Πώς να σταματήσετε το iTunes να συγχρονίζεται αυτόματα στο iPhone

Πάρτε τον έλεγχο του πότε το iTunes μπορεί να αντιγράψει μουσική και βίντεο στο τηλέφωνό σας

Ένας από τους πιο δημοφιλείς λόγους για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτόματου συγχρονισμού στο iTunes είναι να βεβαιωθείτε ότι τα τραγούδια που έχουν διαγραφεί κατά λάθος από την κύρια βιβλιοθήκη του iTunes δεν θα εξαφανιστούν επίσης από το iPhone σας.

Μπορεί να είναι εύκολο να πάρετε πίσω από το iCloud τις αγορές του iTunes (μουσική, βίντεο, εφαρμογές κ.λπ.), αλλά τι γίνεται με όλα αυτά τα πράγματα που δεν προέρχονται από το iTunes Store ; Αν δεν έχετε κάποιο αντίγραφο ασφαλείας κάπου (όπως το iTunes Match ή έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ), το τραγούδι που μόλις διαγράψατε κατά λάθος θα μπορούσε να είναι ανεπανόρθωτη αν το iTunes έχει επίσης διαγράψει από το iPhone σας.

Ο λόγος για αυτό είναι επειδή ο συγχρονισμός τραγουδιών και άλλων αρχείων μέσω του iTunes είναι μια διαδικασία μονής κατεύθυνσης. Αυτό σημαίνει ότι όταν διαγράφετε περιεχόμενο στη βιβλιοθήκη iTunes, αυτή η αλλαγή αντικατοπτρίζεται επίσης στο iPhone σας - μερικές φορές προκαλεί τυχαία απώλεια υλικού που δεν προέρχεται από το iTunes.

Πώς να απενεργοποιήσετε τον αυτόματο συγχρονισμό στο iTunes

Απενεργοποίηση της λειτουργίας αυτόματου συγχρονισμού στο iTunes θα πρέπει να διαρκέσει μόλις λίγα λεπτά το πολύ.

Σημαντικό: Πριν συνεχίσετε, βεβαιωθείτε ότι το iPhone αποσυνδέεται από τον υπολογιστή, για να αποφύγετε τον αυτόματο συγχρονισμό.

  1. Με το iTunes ανοικτό, μεταβείτε στο μενού Επεξεργασία (Windows) ή στο μενού iTunes (macOS) και, στη συνέχεια, επιλέξτε Προτιμήσεις ... από τη λίστα.
  2. Μεταβείτε στην καρτέλα Συσκευές .
  3. Τοποθετήστε ένα πλαίσιο ελέγχου στο πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Αποτροπή της αυτόματης συγχρονισμού των iPods, iPhones και iPads .
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για αποθήκευση και έξοδο.

Το iTunes πρέπει τώρα να εκτελεί μόνο συγχρονισμό αρχείων στο iPhone σας όταν κάνει κλικ στο κουμπί Sync. Ωστόσο, προτού συνδέσετε το iPhone στον υπολογιστή σας, είναι καλή ιδέα να βγείτε από το iTunes και στη συνέχεια να το εκτελέσετε εκ νέου. Αυτό θα διασφαλίσει ότι οι ρυθμίσεις που αλλάξατε επαναφορτώνουν και ενεργούν ενεργά.

Μια τελευταία σημείωση σχετικά με την απενεργοποίηση του αυτόματου συγχρονισμού μεταξύ του iTunes και της συσκευής σας Apple είναι ότι δεν θα πραγματοποιούνται πλέον αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας. Μέρος της διαδικασίας συγχρονισμού του iTunes περιλαμβάνει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σημαντικών δεδομένων στο iPhone σας, επομένως πρέπει να το κάνετε αυτό χειροκίνητα αφού απενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή.

Μη αυτόματη διαχείριση του iTunes Media

Τώρα που έχετε απενεργοποιήσει τον αυτόματο συγχρονισμό μεταξύ του iTunes και του iPhone σας, υπάρχει μια άλλη επιλογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μεταβείτε στο iTunes σε χειροκίνητη λειτουργία. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να επιλέξετε εκλεκτικά ποια μουσική και βίντεο πρέπει να συγχρονίζονται με το iPhone σας.

  1. Ανοίξτε το iTunes και συνδέστε το iPhone μέσω USB. Μετά από λίγα λεπτά, η συσκευή σας πρέπει να αναγνωρίζεται στο iTunes.
  2. Επιλέξτε το iPhone στο αριστερό παράθυρο του iTunes, στην ενότητα Συσκευές , για να δείτε μια οθόνη σύνοψης που περιέχει πληροφορίες όπως ρυθμίσεις και επιλογές αντιγράφων ασφαλείας. Εάν δεν βλέπετε αυτήν την οθόνη, επιλέξτε το μικρό εικονίδιο του τηλεφώνου στο επάνω μέρος του iTunes, ακριβώς κάτω από το μενού.
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη περίληψης μέχρι να δείτε την ενότητα Επιλογές . Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην επιλογή Μη αυτόματη διαχείριση μουσικής και βίντεο για να το ενεργοποιήσετε.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις και να μεταβείτε σε αυτήν τη λειτουργία χειροκίνητης λειτουργίας.

Αντί όλα τα τραγούδια και τα βίντεο που συγχρονίζονται αυτόματα με το iPhone, θα έχετε πλέον τελικό έλεγχο σε ποια τραγούδια και βίντεο καταλήγουν στη συσκευή σας. Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρετε τα τραγούδια με μη αυτόματο τρόπο στο iPhone σας:

  1. Επιλέξτε Βιβλιοθήκη στο επάνω μέρος του iTunes.
  2. Σύρετε και αφήστε τραγούδια από την κύρια οθόνη στα δεξιά στο εικονίδιο του iPhone σας στο αριστερό παράθυρο.

Μπορείτε να επιλέξετε πολλά τραγούδια ή βίντεο σε έναν υπολογιστή με το πλήκτρο Ctrl ή σε Mac με το πλήκτρο Command . Κάντε αυτό για όσα θέλετε να επισημάνετε ταυτόχρονα και στη συνέχεια σύρετε ένα από τα επιλεγμένα στοιχεία στο iPhone για να τα σύρετε ταυτόχρονα.