Επαναφορά αυτού του υπολογιστή: Πλήρης παρουσίαση

Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για την επανεγκατάσταση των Windows χωρίς δίσκο

Επαναφορά Αυτός ο υπολογιστής είναι μια δυνατότητα αποκατάστασης διαθέσιμη στα Windows 10, η οποία σας επιτρέπει να επαναλάβετε την επανεγκατάσταση των Windows ξανά από το μηδέν με λίγες βρύσες ή κλικ, όπως μια εργοστασιακή επαναφορά ή επαναφορά, αλλά δεν απαιτείται δίσκος εγκατάστασης ή μονάδα flash .

Έχετε ακόμη τη δυνατότητα να διατηρήσετε ή να αφαιρέσετε τα προσωπικά σας αρχεία στη διαδικασία!

Ανατρέξτε στην ενότητα Επαναφορά αυτού του υπολογιστή: Τι είναι και πώς να το χρησιμοποιήσετε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την "λύση τελευταίας λύσης" και πότε είναι καλή ιδέα χρήσης.

Σημείωση για χρήστες Windows 8

Στα Windows 8 , το εργαλείο Επαναφορά αυτού του υπολογιστή υπάρχει ως δύο διακριτές και παρόμοιες διαδικασίες, ανανεώστε τον υπολογιστή σας και επαναφέρετε τον υπολογιστή σας .

Βασικά, η ανανέωση του υπολογιστή σας των Windows 8 είναι ίδια με την επιλογή Διατήρηση των αρχείων μου στην Επαναφορά αυτού του υπολογιστή στα Windows 10 και η επαναφορά του υπολογιστή σας ισοδυναμεί με την επιλογή Κατάργηση όλων .

Θα ανακαλύψουμε σημαντικές διαφορές μεταξύ των διαδικασιών επαναφοράς των Windows 10 και των Windows 8 σε όλο αυτό το σεμινάριο αλλά, ως επί το πλείστον, θα είναι οι ίδιες.

01 από 12

Ανοίξτε το μενού Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους και επιλέξτε Αντιμετώπιση προβλημάτων

Προηγμένες επιλογές εκκίνησης στα Windows 10.

Ο ευκολότερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη διαδικασία "Επαναφορά" αυτού του υπολογιστή είναι από το μενού " Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους ", που φαίνεται στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης.

Το μεγάλο πράγμα για τις Προχωρημένες επιλογές εκκίνησης είναι ότι υπάρχουν τουλάχιστον μισή ντουζίνα τρόποι για να το φέρει επάνω, το οποίο είναι πολύ χρήσιμο, δεδομένου ότι τα εργαλεία εκεί, όπως Reset This PC, μπορούν να διορθώσουν προβλήματα που σας εμποδίζουν να χρησιμοποιείτε τα Windows κανονικά.

Εάν τα Windows 10 ξεκινούν σωστά , ο καλύτερος τρόπος πρόσβασης στο μενού ASO είναι μέσω των ρυθμίσεων . Απλώς πατήστε ή κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις από το μενού Έναρξη .

Εάν τα Windows 10 δεν εκκινούν σωστά , ο καλύτερος τρόπος για να εμφανιστεί το μενού ASO είναι μέσω του συνδέσμου Επισκευή του υπολογιστή σας μετά την εκκίνηση από το μέσο εγκατάστασης ή τη μονάδα ανάκτησης.

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος πρόσβασης στις επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια με οποιαδήποτε από τις δύο μεθόδους ή χρειάζεστε περισσότερες επιλογές. Παραθέτουμε έξι διαφορετικούς τρόπους σε αυτό το κομμάτι, οπότε είναι πιθανό να δουλέψουμε.

Μόλις στο μενού ASO, πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων .

02 από 12

Επιλέξτε την επιλογή Επαναφορά αυτής της επιλογής υπολογιστή

Αντιμετώπιση προβλημάτων μενού ASO στα Windows 10.

Από την οθόνη Αντιμετώπιση προβλημάτων στις Προηγμένες επιλογές εκκίνησης, επιλέξτε την επιλογή Επαναφορά αυτού του υπολογιστή .

