Μια σύγκριση της Opera Mobile και της Opera Mini

Πώς το Opera Mobile συγκρίνεται με το Opera Mini ως πρόγραμμα περιήγησης για κινητά

Αν έχετε PocketPC ή Smartphone και δεν ενδιαφέρεστε για τον Internet Explorer, έχετε δύο σταθερές επιλογές για ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού από την Opera: Opera Mobile και Opera Mini. Αλλά ποια είναι η σωστή για εσάς;

Το Opera Mobile είναι σχεδιασμένο για PocketPCs, smartphones και PDAs. Είναι ένα ισχυρό πρόγραμμα περιήγησης με πολλές δυνατότητες και υποστηρίζει ασφαλείς ιστότοπους. Το Opera Mini είναι πρόγραμμα περιήγησης Java σχεδιασμένο για κινητά τηλέφωνα χωρίς πρόσβαση σε πλήρες πρόγραμμα περιήγησης και δεν είναι η καλύτερη επιλογή για ασφαλείς ιστότοπους, αλλά έχει κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με το Opera Mobile και ορισμένοι χρήστες το προτιμούν.

Πλεονεκτήματα κινητής τηλεφωνίας Opera

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για τη χρήση του Opera Mobile ως προτιμώμενου προγράμματος περιήγησης της κινητής συσκευής σας:

Καλή διασύνδεση χρήστη

Το Opera Mobile καθιστά εύκολη την πλοήγηση στον ιστό με μια διεπαφή που περιλαμβάνει πρότυπα από προγράμματα περιήγησης επιφάνειας εργασίας, όπως κουμπιά για την επιστροφή ενός ιστότοπου ή προώθησης ενός ιστότοπου και ενός κουμπιού ανανέωσης, αν και δεν θα με πείραζε να βλέπω το κουμπί ανανέωσης να αντικαθίσταται με ένα κουμπί αγαπημένων. Τα αγαπημένα έχουν πρόσβαση μέσω του μενού δράσης το οποίο σας επιτρέπει επίσης να προσθέσετε σελιδοδείκτη σε μια σελίδα, να μεταβείτε στην αρχική σελίδα σας και να μεταβείτε στην κορυφή της τρέχουσας σελίδας.

Μεγέθυνση σελίδας

Κατά την προβολή μιας σελίδας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μενού για να κάνετε μεγέθυνση σε μια σελίδα έως και 200% ή να σμικρύνετε μέχρι η σελίδα να είναι 25% του αρχικού μεγέθους της, πράγμα που αρκεί ώστε οι περισσότερες σελίδες να ταιριάζουν όσο το περιεχόμενο στην οθόνη του κινητού σας θα ήταν στην οθόνη της επιφάνειας εργασίας σας, αν και το κείμενο δεν μπορεί να διαβαστεί σε αυτό το μέγεθος.

Πολλαπλά παράθυρα

Έχετε κουραστεί να βλέπετε μόνο μια ιστοσελίδα στην κινητή συσκευή σας; Το Opera Mobile θα σας επιτρέψει να ανοίξετε πολλά παράθυρα, ώστε να μπορείτε να περιστρέφετε μεταξύ των σελίδων.

Ασφάλεια

Το Opera Mobile υποστηρίζει ασφαλείς ιστοσελίδες, ενώ το Opera Mini δεν είναι το καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης για ασφαλείς τοποθεσίες. Η έκδοση μνήμης υψηλής μνήμης του Opera Mini θα υποστηρίζει κρυπτογραφημένες σελίδες, αλλά επειδή όλες οι ιστοσελίδες φορτώνονται μέσω των εξυπηρετητών Opera, η σελίδα θα αποκρυπτογραφηθεί και στη συνέχεια θα κρυπτογραφηθεί ξανά. Το Opera Mini θα φορτώσει κρυπτογραφημένες σελίδες , αλλά θα αποκρυπτογραφηθούν.

Διαβάστε την κριτική για το Opera Mobile

Πλεονεκτήματα του Opera Mini

Αλλά η Opera Mini έρχεται με τα μοναδικά πλεονεκτήματα:

Εκτέλεση

Το Opera Mini λειτουργεί στέλνοντας ένα αίτημα στους Servers Servers, το οποίο, με τη σειρά του, κατεβάζει τη σελίδα, συμπιέζει και στέλνει πίσω στο πρόγραμμα περιήγησης. Επειδή οι σελίδες συμπιέζονται πριν μεταδοθούν, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη απόδοση, γεγονός που καθιστά ορισμένες ιστοσελίδες να φορτώνονται γρηγορότερα από ό, τι σε άλλα προγράμματα περιήγησης ιστού.

Κινητό συντονισμό

Μαζί με τη συμπίεση των σελίδων, οι διακομιστές Opera τους βελτιστοποιούν επίσης για εμφάνιση σε κινητές οθόνες. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες σελίδες θα φαίνονται καλύτερα στο πρόγραμμα περιήγησης Opera Mini απ'ό, τι στο Opera Mobile ή σε άλλα πλήρη προγράμματα περιήγησης ιστού.

Αγγίξτε το στοιχείο Ζουμ

Το πρόγραμμα περιήγησης Opera Mobile διαθέτει επιλογές με ζουμ, αλλά το Opera Mini έχει καλύτερη διασύνδεση. Ενώ το Mini έχει μόνο δύο φάσεις, κανονικό και μεγεθυνμένο, μπορείτε να αλλάζετε μεταξύ τους με μια ελαφριά βρύση στην οθόνη, γεγονός που καθιστά πολύ πιο εύκολη τη χρήση.

Opera Mobile ή Opera Mini;
Τελικά, η επιλογή έρχεται κάτω από την προτίμηση. Εάν πηγαίνετε σε ασφαλείς τοποθεσίες σε τακτική βάση ή θέλετε πραγματικά να ανοίξετε πολλά παράθυρα στο πρόγραμμα περιήγησής σας, το Opera Mobile μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Από την άλλη πλευρά, οι λειτουργίες εύκαμπτης μεγέθυνσης του Opera Mini καθιστούν την περιήγηση σε μη κινητές ιστοσελίδες ένα αεράκι. Έτσι, εάν δεν χρειάζεστε τα πολλαπλά παράθυρα και δεν πηγαίνετε σε πολλές ασφαλείς ιστοσελίδες, το Opera Mini μπορεί να είναι καλύτερο για σας.

Τέλος, όπως και πολλοί άλλοι, μπορείτε να αποφασίσετε να μην επιλέξετε καθόλου. Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να έχουν εγκαταστήσει και τα δύο προγράμματα περιήγησης Opera Mobile και Opera Mini στην κινητή συσκευή τους . Με απλά λόγια, το Opera Mobile είναι καλό για κάποιες εργασίες, ενώ το Opera Mini είναι καλό για τους άλλους, οπότε το καλύτερο και των δύο κόσμων είναι να εγκαταστήσετε και τα δύο.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Όπερας