Οι 9 καλύτεροι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι που αγοράζουν το 2018

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των τραγουδιών, των φωτογραφιών και των αρχείων σας με αυτούς τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους

Έτσι, εξαντλήσατε την αποθήκευση του υπολογιστή ή του τηλεφώνου σας και χρειάζεστε κάπου να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες, τη μουσική και άλλα αρχεία. Και τώρα τι? Ανάλογα με τις ατομικές σας ανάγκες, υπάρχουν διάφοροι τύποι εξωτερικών σκληρών δίσκων που μπορείτε να επιλέξετε. Ένας επαγγελματίας φωτογράφος ή videographer μπορεί να χρειαστεί κάτι με μεγάλη χωρητικότητα, ενώ ένας φοιτητής μπορεί να χρειαστεί κάτι φορητό. Και κάποιος που τρέχει μια μικρή επιχείρηση μπορεί να εξαρτάται από την ικανότητα αποθήκευσης, την αντοχή και το χρόνο μεταφοράς. Αν εξακολουθείτε να είστε σίγουροι για το ποια να αγοράσετε, διαβάστε για να βρείτε τους καλύτερους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους.

Το My Passport είναι μια φθηνή μονάδα δίσκου, αλλά προσφέρει εξαιρετική απόδοση που αντιπαραβάλλεται με τους πιο ανταγωνιστικούς ανταγωνιστές, χάρη σε μια θύρα USB 3.0 και εξαιρετικό ελεγκτή δίσκου. Αυτή η μονάδα δίσκου επιτρέπει μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς 174 MBps ανάγνωσης και γραφή 168 MBps. Διατίθεται σε μεγέθη που κυμαίνονται από 1 TB έως 4 TB.

Αυτή η προσφορά ζυγίζει λίγο περισσότερο από οκτώ ουγγιές και είναι περίπου το ίδιο μέγεθος με ένα πραγματικό διαβατήριο, καθιστώντας το ένα από τα μικρότερα και ελαφρύτερα διαθέσιμα. Είναι τροφοδοτούμενο από το λεωφορείο, δηλαδή ένα μόνο καλώδιο χρησιμοποιείται για μεταφορές και τροφοδοσία. Ένα ενιαίο μπλε φως ανάβει όταν ο κινητήρας είναι ενεργός και τέσσερα πόδια από καουτσούκ το κρατούν ασφαλές σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Η Western Digital προσπάθησε να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά για το περίβλημα. Ενώ το περίβλημα είναι από πλαστικό, εξακολουθεί να είναι εκπληκτικά ανθεκτικό.

Τα χαρακτηριστικά προσαρμόζονται για απλότητα. Το Passport μου είναι προ-φορτωμένο με το λογισμικό SmartWare της WD. Παρουσιάζει ως δύο ξεχωριστές συσκευές όταν συνδέεται - μία μονάδα με εξωτερικό χώρο αποθήκευσης και μία μονάδα με φορτωμένο στο εργοστάσιο λογισμικό. Η οπτική διεπαφή είναι διαισθητική και το ενσωματωμένο λογισμικό επιτρέπει την εύκολη εγκατάσταση και διαχείριση της ρύθμισης. Οι επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης σάς επιτρέπουν να ρυθμίζετε τα πρόσθετα αντίγραφα ασφαλείας που θα εκτελούνται κάθε φορά που συνδέετε τη μονάδα στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας. Τα αρχεία που έχουν διαγραφεί κατά λάθος από το My Passport ανακτηθούν εύκολα, όπως και οι παλαιότερες εκδόσεις αρχείων. Η μονάδα προσφέρει προστασία με κωδικό πρόσβασης και κρυπτογράφηση δεδομένων 256-bit.

