Τι είναι το Facebook;

Τι είναι το Facebook, από πού προήλθε και τι κάνει

Το Facebook είναι μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και υπηρεσία όπου οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύουν σχόλια, να μοιράζονται φωτογραφίες και συνδέσμους με ειδήσεις ή άλλο ενδιαφέρον περιεχόμενο στον Ιστό, να παίζουν παιχνίδια, να συνομιλούν ζωντανά και να προβάλλουν ζωντανά βίντεο. Μπορείτε ακόμη και να παραγγείλετε φαγητό με το Facebook αν αυτό είναι αυτό που θέλετε να κάνετε. Το κοινόχρηστο περιεχόμενο μπορεί να είναι προσβάσιμο στο κοινό ή μπορεί να μοιράζεται μόνο μεταξύ μιας επιλεγμένης ομάδας φίλων ή οικογένειας ή με ένα μόνο άτομο.

Ιστορία και ανάπτυξη του Facebook

Το Facebook ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2004 ως σχολικό κοινωνικό δίκτυο στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Δημιουργήθηκε από τον Mark Zuckerberg μαζί με τον Edward Saverin, και οι δύο φοιτητές στο κολέγιο.

Ένας από τους λόγους που πιστώθηκαν για την ταχεία ανάπτυξη και δημοτικότητα του Facebook ήταν η αποκλειστικότητα του. Αρχικά, για να συμμετάσχετε στο Facebook, έπρεπε να έχετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα από τα σχολεία του δικτύου. Σύντομα επεκτάθηκε πέρα ​​από το Χάρβαρντ σε άλλα κολέγια στην περιοχή της Βοστώνης και στη συνέχεια στα σχολεία της Ivy League. Μια έκδοση του σχολείου Facebook που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2005. Τον Οκτώβριο επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει κολέγια στο Ηνωμένο Βασίλειο, και τον Δεκέμβριο ξεκίνησε για τα κολέγια στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η προσβασιμότητα του Facebook διευρύνθηκε επίσης για να επιλέξει εταιρείες όπως η Microsoft και η Apple. Τέλος, το 2006, το Facebook άνοιξε σε οποιονδήποτε ηλικίας 13 ετών και άνω και απογειώθηκε, ξεπερνώντας το MySpace ως το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο.

Το 2007, το Facebook ξεκίνησε την πλατφόρμα Facebook, η οποία επέτρεψε στους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές στο δίκτυο. Αντί να απλά να είναι εμβλήματα ή widgets για να κοσμούν σε μια σελίδα στο Facebook, αυτές οι εφαρμογές επέτρεψαν στους φίλους να αλληλεπιδρούν δίνοντας δώρα ή παίζοντας παιχνίδια, όπως το σκάκι.

Το 2008, το Facebook ξεκίνησε το Facebook Connect, το οποίο ανταγωνίστηκε με το OpenSocial και το Google+ ως υπηρεσία καθολικής σύνδεσης ταυτότητας.

Η επιτυχία του Facebook μπορεί να αποδοθεί στην ικανότητά του να απευθύνεται τόσο σε ανθρώπους όσο και σε επιχειρήσεις, το δίκτυο του προγραμματιστή του, το οποίο μετέτρεψε το Facebook σε μια ακμάζουσα πλατφόρμα και την ικανότητα του Facebook Connect να αλληλεπιδράσει με ιστότοπους γύρω από τον ιστό παρέχοντας μια ενιαία σύνδεση που λειτουργεί σε πολλαπλούς ιστότοπους.

Βασικά χαρακτηριστικά του Facebook

Μάθετε περισσότερα για το Facebook