Βασικές λειτουργίες iPad: Τι παίρνετε με ένα iPad;

Η Apple κυκλοφορεί μια νέα σειρά iPad κάθε χρόνο και ενώ υπάρχουν πάντα μερικές βασικές αλλαγές, η συσκευή παραμένει η ίδια. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η συσκευή εξακολουθεί να είναι iPad. Μπορεί να είναι ταχύτερη, μπορεί να είναι ελαφρώς λεπτότερη και ελαφρώς ταχύτερη, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί ως επί το πλείστον ίδια. Ακόμα και το όνομα τείνει να παραμείνει το ίδιο.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του iPad:

Κάθε νέα γενιά του iPad θα φέρει έναν ταχύτερο επεξεργαστή και ταχύτερη επεξεργασία γραφικών. Το τελευταίο iPad Air 2 περιλάμβανε έναν επεξεργαστή Tri-Core, καθιστώντας τον μία από τις ταχύτερες κινητές συσκευές στην αγορά και μια αναβάθμιση από 1 GB σε 2 GB μνήμης RAM για εφαρμογές. Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ήταν τα ίδια με τις προηγούμενες γενιές.

Οθόνη αμφιβληστροειδούς

Το iPad τρίτης γενιάς παρουσίασε την οθόνη " Retina Display " 2.048x1.536. Η ιδέα πίσω από την οθόνη Retina είναι ότι τα εικονοστοιχεία είναι τόσο μικρά στη μέση απόσταση προβολής που δεν μπορούν να διακριθούν τα μεμονωμένα εικονοστοιχεία, πράγμα που είναι ένας φανταχτερός τρόπος να πούμε ότι η οθόνη είναι τόσο ξεκάθαρη όσο μπορεί να φτάσει στο ανθρώπινο μάτι.

Οθόνη πολλαπλής αφής

Η οθόνη είναι επίσης ικανή να ανιχνεύει και να επεξεργάζεται πολλαπλές πινελιές στην επιφάνεια, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να ανιχνεύσει τη διαφορά ανάμεσα σε ένα δάκτυλο που αγγίζει ή σπρώχνει την επιφάνεια και σε πολλαπλά δάχτυλα. Το μέγεθος της οθόνης αλλάζει με το μοντέλο iPad, με το iPad Mini να έχει διαστάσεις 7,9 ίντσες διαγώνια με 326 pixel-ανά-ίντσα (PPI) και το iPad Air να μετρά 9,7 ίντσες με 264 PPI.

Οδηγός αγοραστή στο iPad

Motion Co-Processor

Το iPad Air εισήγαγε τον συν-επεξεργαστή κίνησης, ο οποίος είναι ένας επεξεργαστής που είναι αφιερωμένος στην ερμηνεία των διαφόρων αισθητήρων κίνησης που περιλαμβάνονται στο iPad.

Κάμερες διπλής όψης

Το iPad 2 εισήγαγε μια κάμερα που βρίσκεται πίσω από την κάμερα και μία κάμερα μπροστά που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τηλεδιάσκεψη FaceTime . Η πίσω κάμερα iSight αναβαθμίστηκε από ποιότητα 5 MP έως 8 MP με το iPad Air 2 και είναι ικανή για βίντεο 1080p.

Αποθήκευση Flash 16 GB έως 128 GB

Το μέγεθος της αποθήκευσης Flash μπορεί να ρυθμιστεί με βάση το ακριβές μοντέλο. Το πιο πρόσφατο iPad Air και το iPad Mini έρχονται είτε με χώρο αποθήκευσης 16 GB, 64 GB ή 128 GB.

Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac και υποστήριξη MIMO

Το iPad υποστηρίζει όλα τα πρότυπα Wi-Fi, με το iPad Air 2 να προσθέτει το νεότερο πρότυπο "ac". Αυτό σημαίνει ότι θα υποστηρίξει τις ταχύτερες ρυθμίσεις για τους τελευταίους δρομολογητές. Ξεκινώντας από το iPad Air, το tablet υποστηρίζει επίσης το MIMO, το οποίο σημαίνει multi-in, πολλαπλάσιο. Αυτό επιτρέπει πολλαπλές κεραίες στο iPad να επικοινωνούν με το δρομολογητή για να παρέχουν ταχύτερες ταχύτητες μεταφοράς.

Bluetooth 4.0

Η τεχνολογία Bluetooth είναι μια ασύρματη μορφή επικοινωνίας που επιτρέπει την ασφαλή μεταφορά δεδομένων μεταξύ συσκευών. Είναι το πώς το iPad και το iPhone στέλνουν μουσική σε ασύρματα ακουστικά και ηχεία. Επιτρέπει επίσης ασύρματα πληκτρολόγια για σύνδεση με το iPad μεταξύ άλλων ασύρματων συσκευών.