Εάν το κόστος δεν αποτελεί εμπόδιο, συνιστούμε να εξετάσετε προσεκτικά το Seagate Backup Plus Hub. Στεγάζει δίσκους SMR (Shingled Magnetic Recording), οι οποίοι επέτρεψαν τη δημιουργία περισσότερων φυσικών μπιτς μνήμης στον ίδιο χώρο χωρίς να μειωθεί το μέγεθος των δυαδικών ψηφίων. Αυτή η μονάδα προσφέρει μεγάλη χωρητικότητα (εκδόσεις 3TB, 4TB, 6TB και 8TB είναι διαθέσιμες) και είναι γρήγορη και ευέλικτη. Είναι συμβατό τόσο με τα Windows όσο και με το Mac. απλά εγκαταστήστε το πρόγραμμα οδήγησης NTFS για Mac και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά μεταξύ υπολογιστών Windows και Mac χωρίς αναδιαμόρφωση. Οι δύο ενσωματωμένες θύρες USB 3.0 υψηλής ταχύτητας στο μπροστινό μέρος σας επιτρέπουν να επαναφορτίζετε τις άλλες συσκευές USB και με το Seagate Dashboard, μπορείτε να προγραμματίσετε αυτόματα ή αντίγραφα ασφαλείας κατά την οδήγηση όταν είναι συνδεδεμένη η μονάδα δίσκου. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ανεμιστήρα, λειτουργεί σχετικά δροσερό και είναι άνετα ήσυχα.

Αυτός ο εξωτερικός σκληρός δίσκος 4TB από τη Seagate είναι συμβατός με την Apple Time Machine, καθιστώντας τις τέλειες εξωτερικές επιλογές αποθήκευσης για όσους βρίσκονται στο οικοσύστημα της Apple. Απλά κατεβάστε το λογισμικό του Seagate Dashboard στο φορητό σας υπολογιστή και μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε ταινίες, φωτογραφίες, τραγούδια ή άλλα αρχεία. Η συσκευή έχει επίσης δυνατότητα σύνδεσης στο cloud και backup κοινωνικών μέσων, κάτι το οποίο είναι ιδανικό για τους χρήστες YouTubers που έχουν μεγάλα αρχεία που θέλουν να δημιουργήσουν backup ή φωτογράφους με πολλές εικόνες στο Flickr.

Ένα κομψό φορητό σχέδιο ασήμι ταιριάζει με το Macbook σας και συνδέεται με υψηλής ταχύτητας σύνδεση USB 3.0. Δεν υπάρχει επίσης ανάγκη για εξωτερική τροφοδοσία, απλά πρέπει να συνδεθεί μέσω USB. Το ελαφρύ κουτί ζυγίζει περίπου μισό λίβρα και έχει μήκος 4,5 ίντσες, καθιστώντας εύκολο να γλιστρήσει σε μια τσάντα μεταφοράς. Εάν δεν χρειάζεστε ολόκληρο το 4TB, μπορείτε επίσης να παραγγείλετε ένα από τα τρία μικρότερα μεγέθη.

Ενώ η τιμή αυτού του φορητού SSD της Samsung μπορεί να μην είναι για όλους, η ταχύτητα και η ασφάλεια θα εκπλήξουν τους πιο απαιτητικούς επαγγελματίες εκεί έξω. Ο μεταλλικός σχεδιασμός είναι εξαιρετικά ανθεκτικός και φορητός, τόσο μεγάλος όσο η παλάμη σας και λιγότερο από δύο ουγγιές. Είναι χτισμένο με μεταλλικό σκελετό ανθεκτικό σε κραδασμούς, το οποίο θα προστατεύει από αναπηδήσεις και σταγόνες. Πάνω από την ανθεκτική κατασκευή είναι AES 256-bit κρυπτογράφηση υλικού που θα κρατήσει τα αρχεία σας ασφαλή, εάν η μονάδα έχει χαθεί ή κλαπεί. Αλλά το πιο εντυπωσιακό μέρος αυτής της συσκευής αποθήκευσης, η οποία κυμαίνεται από 256GB έως 2TB, είναι η ταχύτητα μεταφοράς κτυπήματος. Αναμείνετε τη μέγιστη μεταφορά μέχρι 540 MB / s, 5 φορές ταχύτερα από τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους και το καλύτερο εργαλείο για την κίνηση βίντεο 4k και φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης. Οι θύρες USB 3.1 Type-C και Type-A σημαίνουν ότι οι χρήστες της Apple και του Android μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την απίστευτα γρήγορη συσκευή.