Όπως θα δείτε, λέει ότι σας επιτρέπει να κρατήσετε ή να καταργήσετε τα αρχεία σας και στη συνέχεια να εγκαταστήσετε ξανά τα Windows , οπότε μην ανησυχείτε ότι δεν έχετε πει ακόμα στα Windows 10 να διατηρήσουν τα προσωπικά σας αρχεία. Αυτό θα συμβεί στο βήμα 3.

Αυτή η οθόνη φαίνεται λίγο διαφορετική στα Windows 8. Επιλέξτε Ανανέωση του υπολογιστή σας εάν θέλετε να επανεγκαταστήσετε τα Windows 8 αλλά θέλετε να διατηρήσετε τα προσωπικά σας αρχεία (όπως αποθηκευμένη μουσική, έγγραφα κ.λπ.) ή Επαναφορά του υπολογιστή σας εάν θέλετε να εγκαταστήσετε ξανά τα Windows 8 χωρίς να διατηρείτε κανένα από τα αρχεία σας.

Μεταβείτε στο βήμα 4 αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος, αφού κάνετε αυτή την επιλογή στα Windows 8 ή ελέγξτε το Βήμα 3 (αν και είναι για τα παιδιά των Windows 10) εάν δεν είστε σίγουροι ποιος θα επιλέξει ή ότι είναι μπερδεμένος για το τι μπορεί να συμβεί.

03 από 12

Επιλέξτε να διατηρήσετε προσωπικά αρχεία ή να αφαιρέσετε τα πάντα

Επαναφορά αυτού του μενού PC ASO στα Windows 10.

Στα Windows 10, αυτή είναι η οθόνη Επαναφορά αυτού του υπολογιστή που θα δείτε στη συνέχεια, με την επιλογή Επιλογή μιας επιλογής .

Επιλέξτε είτε " Διατήρηση των αρχείων μου" , " Κατάργηση όλων " ή " Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων" για να συνεχίσετε.

Αυτή είναι μια πολύ σημαντική επιλογή, γι 'αυτό θέλω να σιγουρευτείτε ότι καταλαβαίνετε πλήρως τι κάνετε πριν προχωρήσετε:

Επιλογή 1: Διατηρήστε τα αρχεία μου

Επιλέξτε Διατήρηση των αρχείων μου για να διατηρήσετε τα προσωπικά σας αρχεία, να καταργήσετε όλο το εγκατεστημένο λογισμικό και εφαρμογές και να εγκαταστήσετε εκ νέου τα Windows 10 από την αρχή.

Τα Windows 10 θα δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των προσωπικών σας δεδομένων και θα τα απομακρύνουν με ασφάλεια, ενώ θα επανεγκατασταθούν από την αρχή. Όταν ολοκληρωθεί, τα Windows 10 θα εμφανιστούν πολύ όπως όταν αγοράσατε για πρώτη φορά τον υπολογιστή σας ή το εγκαταστήσατε μόνοι σας. Ενδέχεται να χρειαστεί να επαναρυθμίσετε ορισμένες προσαρμοσμένες ρυθμίσεις και θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ξανά οποιοδήποτε λογισμικό θέλετε ξανά, αλλά τα αποθηκευμένα σας αρχεία θα σας περιμένουν.

Επιλογή 2: Κατάργηση όλων

Επιλέξτε " Κατάργηση όλων" για να καταργήσετε τα προσωπικά σας αρχεία, να καταργήσετε όλο το εγκατεστημένο λογισμικό και τις εφαρμογές και να εγκαταστήσετε εκ νέου τα Windows 10 από την αρχή.

Τα Windows 10 θα διαγράψουν τα πάντα στη μονάδα που έχει εγκατασταθεί και στη συνέχεια θα επανεγκατασταθούν από την αρχή. Όταν ολοκληρωθεί, τα Windows 10 θα εμφανιστούν πολύ όπως όταν αγοράσατε για πρώτη φορά τον υπολογιστή σας ή το εγκαταστήσατε μόνοι σας. Ίσως χρειαστεί να επαναρυθμίσετε ορισμένες προσαρμοσμένες ρυθμίσεις και θα χρειαστεί να επανεγκαταστήσετε ξανά οποιοδήποτε λογισμικό θέλετε.

