Πώς να χρησιμοποιήσετε το Android Phone σας ως φορητό Hotspot Wi-Fi

Μοιραστείτε τη σύνδεση στο διαδίκτυο του τηλεφώνου σας με έως και 5 άλλες συσκευές

Όπως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPhone ως σημείο πρόσβασης Wi-Fi , πολλά Android smartphones και tablet προσφέρουν παρόμοιες δυνατότητες. Με ένα hotspot Wi-Fi, μπορείτε να μοιράζεστε ασύρματη σύνδεση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας στη συσκευή σας Android με έως και πέντε άλλες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων άλλων κινητών τηλεφώνων, tablet και υπολογιστών. Η δυνατότητα κοινής χρήσης δεδομένων Wi-Fi ενσωματώνεται στις περισσότερες συσκευές Android.

Τα Hotspots προσφέρουν πιο βολική δυνατότητα από τη σύνδεση, όπου μπορείτε να μοιραστείτε μια σύνδεση δεδομένων με έναν υπολογιστή χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB ή Bluetooth - ενδεχομένως με τη βοήθεια λογισμικού όπως το PdaNet .

Να είστε επιλεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε το smartphone σας ως σημείο πρόσβασης Wi-Fi και με τον οποίο μοιράζεστε τον κωδικό πρόσβασης, επειδή όλα τα δεδομένα που επεξεργάζονται μέσω αυτής της δυνατότητας Wi-Fi καταναλώνουν μηνιαία κατανομή χρήσης κινητών δεδομένων.

Σημείωση: Οι παρακάτω οδηγίες πρέπει να ισχύουν ανεξάρτητα από το ποιος έκανε το τηλέφωνο Android σας: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, κλπ.

Ενεργοποιήστε τη δυνατότητα φορητού σημείου πρόσβασης Wi-Fi στο Smartphone ή στο tablet Android

Εάν δεν έχετε περιορισμό από τη χρήση της δυνατότητας hotspot Wi-Fi στη συσκευή σας Android, ενεργοποιήστε την:

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας Android. Μπορείτε να φτάσετε εκεί πατώντας το κουμπί μενού στη συσκευή σας, όταν βρίσκεστε στην αρχική οθόνη, και μετά πατώντας Ρυθμίσεις .
  2. Στην οθόνη Ρυθμίσεις, πατήστε την επιλογή Ασύρματο και δίκτυα .
  3. Κάντε κλικ στο σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή για το Φορητό σημείο Wi-Fi για να ενεργοποιήσετε το hotspot και το τηλέφωνό σας θα αρχίσει να λειτουργεί σαν ασύρματο σημείο πρόσβασης. (Θα πρέπει να βλέπετε ένα μήνυμα στη γραμμή ειδοποιήσεων όταν ενεργοποιείται.)
    • Για να προσαρμόσετε και να ελέγξετε τις ρυθμίσεις για το hotspot, επιλέξτε την επιλογή Ρυθμιζόμενες ρυθμίσεις για φορητά Wi-Fi hotspot . Θα χρειαστεί να το κάνετε αυτό εάν δεν γνωρίζετε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης που θα δημιουργηθεί για το hotspot σας, ώστε να μπορείτε να τον σημειώσετε για τη σύνδεση των άλλων συσκευών σας.
    • Μπορείτε να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης, το επίπεδο ασφάλειας, το όνομα του δρομολογητή (SSID) και επίσης να διαχειριστείτε τους χρήστες που είναι συνδεδεμένοι ασύρματα στο τηλέφωνό σας στις ρυθμίσεις hotspot Wi-Fi .

Βρείτε και συνδεθείτε στο νέο Hotspot Wi-Fi που δημιουργήθηκε

Όταν είναι ενεργοποιημένο το hotspot, συνδέστε τις άλλες συσκευές σε αυτό σαν να ήταν οποιοσδήποτε άλλος δρομολογητής Wi-Fi:

  1. Από κάθε άλλη συσκευή με την οποία θέλετε να μοιράζεστε πρόσβαση στο Internet, βρείτε το hotspot Wi-Fi. Ο υπολογιστής, τα tablet ή άλλα smartphones πιθανότατα θα σας ειδοποιήσει ότι είναι διαθέσιμα νέα ασύρματα δίκτυα. Εάν όχι, σε άλλο τηλέφωνο Android, θα βρείτε τα ασύρματα δίκτυα στην περιοχή Ρυθμίσεις > Ασύρματο και δίκτυα > Ρυθμίσεις Wi-Fi . Δείτε γενικές οδηγίες σύνδεσης Wi-Fi για τους περισσότερους υπολογιστές.
  2. Τέλος, δημιουργήστε τη σύνδεση εισάγοντας τον κωδικό πρόσβασης που σημειώσατε παραπάνω.

Εναλλακτικός τρόπος για την ενεργοποίηση του Hotspot Wi-Fi δωρεάν σε περιορισμένα προγράμματα μεταφοράς

Η προεπιλεγμένη διαδικασία για τη λειτουργία καθολικού Wi-Fi hotspot που βρίσκεται στο Android λειτουργεί εάν διαθέτετε μια συσκευή που υποστηρίζει hotspotting και ένα σχέδιο δεδομένων για να το συνδυάσετε, αλλά ακόμα και αν ακολουθήσετε τη διαδικασία που ίσως να μην έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο στο φορητό υπολογιστή ή το tablet σας μετά τη σύνδεση. Ο λόγος είναι ότι ορισμένοι ασύρματοι φορείς περιορίζουν την πρόσβαση Hotspot Wi-Fi μόνο σε όσους πληρώνουν επιπλέον κάθε μήνα για τη λειτουργία.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή widget Android, όπως το Extended Controls ή το Elixer 2, που ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί το ενεργό σημείο Wi-Fi στην αρχική σας οθόνη, έτσι ώστε να μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση στη λειτουργία hotspot και χωρίς να χρεώνετε επιπλέον χρεώσεις από τον παροχέα ασύρματων υπηρεσιών. Αν το γραφικό στοιχείο δεν λειτουργεί για εσάς, μια δωρεάν εφαρμογή που ονομάζεται FoxFi κάνει το ίδιο πράγμα.

Αν και αυτές οι εφαρμογές παρακάμπτουν τους περιορισμούς των μεταφορέων, στις περισσότερες περιπτώσεις παρακάμπτοντας τους περιορισμούς των μεταφορέων αποτελεί παραβίαση του όρου της υπηρεσίας στη σύμβασή σας. Χρησιμοποιήστε αυτές τις εφαρμογές κατά την κρίση σας.

Συμβουλές και εκτιμήσεις