Ελαφρώς μεγαλύτερο από ένα κατάστρωμα καρτών, ο απλά σχεδιασμένος φορητός σκληρός δίσκος Canvio Basics της Toshiba καθιστά εύκολη την λήψη όλων των αρχείων σας μαζί σας εν κινήσει. Έρχεται σε μοντέλα 500GB, 1TB, 2TB και 3TB και λειτουργεί μόνο συνδέοντάς το στον υπολογιστή σας μέσω της θύρας USB 3.0. (Για να το χρησιμοποιήσετε με Mac, θα πρέπει να αναμορφώσετε τη μονάδα δίσκου σε μια συμβατή με το OS X. Μην ανησυχείτε, είναι αρκετά εύκολο να το κάνετε.) Αποφέρει πολύ πιο γρήγορες ταχύτητες μεταφοράς από αυτές που χρησιμοποιούν τεχνολογία USB 2.0, αλλά είναι ακόμα συμβατό προς τα πίσω. Παρέχει ταχύτητες περιστροφής μέχρι 5400 σ.α.λ. και διαθέτει εσωτερικό αισθητήρα κραδασμών και τεχνολογία κεκλιμένης πλατφόρμας για να διατηρεί τα αρχεία σας ασφαλή. Είναι φορητό σίγουρο, αλλά είναι επίσης αξιόπιστο και εύκολο στη χρήση.

Δοκιμάστε όπως θα μπορούσατε, ο σκληρός δίσκος Armor A60 της Silicon Power είναι δύσκολο να αποσυναρμολογηθεί. Δεν είναι μόνο ανθεκτικό στο νερό (IPX4) και ανθεκτικό στα χτυπήματα (έως 122 εκατοστά), αλλά είναι ανθεκτικό στις γρατζουνιές, αντιολισθητικό και αδιάβροχο, χάρη σε ένα υφασμάτινο περίβλημα με υλικό πυριτίου στις πλευρές και στις άκρες. Οι εντυπωσιακές ταχύτητες ανάγνωσης / εγγραφής συμπληρώνονται από τη χρήση της τεχνολογίας USB 3.0 για την επίτευξη απλών βημάτων γρήγορης μεταφοράς. Συμβατό με Mac και PC, παρέχεται με το SP Widget, ένα λογισμικό που απλοποιεί την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά δεδομένων, κρυπτογράφηση AES 256-bit και αποθήκευση cloud για αποτελεσματική διαχείριση δεδομένων. Οι εκδόσεις είναι διαθέσιμες μέχρι εκπληκτική 5TB και καλύπτονται από μια τριετή εγγύηση που υπόσχεται πλήρη εξυπηρέτηση και τεχνική υποστήριξη.

Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, πιθανότατα θα θέλετε να έχετε σκληρό δίσκο με μεγάλη χωρητικότητα και να αντιγράφετε αρχεία γρήγορα, για να μην αναφέρουμε ένα που δεν σπάει την τράπεζα. Ο φορητός σκληρός δίσκος επέκτασης Seagate πληροί όλες αυτές τις απαιτήσεις και πολλά άλλα. Έρχεται σε μοντέλα 1TB, 2TB, 3TB και 4TB, και εκτός πλαισίου, είναι διαμορφωμένο για να λειτουργεί με υπολογιστές με Windows. Εάν χρησιμοποιείτε Mac, μην ανησυχείτε. μπορείτε να το αναδιαμορφώσετε σε λίγα δευτερόλεπτα. Στην πραγματικότητα, η αγορά μιας προ-μορφοποιημένης μονάδας δίσκου για Windows μπορεί να είναι ένας πολύ φθηνότερος τρόπος για να αποκτήσετε χώρο αποθήκευσης για το Mac σας παρά να αγοράσετε μια μονάδα δίσκου με Mac, που είναι συνήθως πιο ακριβή.