Επιλογή 3: Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

Σημείωση: Αυτή η επιλογή εμφανίζεται μόνο σε ορισμένους υπολογιστές και δεν αντικατοπτρίζεται στο παραπάνω παράδειγμα οθόνης.

Επιλέξτε Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων για να καταργήσετε τα προσωπικά σας αρχεία, να αφαιρέσετε όλο το εγκατεστημένο λογισμικό και να εγκαταστήσετε ξανά το λειτουργικό σύστημα και το προεγκατεστημένο λογισμικό που είχε αρχικά συναρμολογηθεί με τον υπολογιστή σας.

Τα Windows 10 θα διαγράψουν τα πάντα στη μονάδα δίσκου και στη συνέχεια θα επιστρέψουν τον υπολογιστή σας στην ακριβή κατάσταση στην οποία βρισκόταν όταν αγοράσατε για πρώτη φορά. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό σημαίνει ότι όλο το προεγκατεστημένο λογισμικό θα εγκατασταθεί εκ νέου και η έκδοση των Windows που ήταν στη δική σας ο υπολογιστής όταν το αγοράσατε θα είναι και πάλι εκεί.

Δεν είναι βέβαιο ποιο να επιλέξει;

Όλες οι επιλογές επιτυγχάνουν το ίδιο πράγμα εάν κάνετε Reset This PC για να επιλύσετε ένα σημαντικό ζήτημα υπολογιστή, οπότε η επιλογή Keep my files είναι το ασφαλέστερο στοίχημα στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για να επιλέξετε " Κατάργηση όλων" ή " Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων" θα ήταν αν πωλήσατε ή δίνονταν στον υπολογιστή αργότερα και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν σας άφηνε τίποτα για να σκάψετε αργότερα. Ξεκινώντας από τη στιγμή που μια σημαντική μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό είναι ένας άλλος καλός λόγος.

Σημαντικό: Μόνο η τελευταία επιλογή, αν υπάρχει, σας επιτρέπει να διατηρείτε τα εγκατεστημένα προγράμματα και εφαρμογές λογισμικού! Με τις δύο πρώτες επιλογές, θα πρέπει να επανεγκαταστήσετε όλο το λογισμικό σας μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία "Επανεκκίνηση του υπολογιστή".

Συμβουλή: Ένας πραγματικά εύκολος τρόπος να προστατευθείτε από λάθη με την επαναφορά αυτού του υπολογιστή ή οποιαδήποτε διαδικασία που μπορεί να σημαίνει ότι τα σημαντικά αρχεία σας κινδυνεύουν είναι να βεβαιωθείτε ότι δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας! Οι online υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι καλύτερες, αλλά και τα παραδοσιακά τοπικά λογισμικά δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας .

04 από 12

Περιμένετε ενώ η Επαναφορά Αυτή η διαδικασία υπολογιστή προετοιμάζεται για την εκκίνηση

Η προετοιμασία της οθόνης εκκίνησης κατά τη διάρκεια των Windows 10 Επαναφορά αυτής της διαδικασίας υπολογιστή.

Αμέσως μετά την εκτέλεση του αρχείου "Κρατήστε τα αρχεία μου" ή " Κατάργηση όλων των επιλογών", ο υπολογιστής σας ενδέχεται να μην επανεκκινήσει ή να μην επανεκκινήσει, ανάλογα με τον τρόπο που πήρατε το μενού ASO .

Αντί της εκκίνησης των Windows 10 ή των Windows 8 ως συνήθως, θα δείτε αυτήν την οθόνη προετοιμασίας .

Αυτό είναι σχεδόν αυτό που σκέφτεστε - η διαδικασία επαναφοράς αυτής της φόρτωσης υπολογιστή. Δεν υπάρχει τίποτα να κάνει εδώ, αλλά περιμένετε και ίσως μόνο για μερικά δευτερόλεπτα.

