρχεία.

Χρησιμοποιώντας iCloud με το iTunes

Το iCloud της Apple δίνει έμφαση στην ολοκλήρωση με το iTunes. Οτιδήποτε αγοράζετε στο iTunes - είτε πρόκειται για μια ταινία, μια εκπομπή ή ένα τραγούδι, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε οπουδήποτε έχετε internet χρησιμοποιώντας το λογαριασμό σας iCloud. Για να χρησιμοποιήσετε το iCloud στον υπολογιστή σας, θα χρειαστεί να έχετε μια τρέχουσα έκδοση του iOS - είτε OSX είτε 10.7.4 και μεταγενέστερα. Στη συνέχεια, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το iCloud μεταβαίνοντας στις Προτιμήσεις συστήματος, κάνοντας κλικ στο iCloud και επιλέγοντας τις εφαρμογές και τις συσκευές που θέλετε να συγχρονίσετε στο λογαριασμό σας. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το iTunes, iPhoto, email, ημερολόγια, επαφές και έγγραφα.

Το iCloud δεν περιλαμβάνει την ενσωμάτωση του Quicktime. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι οι ταχύτητες στο διαδίκτυο δεν είναι αρκετά γρήγορες για να χωρέσουν μεγάλες μεταφορτώσεις βίντεο, πράγμα που θα καθιστούσε το iCloud λιγότερο αποτελεσματικό. Η μεταφόρτωση βίντεο πιθανότατα θα εμφανιστεί στο μέλλον, αλλά προς το παρόν μπορείτε να απολαύσετε οποιοδήποτε από τα βίντεο που κάνετε λήψη, ενοικίαση ή αγορά από το iTunes σε οποιαδήποτε κινητή συσκευή ή τηλεόραση που διαθέτει λογαριασμό στο διαδίκτυο. Για να το κάνετε αυτό απλά συνδεθείτε στο αναγνωριστικό της Apple σας από την επιλεγμένη συσκευή που έχετε ενεργοποιήσει στο διαδίκτυο και θα μπορείτε να περιηγείστε στον λογαριασμό σας στο iTunes σαν να κάνατε μπροστά από τον οικιακό σας υπολογιστή. Αν αγοράσατε μια ενοικίαση ταινιών τριών ημερών στο φορητό υπολογιστή σας, αλλά θέλετε να την εμφανίσετε στα παιδιά σας στην τηλεόρασή σας, απλά προσπελάστε το μέσω του cloud!

Επιπλέον, οποιαδήποτε μουσική, ταινίες ή εκπομπές που αγοράζετε στο iPad, το iPod ή το iPhone σας θα είναι προσβάσιμες χρησιμοποιώντας το iCloud. Ένας καλός κανόνας είναι αν το αγοράσατε χρησιμοποιώντας το αναγνωριστικό της Apple σας, θα μπορείτε να το έχετε πρόσβαση από οπουδήποτε. Αυτό περιλαμβάνει όλες τις εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας που έχετε αγοράσει για τη συσκευή σας από διάφορους επεξεργαστές φωτογραφιών και βίντεο σε ειδικά εφέ και εφαρμογές κοινωνικών βίντεο. Εάν θέλετε να αναβαθμίσετε το iPhone σας, όλες αυτές οι εφαρμογές θα αποθηκευτούν στο σύννεφο, ώστε να μπορείτε να τις λάβετε ξανά δωρεάν στη νέα συσκευή σας.

Χρήση του iPhoto για φωτογραφίες και οικιακές ταινίες

Η ενσωμάτωση του iPhoto με το iCloud είναι ίσως το καλύτερο χαρακτηριστικό για τους λάτρεις του βίντεο. Οποιαδήποτε από τις ταινίες που τραβάτε χρησιμοποιώντας το iPhone, το iPod, το iPad ή ακόμη και την ενσωματωμένη κάμερα στο φορητό σας υπολογιστή μπορεί να αποθηκευτεί και να αποθηκευτεί στο Cloud.

Οι κινητές συσκευές της Apple λαμβάνουν βίντεο υψηλής ποιότητας HD και με εφαρμογές επεξεργασίας για κινητά όπως iMovie, iSupr8, Threadlife, Directr και πολλά άλλα, μπορείτε να παράγετε και να αποθηκεύετε επαγγελματικά βίντεο στο τηλέφωνό σας. Οι περισσότερες εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο για κινητά περιλαμβάνουν μια λειτουργία που σας επιτρέπει να εξάγετε το ολοκληρωμένο σας βίντεο στο ρολό της φωτογραφικής μηχανής σας. Μόλις αποθηκευτεί ένα βίντεο στο ρολόι της φωτογραφικής μηχανής, μπορείτε να το μεταφορτώσετε απευθείας στο iCloud από την κινητή συσκευή σας ή να το εισαγάγετε στο φορητό σας υπολογιστή και να το ανεβάσετε στο iTunes. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το βίντεο θα αποθηκευτεί για φύλαξη, και θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση σε αυτό για να δείτε σε φίλους και οικογένεια οπουδήποτε και αν βρίσκεστε.

iCloud είναι μια μεγάλη πηγή για τους χρήστες iOS. Αν έχετε ήδη μια συσκευή Apple, ξεκινήστε με το iCloud για να ενσωματώσετε τα αρχεία βίντεο για την προβολή και την απόλαυση σας!