Μετρώντας 4,8 x 3,2 x 0,6 ίντσες και βάρους 6,4 ουγκιές, είναι μικρό και αρκετά ελαφρύ για να πετάξει στην τσάντα σας στο δρόμο για μια επαγγελματική συνάντηση. Στεγάζει μια μονάδα δίσκου που γυρίζει σε μόλις 5.400 περιστροφές ανά λεπτό, σε αντίθεση με ορισμένα ταχύτερα 7200rpm μοντέλα, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει αξιοπρεπή απόδοση: περίπου 120MB / s για γραφή και 130MB / s για ανάγνωση. Στην επάνω πλευρά, η πιο αργή ταχύτητα σημαίνει επίσης ότι καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.

Με την άνοδο των παιχνιδιών με δυνατότητα λήψης έρχεται η ανάγκη για επιπλέον αποθήκευση. Οι χρήστες του Xbox One βρήκαν έναν φίλο στο σκληρό δίσκο U32 ShadowUSB, μια συνδετική συσκευή USB 3.0 που έχει συμβατότητα plug-and-play με το Xbox One. Απλά συνδέστε το αποθηκευτικό χώρο σε μια θύρα USB στην κονσόλα σας και έχετε πρόσβαση σε όλα τα αρχεία σας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ή μεταφέρετε τη βιβλιοθήκη παιχνιδιών σας μαζί σας σε ένα σπίτι φίλων. Ο σκληρός δίσκος διαθέτει χωρητικότητα 1TB, αρκετή για να φιλοξενήσει πάνω από 650.000 φωτογραφίες, 250.000 τραγούδια και πάνω από 500 ώρες βίντεο. Η μικρή μαύρη συσκευή είναι κομψή και έρχεται με τριετή εγγύηση.

Το AirPort Time Capsule της Apple είναι ειδικά σχεδιασμένο για να λειτουργεί με το OS X για να δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας όλων των αρχείων σας σε μια μονάδα αποθήκευσης 2TB. Με τεχνολογία Wi-Fi 802.11ac, η AirPort εντοπίζει αυτόματα τα συνδεδεμένα σας MacBooks, iPhones, Apple TV, iPad και συσκευές iPod για να αποθηκεύσετε τα αρχεία σας σε πραγματικό χρόνο. Μια εντυπωσιακή συστοιχία κεραίας σχηματοποίησης ακτίνων έχει μεγάλη εμβέλεια και διασφαλίζει ότι όλα τα αρχεία σας έχουν εισαχθεί για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε οποιαδήποτε συσκευή μέσω USB, δίνοντάς σας την ευελιξία να αποθηκεύετε αρχεία από παλιές συσκευές. Στην τυπική μόδα της Apple, το AirPort έχει μινιμαλιστικό και μοντέρνο σχεδιασμό, συνδυάζοντας με οποιοδήποτε σπίτι ή γραφείο.

Αποκάλυψη

Οι συγγραφείς εμπειρογνωμόνων μας δεσμεύονται να ερευνήσουν και να γράψουν στοχαστικές και ανεξάρτητες δημοσιεύσεις για τα καλύτερα προϊόντα για τη ζωή σας και την οικογένειά σας. Εάν σας αρέσει αυτό που κάνουμε, μπορείτε να μας υποστηρίξετε μέσω των συνδέσμων που επιλέξαμε, που μας κερδίζουν προμήθεια. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία αναθεώρησης .