Πηγαίνετε στο βήμα 5 εάν επιλέξετε Κρατήστε τα αρχεία μουανανεώστε τον υπολογιστή σας στα Windows 8)

Πηγαίνετε στο βήμα 7 εάν επιλέξετε Αφαιρέστε τα πάνταΕπαναφέρετε τον υπολογιστή σας στα Windows 8)

05 από 12

Επιλέξτε έναν λογαριασμό διαχειριστή για να συνδεθείτε με

Οθόνη επιλογής λογαριασμού κατά την επαναφορά αυτού του υπολογιστή στα Windows 10.

Μόλις ολοκληρωθεί η επαναφορά αυτού του υπολογιστή, θα δείτε αυτήν την οθόνη, ελπίζω ότι με το όνομα του λογαριασμού σας θα είναι σαφώς διαθέσιμη ως προαιρετική επιλογή, σαν να βλέπετε τη δική μου εδώ.

Δεδομένου ότι έχετε επιλέξει να έχετε Επαναφορά Αυτό το PC κρατήσει τα προσωπικά σας αρχεία, συνεχίζοντας με αυτή τη διαδικασία περιορίζεται σε κάποιον που έχει ήδη πρόσβαση σε αυτόν τον υπολογιστή.

Αγγίξτε ή κάντε κλικ στον λογαριασμό σας ή σε οποιονδήποτε λογαριασμό παρατίθεται, για τον οποίο γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασης.

Σημείωση: Μόνο οι λογαριασμοί χρηστών με πρόσβαση στο επίπεδο διαχειριστή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ξεκινήσουν την επαναφορά αυτού του υπολογιστή, επομένως μόνο αυτές εμφανίζονται εδώ. Οι πιο συνηθισμένοι χρήστες των Windows 10 και Windows 8 έχουν αυτό το είδος πρόσβασης, το οποίο σας επιτρέπει να εκτελείτε, μεταξύ άλλων, βοηθήματα διαγνωστικού και επισκευής. Εάν δεν βλέπετε κανένα λογαριασμό, θα πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση αυτής της διαδικασίας και να επιλέξετε Κατάργηση όλων , πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα έχετε τη δυνατότητα να διατηρείτε τα προσωπικά σας δεδομένα.

06 από 12

Εισαγάγετε τον κωδικό του λογαριασμού σας

Οθόνη κωδικού πρόσβασης λογαριασμού κατά την επαναφορά αυτού του υπολογιστή στα Windows 10.

Λίγα λεπτά μετά την επιλογή του ονόματος λογαριασμού σας, θα δείτε αυτήν την οθόνη, ζητώντας τον κωδικό πρόσβασης για το λογαριασμό σας.

Καταχωρίστε τον κωδικό πρόσβασης για αυτόν το λογαριασμό στο παρεχόμενο πεδίο και, στη συνέχεια, πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια και , στη συνέχεια, μεταβείτε στο βήμα 8 (Το βήμα 7 ισχύει μόνο εάν είχατε επιλέξει να μην διατηρείτε τα προσωπικά σας αρχεία).

Αν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασής σας και συνδεθείτε στα Windows με μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να επαναφέρετε αυτόν τον κωδικό πρόσβασης από οποιονδήποτε άλλο υπολογιστή ή smartphone. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος επαναφοράς του κωδικού πρόσβασης λογαριασμού σας Microsoft για βοήθεια.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αυτό δεν λειτουργεί, έχετε μια σύντομη λίστα με άλλες επιλογές, οι οποίες εξηγούνται λεπτομερώς στο I Forgot My Windows 10/8 Password! Ποιες είναι οι επιλογές μου; .

07 από 12

Επιλέξτε να επαναφέρετε κανονικά ή να επαναφέρετε & σκουπίστε τη μονάδα δίσκου

Επαναφορά αυτής της επιλογής PC Normal vs. Wipe στα Windows 10.

