Τι σημαίνει η αγορά εντός εφαρμογής;

Τι είναι οι αγορές εντός εφαρμογής και πώς να τις χρησιμοποιήσετε

Μια αγορά εντός της εφαρμογής είναι ένα κομμάτι περιεχομένου ή χαρακτηριστικό που αγοράζεται μέσα από την εφαρμογή αντί μέσω του καταστήματος εφαρμογών. Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο η αγορά ενός ηλεκτρονικού βιβλίου σε κάτι περίπλοκο, όπως το ξεκλείδωμα πρόσθετων χαρακτηριστικών σε μια εφαρμογή σε κάτι σε εξέλιξη, όπως μια συνδρομή στο HBO Now.

Ενώ οι αγορές εντός εφαρμογής πραγματοποιούνται μέσα στην εφαρμογή, το κατάστημα εφαρμογών ελέγχει ακόμα την αγορά, συμπεριλαμβανομένης της χρέωσης. Και στο iPhone και το iPad, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τις αγορές εντός εφαρμογής, κάτι που είναι ιδανικό για τους γονείς.

Ωστόσο, οι αγορές εντός εφαρμογής δεν μπορούν να μοιραστούν μεταξύ των οικογενειακών βιβλιοθηκών. Αυτό περιλαμβάνει το πρόγραμμα κοινής χρήσης της οικογένειας της Apple και την οικογενειακή βιβλιοθήκη του Google Play. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν προσπαθείτε να αποφασίσετε ανάμεσα σε μια δωρεάν εφαρμογή με αγορά εντός της εφαρμογής για να ξεκλειδώσετε τις λειτουργίες "premium" και την εφαρμογή "pro" με τις λειτουργίες που έχουν ήδη ξεκλειδωθεί. Εάν συμμετέχετε στην κοινή χρήση των οικογενειών, είναι συχνά καλύτερο να αγοράσετε την εφαρμογή pro αντί να κάνετε την αγορά εντός εφαρμογής στην ελεύθερη εφαρμογή. (Να θυμάστε ότι μπορείτε ακόμα να κατεβάσετε την δωρεάν εφαρμογή για να δείτε αν ταιριάζει στις ανάγκες σας!)

01 από 04

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι αγορών εντός εφαρμογής;

Δημόσιος τομέας / Pixabay

Έχουμε δει πολλές εφαρμογές που βασίζονται σε αγορές εντός των εφαρμογών τα τελευταία χρόνια. Στην πραγματικότητα, η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών έχει περάσει από σημαντικές αλλαγές, καθώς οι αγορές εντός εφαρμογών εισβάλλουν σε όλες σχεδόν τις περιοχές της βιομηχανίας και ενώ οι αγορές εντός εφαρμογής συμβαδίζουν πάντα με τις δωρεάν εφαρμογές και τα παιχνίδια, είναι πλέον πολύ δημοφιλείς σε όλες τις εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πρέπει να πληρώσετε για λήψη. Επομένως, ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι αγορών εντός εφαρμογής;

02 από 04

Πού βρίσκετε αγορές εντός εφαρμογής και πώς τις αγοράζετε;

Τα παιχνίδια έχουν συχνά κατάστημα για την πραγματοποίηση αγορών εντός της εφαρμογής. Μια δημοφιλής αγορά εντός της εφαρμογής είναι για το νόμισμα του παιχνιδιού. Στιγμιότυπο οθόνης του Temple Run

Οι αγορές εντός εφαρμογής ελέγχονται εξ ολοκλήρου από την εφαρμογή, επομένως δεν υπάρχει ούτε ένα μέρος για να τις βρείτε. Ορισμένες εφαρμογές και παιχνίδια διαθέτουν κατάστημα εντός εφαρμογής που περιλαμβάνει τις διάφορες διαθέσιμες αγορές. Άλλες εφαρμογές σας προειδοποιούν όταν επιχειρείτε να χρησιμοποιήσετε μια περιορισμένη λειτουργία. Για παράδειγμα, μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί τη φωτογραφική μηχανή του smartphone σας μπορεί να έχει μια αγορά εντός της εφαρμογής για εκτύπωση που θα προσφέρεται όταν επιχειρείτε να εκτυπώσετε ένα έγγραφο.

