Τα χαρακτηριστικά που αφαιρέθηκαν από το Minecraft

Steve Co. Προμήθεια Κλειδιά κιβωτίων και άλλα στοιχεία που έχουν αφαιρεθεί από τη Minecraft

Το Minecraft έχει απομακρύνει πολλά χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια των έξι ετών που έχει βγει. Τα mobs, μπλοκ, τοποθεσίες, εντολές και άλλα διάφορα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά έχουν εξαναγκαστεί από το παιχνίδι είτε να αντικατασταθούν με κάτι άλλο είτε να αφαιρεθούν εντελώς. Ορισμένες ήταν φάρσες, μερικές ήταν έννοιες και μερικές απλά δεν δούλευαν. Ας πηδήσουμε δεξιά και να δούμε τι δεν έκανε την περικοπή!

Τείχη του Οψιδιανού

Πίσω στις πρώτες μέρες του Minecraft γνωστού ως Infdev, οι Obsidian Walls δημιουργήθηκαν ως μια φυσικά δημιουργημένη δομή που θα έδειχνε τις τέσσερις κατευθυντήριες κατευθύνσεις (Βορρά, Ανατολή, Νότο και Δύση). Ήταν μια ενημέρωση που αφαιρέθηκε αρκετά γρήγορα και η συλλογιστική θεωρείται ότι είναι επειδή δεν χρειαζόταν να έχουμε μια σειρά από μπλοκ, καθώς ανεξάρτητα από τον τρόπο που αντιμετωπίζατε, θα αντιμετωπίζατε μία από τις τέσσερις κατευθυντήριες κατευθύνσεις όσον αφορά τις πλευρές ενός μπλοκ).

Κλειδωμένα στήθη

Ως ασήμαντο ασήμαντο του Απριλίου, προστέθηκε ένα μπλοκ γνωστό ως "κλειδωμένο στήθος". Όταν χρησιμοποιείτε το στήθος, θα ανοίξει μια οθόνη που θα σας ανακατευθύνει σε μια σελίδα που δηλώνει: "Καλώς ήρθατε στο κατάστημα Minecraft!" Το κατάστημα ήταν ψεύτικο, χτύπησε τη διασκέδαση στο κατάστημα Valve's Team Fortress 2 όχι μόνο χρησιμοποιώντας τη σχετική γραμματοσειρά, αλλά και (Steve Co. Supply Crate Keys και κράνος ανθρακωρύχου), ενημέρωσε τους ανθρώπους που ζήτησαν (τρόπος να αλλάξουν τα ονόματά τους) και ακόμη και ένα αστείο για το πόσο δύσκολο ήταν να πάρεις υποστήριξη από την Minecraft (που ήταν εξωφρενικά σε 494 δολάρια).

Μακριά εδάφη

Από τις εκδόσεις Alpha του Minecraft έως το Beta 1.7, ένα μαθηματικό σφάλμα στον κώδικα της παγκόσμιας γενιάς θα δημιουργούσε γη που φαινόταν να είναι ένα όριο σε αυτό που πιστεύεται ότι είναι ο «άπειρος» κόσμος που είναι γνωστός ως Minecraft. Αυτό το σφάλμα προκάλεσε αυτό που είναι γνωστό ως Άπω Κάτω Χώρες. Αυτό το σφάλμα θα δημιουργούσε μεταξύ των θετικών και των αρνητικών σημείων των 12.550.821 και 12.550.825 σε κάθε άξονα οριζόντιο. Η γη που παράγεται στις Άπω Χώρες φαίνεται να είναι τελείως διασκορπισμένη, χωρίς να έχει πολλά χαρακτηριστικά για αυτούς.

Πολλές δυσλειτουργίες συμβαίνουν εδώ, κυρίως, μαζικές σταγόνες ρυθμού πλαισίου, τραυματισμοί του χάρτη, καιρικές συνθήκες που δεν επηρεάζουν τις Άπω Χώρες και διάφορα άλλα πράγματα. Τα Far Lands θα τείνουν να "σπάσουν" στα 2147483647 μπλοκ, τα οποία θα προκαλέσουν το παιχνίδι να καταρρεύσει τελείως και να μην δημιουργήσει περαιτέρω γη.

Ισομετρικές εικόνες οθόνης

Το ισομετρικό στιγμιότυπο οθόνης ήταν ένα χαρακτηριστικό του παιχνιδιού που θα δημιουργούσε μια εικόνα του χάρτη σε μια ισομετρική προβολή. Το χαρακτηριστικό αυτό καταργήθηκε εξαιτίας πολλών δυσλειτουργιών, στις οποίες τα στιγμιότυπα οθόνης δεν θα εμφανίζονταν σωστά εξαιτίας σφαλμάτων τμημάτων που δεν βρίσκονταν στο οπτικό πεδίο του παίκτη. Υπήρχαν πολλοί περιορισμοί στην έννοια που την κράτησε πίσω από το να είναι ένα χαρακτηριστικό που παρέμεινε στο παιχνίδι και αυτό τελικά την οδήγησε να είναι ένα χαρακτηριστικό που αφαιρέθηκε και θα χάθηκε.

Μετά την απομάκρυνσή του στο παιχνίδι, ο ιστότοπος του Minecraft είχε ακόμα μια σελίδα που θα επέτρεπε να δει κανείς τις ισομετρικές προβολές των χαρτών στις εκδόσεις Infdev, θα είχε την επιλογή να αλλάξει την ώρα της ημέρας και θα έδινε τη δυνατότητα να μεγεθύνει και να δει την γη πιο κοντά.

Του ανθρώπου

Εφαρμόστηκε πίσω στα στάδια του Pre-Classic, προστέθηκαν οι άνθρωποι. Οι Άνθρωποι θα χρησιμοποιούσαν το προεπιλεγμένο δέρμα "Steve", ανεξάρτητα από το χρησιμοποιημένο δέρμα του παίκτη. Ο άνθρωπος, όταν γεννήθηκε, θα στοχεύει τον παίκτη και θα προσπαθεί να τον σκοτώσει. Περπατούσαν γύρω από τον χάρτη και περιμένουν να στοχεύει ο παίκτης. Στην έκδοση Minecraft Classic 0.0.15a, η δυνατότητα να γεννήσει τους ανθρώπους αφαιρέθηκε και σε όλες τις ενημερώσεις μετά τη Beta 1.6.6. ο ανθρώπινος κώδικας οργάνωσης λήφθηκε σιγά-σιγά, μέχρι να αφαιρεθεί όλος ο υπόλοιπος κώδικας στην επίσημη έκδοση 1.8.

Συμπερασματικά

Πολλά χαρακτηριστικά έχουν προστεθεί και έχουν απομείνει από τον κώδικα του Minecraft και είτε έχουν αντικατασταθεί με κάτι νέο είτε έχουν ξεχαστεί εξ ολοκλήρου για να δημιουργηθεί πρόοδος. Αυτό είναι επωφελές για την ανάπτυξη του παιχνιδιού και με τα χαρακτηριστικά που φεύγουν, νέα χαρακτηριστικά είναι βέβαιο ότι θα έρθουν στο μέλλον.