Έπειτα, αν υποθέσετε ότι επιλέξατε να Αφαιρέσετε τα πάντα , είναι μια σημαντική, αλλά κάπως συγκεχυμένη επιλογή για το πώς μπορείτε να συνεχίσετε με τη διαδικασία Reset This PC.

Επιλέξτε είτε απλώς να καταργήσετε τα αρχεία μου είτε να καθαρίσετε πλήρως τη μονάδα δίσκου για να συνεχίσετε.

Επιλογή 1: Απλά καταργήστε τα αρχεία μου

Επιλέξτε Αφαιρέστε τα αρχεία μου για να συνεχίσετε όπως έχει προγραμματιστεί, αφαιρέστε τα πάντα και επανεγκαταστήστε τα Windows από την αρχή.

Επιλέξτε αυτήν την επιλογή εάν πραγματοποιείτε επαναφορά αυτού του υπολογιστή για να διορθώσετε ένα πρόβλημα υπολογιστή που έχετε και σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε κανονικά τον υπολογιστή αφού τελειώσει.

Επιλογή 2: Καθαρίστε πλήρως τη μονάδα δίσκου

Επιλέξτε Πλήρης καθαρισμός της μονάδας δίσκου για την κατάργηση όλων, μετά σκουπίστε τη μονάδα καθαρά και, τέλος, επανεγκαταστήστε τα Windows από την αρχή.

Επιλέξτε αυτήν την επιλογή εάν, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναφοράς του υπολογιστή, σχεδιάσετε να απομακρύνετε τον υπολογιστή, να το πουλήσετε ή να ανακυκλώσετε τον υπολογιστή ή το σκληρό σας δίσκο . Αυτή η επιλογή είναι επίσης καλύτερο αν είχατε σοβαρά ζητήματα κακόβουλου λογισμικού που προσπαθείτε να απαλλαγείτε, και ιδιαίτερα ιούς που επηρεάζουν τον τομέα εκκίνησης .

Η Πλήρης Καθαρισμός της μεθόδου δίσκου θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από το Just remove my files ένα, προσθέτοντας οπουδήποτε από μια ώρα έως αρκετές ώρες στη συνολική διαδικασία.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιλογή 'Καθαρισμός της μονάδας δίσκου'

Για όσους από εσάς είναι περίεργοι, αυτός ο καθαρισμός της μονάδας δίσκου είναι ο ίδιος με τον καθαρισμό του σκληρού δίσκου , ο οποίος συνήθως γίνεται με το χέρι πριν αποκαλυφθεί ένας υπολογιστής, όπως περιγράφεται στο φροντιστήριο μας για το πώς να σκουπίσετε ένα σκληρό δίσκο .

Ένα σκούπισμα ενός σκληρού δίσκου είναι μια πλήρης αντικατάσταση των δεδομένων που υπάρχουν εκεί, εξασφαλίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί ποτέ να ξεκαθαρίσει ή να ανακτήσει τα αρχεία, ανεξάρτητα από τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους .

Δεν είναι σαφές ποια είναι η συγκεκριμένη μέθοδος απολύμανσης δεδομένων που χρησιμοποιεί η Microsoft κατά τη διαδικασία Reset This PC, αλλά υποθέτουμε ότι πρόκειται για ένα βασικό μηδέν εγγραφής , πιθανώς μέσω της εντολής μορφοποίησης .

08 από 12

Επιλέξτε Επαναφορά για να ξεκινήσετε την επαναφορά αυτής της διαδικασίας υπολογιστή

Επαναφορά αυτής της οθόνης επιβεβαίωσης υπολογιστή στα Windows 10.

Ακολουθεί μια οθόνη όπως αυτή που φαίνεται εδώ.

Εάν επιλέξετε Κρατήστε τα αρχεία μου , θα δείτε το ακριβές μήνυμα σε αυτό το στιγμιότυπο οθόνης, αναφέροντας ακριβώς τι θα κάνει το Reset This PC:

Αν επιλέξετε " Κατάργηση όλων" , τα Windows αναφέρουν ότι η επαναφορά αυτού του υπολογιστή θα καταργήσει τα εξής:

Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά αφού είστε απολύτως βέβαιοι ότι αυτό είναι αυτό που θέλετε να κάνετε.

