Τι είναι το MySpace;

Τα υπέρ και τα κατά

Το MySpace.com είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να δημιουργήσετε μια σελίδα προφίλ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συναντήσετε νέους φίλους. Το MySpace έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα από αυτό, όμως. Μάθετε τι μπορείτε να κάνετε με το MySpace.

MySpace Πλεονεκτήματα

MySpace Μειονεκτήματα

Κόστος

Το MySpace είναι ένας δωρεάν ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης .

Πολιτική αδειών γονέων

Οι χρήστες του MySpace πρέπει να είναι άνω των 14 ετών. Εάν ένας χρήστης κάτω των 14 ετών προσποιείται ότι είναι παλαιότερος ή εάν ένας χρήστης άνω των 18 ετών προσποιείται ότι είναι ανήλικος, ο λογαριασμός του θα διαγραφεί.

Από τη σελίδα συμβουλών ασφαλείας του MySpace:

Σελίδα προφίλ

Το MySpace σάς παρέχει μια σελίδα προφίλ που σας επιτρέπει να προσθέσετε μια εικόνα προφίλ για εσάς και για άλλες φωτογραφίες. Προσθέστε γραφικά και είδωλα στο προφίλ σας για να γίνει πιο διασκεδαστικό και πιο προσωπικό. Μπορείτε να αλλάξετε ολόκληρη την εμφάνιση της σελίδας προφίλ χρησιμοποιώντας πρότυπα.

Το προφίλ σας στο MySpace λέει στους ανθρώπους για εσάς. Μπορείτε να συμπληρώσετε τα κενά και να πείτε τόσο πολύ όσο και λίγα για εσάς όπως θέλετε. Από το προφίλ σας στο MySpace οι άνθρωποι μπορούν να ανακαλύψουν ποιοι είναι οι φίλοι σας στο MySpace, να σας στείλουν μηνύματα, να δουν τις φωτογραφίες που έχετε αναρτήσει και πολλά άλλα. Τοποθετήστε ένα slideshow, αγαπημένη μουσική και ακόμη και βίντεο στο προφίλ MySpace, αν θέλετε.

Φωτογραφίες

Δεν υπάρχει άλμπουμ φωτογραφιών στο MySpace. Μπορείτε να δημοσιεύσετε κάποιες φωτογραφίες στο προφίλ σας και να δημιουργήσετε ακόμη και μια παρουσίαση διαφανειών ώστε οι χρήστες να μπορούν να δουν τις φωτογραφίες σας. Οι φωτογραφίες μπορούν επίσης να προστεθούν στο κύριο σώμα του προφίλ σας στο MySpace.

Blog

Υπάρχει ένα blog στο MySpace. Το blog του MySpace είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ενημερώσετε τους αναγνώστες του προφίλ σας για εσάς και τη ζωή σας. Οι φωτογραφίες μπορούν να αναρτηθούν στο ιστολόγιό σας και το blog μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να φαίνεται όπως θέλετε.

Προηγμένο σχέδιο

Το blog έχει ένα εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επεξεργαστείτε τα χρώματα, τα φόντα, τα σύνορα και σχεδόν οτιδήποτε άλλο. Το προφίλ έχει ένα πρόγραμμα επεξεργασίας που σας επιτρέπει να εισάγετε HTML και Javascript αν θέλετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον επεξεργαστή για να αλλάξετε ολόκληρη τη διάταξη του προφίλ σας, των χρωμάτων και όλων.

Εύρεση Φίλων

Μπορείτε να βρείτε και τους δύο παλιούς φίλους και να κάνετε νέους φίλους στο MySpace αρκετά εύκολα.

Παλιοί φίλοι

Μπορείτε να αναζητήσετε φίλους από το σχολείο, εάν θέλετε να βρείτε παλιούς συμμαθητές. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε ανά ηλικία, τοποθεσία και φύλο αν ψάχνετε για κάτι άλλο. Βρήκα ένα ζευγάρι παλιούς φίλους ενώ έγραφα αυτό.

Νέοι φίλοι

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συναντήσετε νέους ανθρώπους στο MySpace επίσης. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε ομάδες, φόρουμ και να στείλετε μηνύματα.

Συνδεθείτε με τους φίλους

Αφού βρείτε κάποιον που θέλετε να συνδεθείτε μαζί σας, μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απευθείας μέσω του MySpace.

