Η Mediacom επιλέγει το TiVo για το σύνολο του οικιακού διαλύματος

Όπως και αρκετοί άλλοι παροχείς υπηρεσιών πολλαπλών υπηρεσιών, η Mediacom επέλεξε την TiVo ως τον πάροχο υλικού και UI επιλογής όταν πρόκειται να αναπτύξει μια ολοκληρωμένη λύση DVR το 2013.

Η λύση ολόκληρης της οικίας της Mediacom θα αποτελείται από μια πύλη DVR τεσσάρων δέκτη TiVo Premiere Q, πελάτες TiVo Mini IP καθώς και εφαρμογές iOS και Android του TiVo. Προφανώς, η Mediacom επιδιώκει επίσης να προσφέρει το Pace XG1, ένα θησαυρό έξι δέκτη ενός DVR που είναι επίσης ικανό για DOCSIS 3.0. Όλες οι συσκευές Mediacom που έχουν αναπτύξει συσκευές TiVo θα έχουν πρόσβαση στον τυπικό τηλεοπτικό προγραμματισμό καθώς και στις υπηρεσίες ροής κατά παραγγελία και διαδικτύου. Ποιες υπηρεσίες δεν έχουν ακόμη μοιραστεί, αλλά ελπίζουμε ότι για τους πελάτες της Mediacom αυτό σημαίνει πράγματα όπως το Netflix και το Amazon VoD ακριβώς δίπλα στο κανονικό σας περιεχόμενο καλωδίων.

Κύριος πάροχος

Η Mediacom έχει δηλώσει ότι η TiVo θα είναι ο κύριος προμηθευτής τους για τη λύση ολόκληρου του σπιτιού τους. Είναι ακριβώς το επόμενο σε μια αυξανόμενη λίστα MSO καλωδιακής τηλεόρασης που έχουν αποφασίσει ότι το TiVo έχει καλύτερη λύση από ό, τι μπορούν να βρουν και με εξαίρεση το Dayview UI της Comcast, θα έπρεπε να συμφωνήσω. Το TiVo βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό σε αυτό το σημείο που γνωρίζουν τι λειτουργεί και τι όχι. Όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν πολύ μικρότερο κύκλο ανάπτυξης και μπορούν να ωθήσουν τις ενημερώσεις πολύ πιο γρήγορα από ό, τι κάθε MSO που έχω δει είναι ικανός. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες όχι μόνο έχουν πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο που παρέχει η καλωδιακή τους εταιρεία, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν μια ενιαία συσκευή στο σαλόνι τους για να καταγράφουν αυτό το περιεχόμενο, να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και να έχουν καλύτερη ευκαιρία να λαμβάνουν μελλοντικές ενημερώσεις πολύ πιο γρήγορα μια τυποποιημένη DVR εταιρεία καλωδιακής θα μπορούσε να παρέχει.

Ποιος το χρησιμοποιεί

Καθώς ο κατάλογος των εταιρειών καλωδιακής τηλεόρασης που χρησιμοποιούν τις συσκευές TiVo ή Moxi ως προσφορές προς τους πελάτες συνεχίζει να αυξάνεται, θα πρέπει να αναρωτηθούμε πότε θα δούμε το σημείο που κερδίζει όχι μόνο το TiVo, αλλά όταν οι MSOs θα αποφασίσουν ότι θα έχουν καλύτερη συμφωνία θεωρούνται ως περισσότερα χρήματα) επιτρέποντας σε ένα τρίτο μέρος να παρέχει το υλικό του. Οι εταιρείες καλωδίων που σήμερα (ως επί το πλείστον) παρέχουν στους πελάτες τους ένα DVR με μηνιαία χρέωση. Αυτό σίγουρα δεν πρόκειται να αλλάξει, αλλά η υποστήριξη της υποστήριξης της διαχείρισης όλων αυτών των συσκευών κοστίζει χρήματα.

Το κόστος

Φυσικά, θα υπάρχει πάντα κάποιο κόστος για την ύπαρξη υλικού στον τομέα. Είτε πρόκειται για τεχνικούς που πηγαίνουν στα σπίτια των λαών για να κάνουν επισκευές είτε απλά αποθηκεύουν τις συσκευές, καμία εταιρεία δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτήν εντελώς. Τούτου λεχθέντος, αν μια εταιρία καλωδιακής τηλεόρασης μπορεί να πάρει μια τρίτη εταιρεία για να παρέχει μια καλύτερη λύση που οι πελάτες αγοράζουν στο λιανικό εμπόριο και στη συνέχεια να αναλάβουν την ευθύνη επισκευής και συντήρησης, το κόστος μειώνεται σημαντικά. Μέχρι τώρα, η TiVo, η Ceton και άλλες εταιρείες έχουν αγωνιστεί να κάνουν τους καταναλωτές να προχωρήσουν στη διαδρομή "buy the box" όταν πρόκειται για καλώδιο. Με περισσότερες γραπτές συμφωνίες που περιλαμβάνουν τα MSOs εντούτοις, που μπορεί να αρχίσουν να αλλάζουν.

Προσωπικά, αν ήξερα ότι έχω μια καλύτερη εμπειρία, θα ήμουν πολύ χαρούμενος που θα πληρώσω αρκετές εκατοντάδες δολάρια για λύση τρίτου μέρους. Στην πραγματικότητα, το κάνω. Με έναν υπολογιστή οικιακού κινηματογράφου και δύο Ceton InfiniTV4, έκανα την απόφαση ότι θέλω κάτι καλύτερο από το MSO μου μπορεί να προσφέρει. Καθώς όλο και περισσότερες συσκευές TiVo και Moxi εμφανίζονται στη φύση, ελπίζουμε ότι περισσότεροι πελάτες θα δουν την αξία αυτών των συσκευών. Με την πρόσβαση σε σχεδόν οποιαδήποτε υπηρεσία συνεχούς ροής που θέλετε καθώς και όλο το καλωδιακό περιεχόμενο για το οποίο πληρώνετε (συμπεριλαμβανομένου του VoD) έχει νόημα να κινηθείτε προς αυτήν την κατεύθυνση.