Εφαρμογές τεχνολογίας επεξεργασίας φυσικής γλώσσας

Πώς θα διαμορφώσει το NLP το μέλλον του Tech World;

Η επεξεργασία φυσικής γλώσσας ή το NLP είναι ένας κλάδος της τεχνητής νοημοσύνης που έχει πολλές σημαντικές επιπτώσεις στους τρόπους αλληλεπίδρασης υπολογιστών και ανθρώπων. Η ανθρώπινη γλώσσα, που αναπτύσσεται σε χιλιάδες και χιλιάδες χρόνια, έχει γίνει μια λεπτή μορφή επικοινωνίας που φέρει πληθώρα πληροφοριών που συχνά υπερβαίνουν τις λέξεις μόνοι τους. Το NLP θα αποτελέσει σημαντική τεχνολογία για τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ ανθρώπινης επικοινωνίας και ψηφιακών δεδομένων. Εδώ είναι 5 τρόποι που η επεξεργασία της φυσικής γλώσσας θα χρησιμοποιηθεί τα επόμενα χρόνια.

01 από 05

Μηχανική μετάφραση

Λιάν Νορρίς / Πέτρα / Getty Images

Δεδομένου ότι οι πληροφορίες του κόσμου είναι ηλεκτρονικές, το καθήκον να καταστούν αυτά τα δεδομένα προσιτά γίνεται όλο και πιο σημαντικό. Η πρόκληση να καταστούν οι πληροφορίες του κόσμου προσιτές σε όλους, σε όλους τους γλωσσικούς φραγμούς, έχει ξεπεράσει απλώς την ικανότητα για ανθρώπινη μετάφραση. Καινοτόμες εταιρείες όπως το Duolingo προσπαθούν να προσλάβουν μεγάλες ποσότητες ανθρώπων για να συνεισφέρουν, συνδυάζοντας τις μεταφραστικές προσπάθειες με την εκμάθηση μιας νέας γλώσσας. Αλλά η μηχανική μετάφραση προσφέρει μια ακόμα πιο επεκτάσιμη εναλλακτική λύση στην εναρμόνιση των πληροφοριών του κόσμου. Η Google είναι μια εταιρεία στην πρώτη γραμμή της μηχανικής μετάφρασης, χρησιμοποιώντας ένα ιδιόκτητο στατιστικό μηχανισμό για την υπηρεσία μετάφρασής της στο Google. Η πρόκληση με τις τεχνολογίες μηχανικής μετάφρασης δεν είναι η μετάφραση λέξεων, αλλά η διατήρηση της σημασίας των προτάσεων, ένα πολύπλοκο τεχνολογικό ζήτημα που βρίσκεται στο επίκεντρο του NLP.

02 του 05

Καταπολέμηση ανεπιθύμητων μηνυμάτων

Τα φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας έχουν καταστεί σημαντικά ως η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στο συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα των ανεπιθύμητων ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Όμως, σχεδόν όλοι όσοι χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εκτενώς έχουν βιώσει αγωνία σε ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εξακολουθούν να λαμβάνονται ή σημαντικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν αλιευθεί τυχαία στο φίλτρο. Τα ψευδώς θετικά και ψευδώς αρνητικά ζητήματα των φίλτρων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας βρίσκονται στο επίκεντρο της τεχνολογίας NLP, βράζοντας και πάλι στην πρόκληση της εξαγωγής σημασίας από τις χορδές του κειμένου. Μια τεχνολογία που έχει λάβει μεγάλη προσοχή είναι το Bayesian spam filtering, μια στατιστική τεχνική στην οποία η συχνότητα των λέξεων σε ένα email μετριέται σε σχέση με την τυπική εμφάνισή του σε ένα σωρό spam και μη spam μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

03 του 05

Εξαγωγή πληροφοριών

Πολλές σημαντικές αποφάσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές απομακρύνονται όλο και περισσότερο από την ανθρώπινη εποπτεία και τον έλεγχο. Η αλγοριθμική διαπραγμάτευση γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, μια μορφή χρηματοοικονομικής επένδυσης που ελέγχεται εξ ολοκλήρου από την τεχνολογία. Αλλά πολλές από αυτές τις οικονομικές αποφάσεις επηρεάζονται από ειδήσεις, από τη δημοσιογραφία που παρουσιάζεται ακόμα κυρίως στα αγγλικά. Ένα σημαντικό καθήκον, λοιπόν, του NLP έχει γίνει να πάρει αυτές τις απλές ανακοινώσεις κειμένου, και να εξαγάγει τις σχετικές πληροφορίες σε μια μορφή που μπορεί να ληφθεί υπόψη στις αλγοριθμικές εμπορικές αποφάσεις. Για παράδειγμα, οι ειδήσεις σχετικά με τη συγχώνευση μεταξύ των εταιρειών μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στις αποφάσεις των συναλλαγών και η ταχύτητα με την οποία τα στοιχεία της συγχώνευσης, των παικτών, των τιμών, που αποκτάτε, μπορούν να ενσωματωθούν σε αλγόριθμο διαπραγμάτευσης, εκατομμύρια δολάρια.

04 του 05

Συνόψιση

Η υπερφόρτωση πληροφοριών είναι ένα πραγματικό φαινόμενο στην ψηφιακή μας εποχή και ήδη η πρόσβαση μας σε γνώση και πληροφορία υπερβαίνει κατά πολύ την ικανότητά μας να την κατανοήσουμε. Αυτή είναι μια τάση που δεν δείχνει κανένα σημάδι επιβράδυνσης και έτσι η δυνατότητα να συνοψίσουμε την έννοια των εγγράφων και των πληροφοριών αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία. Αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο επειδή μας επιτρέπει να αναγνωρίζουμε και να απορροφούμε τις σχετικές πληροφορίες από τεράστιες ποσότητες δεδομένων. Ένα άλλο επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να κατανοήσουμε βαθύτερες συναισθηματικές έννοιες, για παράδειγμα, με βάση συγκεντρωτικά στοιχεία από κοινωνικά μέσα , μπορεί μια εταιρεία να καθορίσει το γενικό κλίμα για την τελευταία προσφορά προϊόντων της; Αυτός ο κλάδος του NLP θα καταστεί όλο και πιο χρήσιμος ως πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο μάρκετινγκ.

05 του 05

Ερώτηση Απάντηση

Οι μηχανές αναζήτησης φέρνουν στην πλειονότητά τους τον πλούτο των πληροφοριών στον κόσμο, αλλά εξακολουθούν να είναι γενικά αρκετά πρωτόγονοι όταν πρόκειται να απαντήσουν πραγματικά σε συγκεκριμένες ερωτήσεις που θέτουν οι άνθρωποι. Η Google έχει δει την απογοήτευση που προκάλεσε στους χρήστες, οι οποίοι συχνά πρέπει να δοκιμάσουν διάφορα αποτελέσματα αναζήτησης για να βρουν την απάντηση που αναζητούν. Ένας μεγάλος στόχος των προσπαθειών της Google στο NLP ήταν να αναγνωρίσει τις φυσικές ερωτήσεις γλώσσας, να εξάγει το νόημα και να δώσει την απάντηση και η εξέλιξη της σελίδας αποτελεσμάτων της Google έχει δείξει αυτή την εστίαση. Αν και σίγουρα βελτιώνεται, αυτό εξακολουθεί να αποτελεί μείζονα πρόκληση για τις μηχανές αναζήτησης και μία από τις κύριες εφαρμογές της έρευνας για τη φυσική επεξεργασία γλώσσας.