Φόρουμ

Υπάρχουν φόρουμ στα οποία μπορείτε να συμμετάσχετε σε πολλά θέματα. Καθίστε και συνομιλήστε με άτομα που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με εσάς.

Ομάδες

Υπάρχουν ομάδες στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε για να συναντήσετε νέους φίλους. Γίνετε μέλος σε μια ομάδα για κάτι που σας αρέσει. Ας υποθέσουμε ότι σας ενδιαφέρει να γνωρίσετε ανθρώπους που απολαμβάνουν ζεστά ράουλα. Συμμετοχή σε μια ομάδα που περιλαμβάνει άτομα που επίσης αγαπούν τα ζεστά ράουλα αυτοκίνητα.

Η αίθουσα συζήτησης

Δεν βλέπω δωμάτια συνομιλίας στο MySpace, έτσι θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο άμεσων μηνυμάτων ή τα φόρουμ για να επικοινωνείτε.

Ζωντανή συνομιλία (Instant Messaging)

Το MySpace προσφέρει άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων στους χρήστες του. Αν θέλετε κάποιος χρήστης να μεταβεί στη σελίδα προφίλ του και κάντε κλικ στον σύνδεσμο που λέει "Άμεσο μήνυμα".

Συνδρομές

Μπορείτε να εγγραφείτε σε ιστολόγια MySpace άλλων ανθρώπων. Στη συνέχεια, μπορείτε να διαβάσετε τα blogs στα οποία έχετε εγγραφεί από τη δική σας σελίδα ιστολογίου.

Φίλοι λίστες

Προσθέστε όλους τους φίλους που θέλετε στη λίστα των φίλων σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να διατηρήσετε επαφή μαζί τους ευκολότερα.

Σχόλια σχετικά με τα Blogs και τα Προφίλ

Δημοσιεύστε σχόλια στις καταχωρήσεις blog του χρήστη. Τα σχόλια μπορούν να δημιουργηθούν για να εγκριθούν από τον ιδιοκτήτη του ιστολογίου. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει τρόπος να δημοσιεύσετε σχόλια στο ίδιο το προφίλ.

Λήψεις βίντεο

Προσθέστε βίντεο στο προφίλ σας στο MySpace από τη μεγάλη λίστα των βίντεο που έχουν μεταφορτώσει άλλα μέλη.

Μεταφορτώσεις βίντεο

Στην ενότητα βίντεο μπορείτε να ανεβάσετε τα δικά σας βίντεο για να συμπεριληφθούν σε βίντεο στο MySpace ή απλά να χρησιμοποιηθούν στο δικό σας προφίλ MySpace. Δεν πορνό. Αν ανεβάσετε πορνό ο λογαριασμός σας θα διαγραφεί. Στην ενότητα "Ταινία" μπορείτε να υποβάλετε τις δικές σας ταινίες.

Υπάρχουν διαθέσιμα γραφικά και πρότυπα;

Δεν μπορούσα να βρω όπου το MySpace προσφέρει πρότυπα ή γραφικά, αλλά υπάρχουν ιστότοποι στο Διαδίκτυο που προσφέρουν πρότυπα, γραφικά και είδωλα που μπορείτε να προσθέσετε στο προφίλ MySpace.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Βρείτε τη μουσική που σας αρέσει και βάλτε την στο προφίλ σας στο MySpace, δωρεάν. Μπορείτε να αναζητήσετε μουσική ή να περιηγηθείτε ανά είδος. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε μουσική στο προφίλ σας στο MySpace.

Λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Το MySpace έχει το δικό του πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να στείλετε μηνύματα σε άλλους χρήστες του MySpace και μπορούν να σας στείλουν μηνύματα.

Περισσότερο

Μπορείτε να συνδεθείτε με τα προφίλ των διασημοτήτων. Μερικοί από αυτούς έχουν δείγματα από την εργασία τους στα προφίλ τους, από τα οποία μπορείτε να συνδεθείτε από το προφίλ σας. Υπάρχει επίσης μια ενότητα για τις αγγελίες και ένα ημερολόγιο στο προφίλ σας.

Τον τρόπο πίσω στο 2003 ξεκίνησε το MySpace. Δημιουργήθηκε από μια μικρή ομάδα προγραμματιστών που είχαν ήδη μια εταιρεία Διαδικτύου, το MySpace έχει σημειώσει άνοδο. Το MySpace σύντομα έγινε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο διαδίκτυο. Όλα οφείλονταν στο όνειρο μερικών ανθρώπων που ήταν μέλη της Friendster και είχαν ήδη όλα όσα χρειάζονταν για να ξεκινήσουν και να δημιουργήσουν το MySpace.