Στα Windows 10, η διαδικασία "Επαναφορά" αυτού του υπολογιστή θα ξεκινήσει αμέσως μόλις το κάνετε αυτό. Στα Windows 8, ενδέχεται να δείτε ένα δεύτερο κουμπί που θα πρέπει να πατήσετε πριν συνεχίσετε.

Σημείωση: Αυτές οι λίστες με κουκκίδες διαφέρουν μεταξύ των Windows 10 και των Windows 8 αλλά η διαδικασία είναι η ίδια, παρόλο που η Microsoft απλοποίησε τη διατύπωση για τα Windows 10.

Συμβουλή: Αν επαναφέρετε ένα tablet , φορητό υπολογιστή ή κάποια άλλη συσκευή που τροφοδοτείται από μπαταρία, βεβαιωθείτε ότι είναι συνδεδεμένη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας Επαναφορά αυτού του υπολογιστή. Εάν ο υπολογιστής σας θα χάσει την εξουσία, διακόπτοντας τη διαδικασία, θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα πιο σοβαρά προβλήματα από αυτά που προσπαθείτε να λύσετε!

09 από 12

Περιμένετε ενώ η επαναφορά αυτού του υπολογιστή καταργεί τα πάντα από τον υπολογιστή σας

Επαναφορά αυτής της ένδειξης διαδικασίας υπολογιστή στα Windows 10.

Όπως μπορείτε να πείτε σαφώς από την Επαναφορά της ενότητας αυτής της ένδειξης της εξέλιξης του υπολογιστή στο κάτω μέρος της οθόνης, έχει ξεκινήσει η διαδικασία Επαναφορά Η / Υ.

Κατά τη διάρκεια αυτού του πρώτου σταδίου, καταργούνται όλα τα δεδομένα στον υπολογιστή σας (τεχνικά, όλα τα δεδομένα στην κύρια μονάδα δίσκου σας). Εάν αποφασίσατε να κρατήσετε τα προσωπικά σας αρχεία, τα αντίγραφα ασφαλείας ήταν πρώτα.

Αναμείνετε αυτό το μέρος της διαδικασίας επαναφοράς για να πάρετε 15 έως 45 λεπτά στους περισσότερους υπολογιστές, μετά τον οποίο ο υπολογιστής σας θα επανεκκινήσει αυτόματα και θα ξεκινήσει το επόμενο στάδιο.

Το ακριβές χρονικό διάστημα που απαιτείται για αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως πόσο γρήγορα είναι ο υπολογιστής σας, πόσα δεδομένα έχετε στον υπολογιστή σας και το μέγεθος της προσωπικής σας συλλογής αρχείων που υποστηρίζεται (εάν το επιλέγετε). άλλα πράγματα.

Σημείωση: Αν έχετε επιλέξει να καθαρίσετε τη μονάδα δίσκου , αναμένετε αν αυτή η διαδικασία να λάβει οπουδήποτε από 1 ώρα έως αρκετές ώρες , ανάλογα σχεδόν εξ ολοκλήρου με το πόσο μεγάλη είναι η μονάδα δίσκου.

10 από 12

Περιμένετε κατά την επανεγκατάσταση των Windows 10 (ή των Windows 8)

Εγκατάσταση του Windows Stage της επαναφοράς αυτού του υπολογιστή στα Windows 10.

Τώρα που η επαναφορά αυτού του υπολογιστή έχει καταργήσει τα πάντα στον υπολογιστή σας (ναι, και η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των προσωπικών σας στοιχείων, αν το έχετε επιλέξει), ήρθε η ώρα να επανεγκαταστήσετε ξανά τα Windows 10 ή Windows 8 από την αρχή.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο υπολογιστής σας θα επανεκκινήσει μερικές φορές από μόνη της και αυτή η οθόνη "Εγκατάσταση των Windows" ενδέχεται να τρεμοπαίζει ή να αναβοσβήνει μέσα και έξω ... όλες τις κανονικές συμπεριφορές κατά τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows.

