Είναι η ευρυζωνική μου ταχύτητα αρκετά γρήγορη για να κάνετε streaming ήχου;

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να σιγουρευτείτε, ειδικά εάν εξετάζετε μια υπηρεσία συνδρομής μουσικής , είναι να ελέγξετε ότι η ταχύτητα της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο είναι αρκετή για να μεταφέρει τον ήχο συνεχούς ροής. Το μεγάλο ερώτημα είναι, "μπορεί να αντιμετωπίσει την ροή σε πραγματικό χρόνο χωρίς υπερβολική απομόνωση;" Η αργή σύνδεση στο Web μπορεί να προκαλέσει διαλείπουσες παύσεις ενώ η μουσική αναπαράγεται, η οποία συχνά αναφέρεται ως προσωρινή αποθήκευση. Αυτός ο όρος απλά σημαίνει ότι τα ηχητικά δεδομένα που μεταφέρονται (μεταδίδονται) στον υπολογιστή σας δεν είναι αρκετά γρήγορα ώστε να συμβαδίζουν με τη μουσική που παίζει. Εάν αυτό συμβεί πολύ, αυτό τελικά θα χαλάσει την εμπειρία ακρόασης. Έτσι, προτού ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας για να μεταδώσετε μουσική από το Internet, αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να ελέγξετε εάν η σύνδεσή σας είναι σωστή ή όχι.

Πώς μπορώ να βρω την ταχύτητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο μου;

Αν δεν είστε σίγουροι για το τι έχετε ή θέλετε να ελέγξετε την ταχύτητα της σύνδεσής σας, τότε υπάρχει μια πληθώρα δωρεάν εργαλεία στον Ιστό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ένα παράδειγμα ενός δωρεάν web-based εργαλείου είναι το Speedtest.net. Αυτό το ηλεκτρονικό εργαλείο σάς επιτρέπει να βλέπετε την πραγματική ταχύτητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Μόλις δοκιμάσετε τη σύνδεσή σας, ο αριθμός που θα πρέπει να εξετάσετε είναι η ταχύτητα λήψης.

Έχουμε ευρυζωνική σύνδεση! Μήπως αυτό σημαίνει ότι μπορώ να ρεύσω κάτι;

Τα καλά νέα είναι ότι εάν έχετε πρόσβαση σε Internet υψηλής ταχύτητας (ευρυζωνική), τότε υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχετε τη δυνατότητα να μεταδίδετε ήχο (τουλάχιστον) σε πραγματικό χρόνο χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή έχετε μια ευρυζωνική υπηρεσία δεν σημαίνει ότι θα μπορείτε να ακούτε όλες τις μουσικές ροές. Αυτό που καταλήγετε να είναι σε θέση να ρεύμα σε ό, τι αφορά την ποιότητα πηγαίνει εξαρτάται από την ταχύτητα της ευρυζωνικής σας υπηρεσίας - και αυτό μπορεί να ποικίλει σημαντικά από περιοχή σε περιοχή. Εάν βρίσκεται στο αργό τέλος της κλίμακας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι μπορείτε να κάνετε ροή μουσικής, αλλά όχι υψηλής ποιότητας ήχο που κωδικοποιείται σε υψηλό bitrate (320 Kbps) - όσο υψηλότερα είναι τα Kbps, τόσο περισσότερα δεδομένα απαιτούνται για streaming. Ένα άλλο σημείο που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι η ροή μέσω ασύρματης σύνδεσης (Wi-Fi) με τη χρήση φορητού υπολογιστή, για παράδειγμα, μπορεί να είναι μια επιτυχημένη επίσκεψη σε σχέση με μια ενσύρματη σύνδεση στο δρομολογητή του σπιτιού σας. Συνεπώς, αν είναι δυνατόν, μεταδώστε συνεχώς μουσική μέσω μιας καλωδιακής σύνδεσης για να έχετε το μέγιστο ρυθμό μετάδοσης και ελπίζουμε να ακούσετε χωρίς διακοπές.

Πόσο γρήγορα θα έπρεπε η ευρυζωνικότητα μου να είναι για άνετα streaming audio;

Ακρόαση μόνο των ακουστικών ροών καταλαμβάνει πολύ λιγότερο εύρος ζώνης από το βίντεο. Επομένως, εάν αυτή είναι η μοναδική σας απαίτηση, τότε οι απαιτήσεις ευρυζωνικής ταχύτητας μπορεί να είναι χαμηλότερες από ό, τι εάν πρέπει επίσης να μπορείτε να προβάλλετε μουσικά βίντεο - για παράδειγμα από το YouTube. Εάν συμβαίνει αυτό, συνιστάται να έχετε ευρυζωνική ταχύτητα τουλάχιστον 1,5 Mbps.

Ποια είναι η συνιστώμενη ταχύτητα ροής βίντεο μουσικής;

Όπως προαναφέρθηκε, το βίντεο συνεχούς ροής καταλαμβάνει πολύ μεγαλύτερο εύρος ζώνης λόγω του ότι περισσότερα δεδομένα (τόσο βίντεο όσο και ήχου) πρέπει να μεταφέρονται σε πραγματικό χρόνο στον υπολογιστή σας. Αν θέλετε να μπορείτε να κάνετε streaming μουσικών βίντεο (σε τυπική ποιότητα) τότε θα χρειαστείτε ευρυζωνική ταχύτητα τουλάχιστον 3 Mbps. Για βίντεο υψηλής ευκρίνειας (HD), μια σύνδεση Διαδικτύου που μπορεί να χειριστεί 4 - 5 Mbps είναι μια ιδανική σειρά για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει πτώση.