Τι έχει κάνει ο φίλος του;

Όταν ο Friendster ξεκίνησε το 2002, κάποιοι από το eUniverse υπέγραψαν και είδαν αμέσως τις τεράστιες δυνατότητες που θα μπορούσε να έχει ένα site όπως το Friendster. Ο Brad Greenspan, ο Chris DeWolfe, ο Josh Berman, ο Toan Nguyen και ο Tom Anderson συναντήθηκαν με μια ομάδα προγραμματιστών και αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας τα πιο δημοφιλή στοιχεία της Friendster.

Όλα όσα χρειάζονται

Μέχρι τον Αύγουστο του 2003 κυκλοφόρησε το MySpace. Είχαν ήδη όλα όσα χρειάζονταν για να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο τόσο μεγάλο όσο το MySpace. Τα οικονομικά, οι άνθρωποι, το εύρος ζώνης και οι διακομιστές ήταν ήδη σε ισχύ.

Οι υπάλληλοι της eUniverse ήταν οι πρώτοι που δημιούργησαν λογαριασμούς στο MySpace. Στη συνέχεια θα προσπαθούσαν να δουν ποιος θα μπορούσε να πάρει τους περισσότερους ανθρώπους για να εγγραφείτε μαζί τους. Χρησιμοποιώντας την ήδη δημιουργηθείσα εταιρεία του eUniverse, ήταν σε θέση να υπογράψουν τους ανθρώπους πολύ γρήγορα.

Το Όνομα Τομέα

Το όνομα τομέα MySpace.com αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως χώρος αποθήκευσης δεδομένων μέχρι να δημιουργηθεί το MySpace. Ήταν ιδιοκτησία της YourZ.com και πραγματοποίησε τη μετάβαση στο MySpace το 2004.

Ο Chris DeWolfe ήθελε να χρεώσει τους ανθρώπους να γίνουν μέλη του MySpace, αλλά ο Brad Greenspan ήξερε ότι για να δημιουργήσει μια επιτυχημένη online κοινότητα, έπρεπε να είναι δωρεάν.

Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του MySpace;

Μερικοί υπάλληλοι του MySpace κατάφεραν να αποκτήσουν κεφάλαια στην εταιρεία. Λίγο αργότερα, το MySpace εξαγοράστηκε από την News Corp της Rupert Murdoch τον Ιούλιο του 2005. Το όνομα της εταιρείας μετατράπηκε στη Intermix Media. Η News Corp ανήκει στο Fox Broadcasting.

Αργότερα, το 2006, η Fox ξεκίνησε μια βρετανική έκδοση του MySpace. Αυτή ήταν μια επιτυχημένη προσπάθεια προσθήκης της βρετανικής μουσικής σκηνής στο MySpace. Αργότερα κυκλοφόρησαν επίσης το MySpace στην Κίνα. Προσπαθούν να προσθέσουν το MySpace και σε άλλες χώρες.

Widgets και Κανάλια

Η Google είναι συνδεδεμένη ως πάροχος αναζήτησης και διαφημιζόμενου του MySpace. Slide.com, RockYou! και το YouTube βοηθούν επίσης το MySpace να προσθέσει λειτουργικότητα για τους χρήστες του. Πολλοί άλλοι ιστότοποι στο Διαδίκτυο δημιουργούν πρότυπα και άλλα αξεσουάρ που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες του MySpace για να σχεδιάσουν τα προφίλ MySpace.

Το MySpace έχει προσθέσει επίσης πολλά διαφορετικά κανάλια και widgets στον ιστότοπό τους. Υπάρχουν πράγματα στο MySpace, όπως το MySpace IM, το MySpace Music, το MySpace Music, το MySpaceTV, το MySpace Mobile, το MySpace News, το MySpace Classifieds, το MySpace Karaoke και πολλά άλλα.

Που είναι τώρα?

Επί του παρόντος, το MySpace ζει στην Καλιφόρνια. Βρίσκονται στο ίδιο κτίριο με τον ιδιοκτήτη τους, το Fox Interactive Media (το οποίο ανήκει στην News Corp). Το MySpace έχει περίπου 300 άτομα προσωπικό. Αποκτήσουν πάνω από 200.000 νέους χρήστες κάθε μέρα και έχουν πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.