Αναμείνετε αυτό το μέρος της διαδικασίας επαναφοράς να διαρκέσει 10 έως 30 λεπτά στους περισσότερους υπολογιστές.

Είσαι σχεδόν εκεί! Λίγα ακόμα πράγματα και θα επιστρέψετε στη χρήση του υπολογιστή σας!

11 από 12

Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των Windows

Ολοκλήρωση εγκατάστασης των Windows.

Οι επόμενες οθόνες που συναντάτε θα διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με την αρχική επαναφορά των επιλογών αυτού του υπολογιστή.

Εάν επιλέξετε να διατηρήσετε τα αρχεία σας , αναμένετε ότι αυτό το στάδιο θα διαρκέσει 5 λεπτά ή λιγότερο . Θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε αμέσως και μπορεί να δείτε μια σειρά από οθόνες τύπου screensaver με επικεφαλίδες όπως: Αυτό δεν θα διαρκέσει πολύ και θα φροντίσει μερικά πράγματα .

Εάν επιλέξετε να αφαιρέσετε τα πάντα , αναμένετε ότι αυτό το στάδιο θα διαρκέσει 10 με 20 λεπτά . Θα δείτε πρώτα οθόνες με επικεφαλίδες όπως Getting Critical Updates , θα σας ζητηθεί να απαντήσετε σε μια σειρά ερωτήσεων (οι προεπιλογές που παρέχονται συνήθως είναι εντάξει), ο υπολογιστής σας μπορεί να επανεκκινήσει και θα τελειώσετε με Αυτό δεν θα πάρει πολύ και Λαμβάνοντας φροντίδα μερικών πράξεων .

Είτε έτσι είτε αλλιώς, είστε σχεδόν έτοιμοι ...

12 από 12

Καλώς ορίσατε πίσω στον υπολογιστή σας!

Windows 10 Desktop.

Καλώς ορίσατε πίσω στον υπολογιστή σας!

Υποθέτοντας ότι όλα πήγαν καλά με την επαναφορά αυτού του υπολογιστή, θα πρέπει πάλι να έχετε πρόσβαση εργασίας στον υπολογιστή σας των Windows 10 ή των Windows 8.

Αν επιλέξετε να αποθηκεύσετε τα προσωπικά σας αρχεία, αναμένετε να τα βρείτε ακριβώς εκεί που τα αφήσατε στην επιφάνεια εργασίας σας, στο φάκελο "Έγγραφα" και αλλού.

Διαφορετικά, ο υπολογιστής σας θα πρέπει να βρίσκεται περίπου στην ίδια κατάσταση που ήταν όταν τον αγοράσατε για πρώτη φορά ή εάν εγκαταστήσατε ή αναβαθμίσετε τα Windows εάν το κάνατε μόνοι σας.

Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε έναν Λογαριασμό Microsoft για να συνδεθείτε στον υπολογιστή σας και προηγουμένως επιλέξατε να συγχρονίσετε ορισμένες από τις ρυθμίσεις σας με το λογαριασμό σας, μπορεί να παρατηρήσετε ότι ορισμένες πτυχές του υπολογιστή σας έχουν επιστραφεί αυτόματα στις προηγούμενες καταστάσεις τους, Θέμα των Windows, ρυθμίσεις προγράμματος περιήγησης κ.λπ.

Πού είναι όλα μου τα προγράμματα;

Επαναφορά Ο υπολογιστής αυτός απέσυρε κάθε μη πρωτότυπο πρόγραμμα εφαρμογής και λογισμικού. Με άλλα λόγια, κάθε λογισμικό που έχετε εγκαταστήσει θα πρέπει να εγκατασταθεί ξανά από την αρχή, από εσάς.

Συμβουλή: Αν επιλέξετε να διατηρήσετε τα προσωπικά σας αρχεία, μπορεί να έχετε ένα έγγραφο Απομακρυσμένων εφαρμογών στην επιφάνεια εργασίας σας με μια λίστα με εφαρμογές που δεν ήταν δυνατό να επανεγκατασταθούν, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό το στάδιο.