Ενώ η αγορά προσφέρεται από την εφαρμογή, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το κατάστημα εφαρμογών ελέγχει πραγματικά αυτή την αγορά και οι αγορές εντός εφαρμογής που ξεκλειδώνουν το περιεχόμενο είναι μόνιμες . Αν χρειαστεί να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή ή να αλλάξετε τηλέφωνα, η αγορά εντός της εφαρμογής θα παραμείνει εκεί ακριβώς καθώς όλες οι εφαρμογές που αγοράσατε μεταφέρονται στη νέα σας συσκευή.

03 του 04

Πώς να εντοπίζετε εφαρμογές με αγορές εντός εφαρμογής σε iPhone και iPad

Στιγμιότυπο οθόνης του App Store

Όλες οι εφαρμογές στο Apple App Store που περιέχουν αγορές εντός εφαρμογής έχουν μια αποποίηση ευθύνης δίπλα στο κουμπί αγοράς. Οι εφαρμογές που δεν είναι δωρεάν αγοράζονται αγγίζοντας την τιμή. Οι δωρεάν εφαρμογές λήγουν αγγίζοντας το κουμπί "Λήψη". Η αποποίηση ευθύνης αγοράς εντός της εφαρμογής βρίσκεται ακριβώς στα δεξιά αυτών των κουμπιών.

Στη σελίδα λεπτομερειών της εφαρμογής εμφανίζεται επίσης ολόκληρη η αγορά εντός της εφαρμογής. Αυτό είναι ένα σπουδαίο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε για να βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή θα κάνει ό, τι χρειάζεστε για να κάνει μόνο με την τιμή αγοράς και όχι οποιαδήποτε πρόσθετη αγορά εντός της εφαρμογής.

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τις αγορές εντός εφαρμογής, ανοίγοντας την εφαρμογή "Ρυθμίσεις" και πλοηγώντας στη θέση Γενικά -> Περιορισμοί και πατώντας τον διακόπτη ενεργοποίησης / απενεργοποίησης δίπλα από τις αγορές εντός εφαρμογής . Θα χρειαστεί να πατήσετε πρώτα το στοιχείο Ενεργοποίηση περιορισμών. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την απενεργοποίηση των αγορών εντός εφαρμογής .

04 του 04

Πώς να εντοπίζετε εφαρμογές με αγορές εντός εφαρμογής στο κατάστημα Google Play

Στιγμιότυπο οθόνης του Google Play

Κάθε εφαρμογή στο κατάστημα Google Play που προσφέρει αγορές εντός εφαρμογής επισημαίνεται με την αποποίηση ευθυνών "Προσφορές εντός εφαρμογής" στην κορυφή της καταχώρισης κάτω από το όνομα της εφαρμογής, τον προγραμματιστή και την αξιολόγηση βάσει της ηλικίας της εφαρμογής. Αυτό βρίσκεται ακριβώς πάνω και αριστερά από το κουμπί αγοράς στην καταχώριση του Google Play.

Το κατάστημα Google Play δεν προσφέρει μια λεπτομερή λίστα όλων των αγορών εντός εφαρμογής, αλλά στη σελίδα λεπτομερειών μπορείτε να δείτε το εύρος τιμών των προϊόντων εντός εφαρμογής κάτω από την ενότητα "Πρόσθετες πληροφορίες".

Δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε απευθείας τις αγορές εντός εφαρμογής σε συσκευές Android, αλλά μπορείτε να ορίσετε όλες τις αγορές να απαιτούν έναν κωδικό πρόσβασης ανοίγοντας την εφαρμογή Google Play, πατώντας το εικονίδιο μενού τριών γραμμών και επιλέγοντας Password under User Controls. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την προστασία των παιδιών από το Android .