4G LTE και υποβοηθούμενο GPS

Τα μοντέλα "Cellular" του iPad σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε την Verizon, την AT & T ή παρόμοιες εταιρείες τηλεπικοινωνιών για να λαμβάνετε ασύρματο Internet. Το μεμονωμένο iPad πρέπει να είναι συμβατό με το συγκεκριμένο δίκτυο, οπότε για να χρησιμοποιήσετε το AT & T, πρέπει να έχετε ένα iPad συμβατό με το δίκτυο της AT & T. Το κυψελοειδές μοντέλο του iPad περιλαμβάνει επίσης ένα τσιπ Assisted-GPS, το οποίο χρησιμοποιείται για την ακριβή τοποθεσία του iPad.

15 πράγματα το iPad έχει καλύτερη από το Android

Επιταχυνσιόμετρο, Γυροσκόπιο και Πυξίδα

Το επιταχυνσιόμετρο στο εσωτερικό του iPad μετρά την κίνηση, η οποία επιτρέπει στο iPad να γνωρίζει αν περπατάτε ή τρέχετε και πόσο μακριά μια απόσταση που έχετε ταξιδέψει. Το επιταχυνσιόμετρο μετράει επίσης τη γωνία της συσκευής, αλλά είναι το Γυροσκόπιο που διευθετεί τον προσανατολισμό. Τέλος, η πυξίδα μπορεί να ανιχνεύσει την κατεύθυνση του iPad, οπότε αν βρίσκεστε στην εφαρμογή Χάρτες, η πυξίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον προσανατολισμό του χάρτη στην κατεύθυνση που συγκρατεί το iPad σας.

Αισθητήρες εγγύτητας και περιβάλλοντος

Μεταξύ των πολλών άλλων αισθητήρων στο iPad είναι η δυνατότητα μέτρησης του φωτισμού περιβάλλοντος, που επιτρέπει στο iPad να ρυθμίζει τη φωτεινότητα της οθόνης με βάση την ποσότητα φωτός στο δωμάτιο. Αυτό βοηθά στην παραγωγή σαφέστερης οθόνης και εξοικονομεί ενέργεια από την μπαταρία.

Διπλά Μικρόφωνα

Παρόμοια με το iPhone, το iPad διαθέτει δύο μικρόφωνα. Το δεύτερο μικρόφωνο βοηθάει το iPad να ταιριάζει στο "θόρυβο του πλήθους", το οποίο είναι ιδιαίτερα πρακτικό όταν χρησιμοποιείτε το iPad με το FaceTime ή το χρησιμοποιείτε ως τηλέφωνο.

Υποδοχή αστραπής

Η Apple αντικατέστησε το βύσμα 30 ακίδων με το βύσμα κεραυνών. Αυτή η υποδοχή είναι και ο τρόπος φόρτισης του iPad και ο τρόπος επικοινωνίας του με άλλες συσκευές, όπως η σύνδεση του υπολογιστή σας με τον υπολογιστή σας για να συνδέσετε το iPad στο iTunes.

Εξωτερικό ηχείο

Το iPad Air μετακίνησε το εξωτερικό ηχείο στο κάτω μέρος του iPad, με ένα ηχείο σε κάθε πλευρά του συνδέσμου κεραυνού.

10 ώρες ζωής μπαταρίας

Το iPad έχει διαφημιστεί ότι έχει περίπου 10 ώρες ζωής της μπαταρίας από τότε που έκανε το ντεμπούτο του iPad. Η πραγματική διάρκεια ζωής της μπαταρίας εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται, με την παρακολούθηση βίντεο και τη χρήση 4G LTE συνδεδεμένου για λήψη από το Internet, λαμβάνοντας περισσότερη ενέργεια από την ανάγνωση ενός βιβλίου ή την περιήγηση στον ιστό από τον καναπέ σας.

Περιλαμβάνεται στο κουτί: Το iPad έρχεται επίσης με ένα καλώδιο Lightning, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση του iPad με έναν υπολογιστή και έναν προσαρμογέα για να συνδέσετε το καλώδιο Lightning σε μια πρίζα.

Το App Store

Ίσως ο μεγαλύτερος λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι αγοράζουν ένα iPad δεν είναι ένα χαρακτηριστικό στο ίδιο το iPad. Ενώ το Android έχει κάνει καλή δουλειά στο iPad στο τμήμα εφαρμογών, το iPad εξακολουθεί να είναι ηγέτης στην αγορά, με πιο αποκλειστικές εφαρμογές και πολλές εφαρμογές που έρχονται στο iPad και iPhone μήνες πριν έρθουν στο Android.

10 Πλεονεκτήματα ενός iPad