Πώς να επιδιορθώσετε ή να αντικαταστήσετε το Boot.ini στα Windows XP

Διορθώστε ένα κατεστραμμένο ή λείπει αρχείο BOOT.INI χρησιμοποιώντας το εργαλείο BOOTCFG

Το αρχείο boot.ini είναι ένα κρυφό αρχείο που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό σε ποιον φάκελο, σε ποιο διαμέρισμα και σε ποιο σκληρό δίσκο βρίσκεται η εγκατάσταση των Windows XP .

Το Boot.ini μπορεί μερικές φορές να καταστραφεί, να καταστραφεί ή να διαγραφεί για διάφορους λόγους. Επειδή αυτό το αρχείο INI περιέχει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εκκίνησης του υπολογιστή σας, τα προβλήματα με αυτό συνήθως παρουσιάζονται από ένα μήνυμα σφάλματος κατά τη διαδικασία εκκίνησης των Windows, όπως αυτή:

Μη έγκυρο αρχείο BOOT.INI Εκκίνηση από C: \ Windows \

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να επιδιορθώσετε το κατεστραμμένο / κατεστραμμένο αρχείο boot.ini ή να το αντικαταστήσετε αν έχει διαγραφεί:

Πώς να επιδιορθώσετε ή να αντικαταστήσετε το Boot.ini στα Windows XP

Απαιτείται χρόνος: Η επισκευή ή η αντικατάσταση του αρχείου boot.ini συνήθως διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά, αλλά ο συνολικός χρόνος μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος εάν πρέπει να εντοπίσετε ένα CD των Windows XP.

  1. Εισαγάγετε την Κονσόλα αποκατάστασης των Windows XP . Η Κονσόλα αποκατάστασης είναι μια προηγμένη λειτουργία διαγνωστικών των Windows XP με ειδικά εργαλεία που θα σας επιτρέψουν να επαναφέρετε το αρχείο boot.ini.
  2. Όταν φτάσετε στη γραμμή εντολών (που περιγράφεται λεπτομερώς στο βήμα 6 του παραπάνω συνδέσμου), πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και στη συνέχεια πατήστε Enter . bootcfg / αναδημιουργία
  3. Το βοηθητικό πρόγραμμα bootcfg θα σαρώσει τους σκληρούς σας δίσκους για οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις των Windows XP και στη συνέχεια θα εμφανίσει τα αποτελέσματα.
    1. Ακολουθήστε τα υπόλοιπα βήματα για να προσθέσετε την εγκατάσταση των Windows XP στο αρχείο boot.ini:
  4. Η πρώτη ερώτηση ζητά την προσθήκη της εγκατάστασης στη λίστα εκκίνησης; (Ναι / Όχι / Όλοι) . Πληκτρολογήστε Y ως απάντηση σε αυτήν την ερώτηση και πατήστε Enter .
  5. Η επόμενη ερώτηση σας ζητά να εισάγετε το αναγνωριστικό φόρτωσης:. Αυτό είναι το όνομα του λειτουργικού συστήματος . Για παράδειγμα, πληκτρολογήστε Windows XP Professional ή Windows XP Home Edition και πατήστε Enter .
  6. Η τελική ερώτηση σας ζητά να καταχωρίσετε τις επιλογές φορτίου OS:. Πληκτρολογήστε / Fastdetect εδώ και πατήστε Enter .
  7. Καταργήστε το CD των Windows XP, πληκτρολογήστε exit και, στη συνέχεια, πατήστε Enter για να ξεκινήσετε πάλι τον υπολογιστή σας. Υποθέτοντας ότι το αρχείο boot.ini που λείπει ή είναι διεφθαρμένο ήταν το μοναδικό σας ζήτημα, τα Windows XP πρέπει τώρα να ξεκινούν κανονικά.

Πώς να ξανακάνετε τα δεδομένα διαμόρφωσης εκκίνησης σε νεότερες εκδόσεις των Windows

Σε νεότερες εκδόσεις των Windows, όπως τα Windows Vista , Windows 7 , Windows 8 και Windows 10 , τα δεδομένα ρύθμισης εκκίνησης αποθηκεύονται στο αρχείο δεδομένων BCD και όχι σε ένα αρχείο boot.ini.

Εάν υποπτεύεστε ότι τα δεδομένα εκκίνησης είναι κατεστραμμένα ή λείπουν σε ένα από αυτά τα λειτουργικά συστήματα, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να ξανακτίσετε το BCD στα Windows για ένα πλήρες σεμινάριο.

Πρέπει να διορθώσω αυτό το πρόβλημα εγώ;

Όχι, δεν χρειάζεται να εκτελέσετε χειροκίνητα την παραπάνω εντολή και να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να επιδιορθώσετε το αρχείο boot.ini - έχετε την επιλογή να αφήσετε ένα πρόγραμμα τρίτων να το κάνει για εσάς. Ωστόσο, δεν είναι πραγματικά τόσο δύσκολο αν ακολουθήσετε τις οδηγίες όπως είναι. Επιπλέον, πολλά λογισμικά που μπορούν να διορθώσουν το αρχείο boot.ini για εσάς θα σας κοστίζουν.

Δεν θα πρέπει ποτέ να χρειαστεί να αγοράσετε ένα πρόγραμμα λογισμικού για να διορθώσετε σφάλματα με το αρχείο boot.ini. Παρόλο που υπάρχουν πιθανώς δεκάδες εφαρμογές που μπορούν να κάνουν τον καθορισμό για εσάς, όταν έρχεται κάτω από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν αυτά τα προγράμματα, καθένας από αυτούς θα κάνει, στον πυρήνα τους, το ίδιο ακριβώς πράγμα που περιγράψαμε παραπάνω. Η μόνη διαφορά είναι ότι μπορείτε να κάνετε κλικ σε ένα κουμπί ή δύο για να διαγράψετε τις εντολές.

Εάν είστε περίεργοι, το Fix Genius του Tenorshare είναι ένα τέτοιο πρόγραμμα. Έχουν μια δωρεάν δοκιμαστική έκδοση που δεν έχω δοκιμάσει τον εαυτό μου, αλλά έχω την αίσθηση ότι όλα τα χαρακτηριστικά θα λειτουργούν αν δεν πληρώσετε την πλήρη τιμή.