Τι είναι ένα αρχείο XLL;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να δημιουργήσετε αρχεία XLL

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου XLL είναι ένα αρχείο πρόσθετου Excel. Αυτά τα αρχεία παρέχουν έναν τρόπο χρήσης εργαλείων και λειτουργιών τρίτων μερών στο Microsoft Excel που δεν αποτελούν φυσικά μέρος του λογισμικού.

Τα αρχεία πρόσθετου του Excel είναι παρόμοια με τα αρχεία DLL εκτός από το ότι είναι κατασκευασμένα ειδικά για το Microsoft Excel.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο XLL

Τα αρχεία XLL μπορούν να ανοίξουν με το Microsoft Excel.

Αν κάνετε διπλό κλικ σε ένα αρχείο XLL δεν το ανοίξετε στο MS Excel, μπορείτε να το κάνετε με το χέρι μέσω του μενού Αρχείο> Επιλογές . Επιλέξτε την κατηγορία Πρόσθετα και στη συνέχεια επιλέξτε Πρόσθετα του Excel στο αναπτυσσόμενο πλαίσιο Διαχείριση . Επιλέξτε το κουμπί Μετάβαση ... και στη συνέχεια το κουμπί Αναζήτηση ... για να εντοπίσετε το αρχείο XLL.

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αρχείο XLL για εργασία με το Excel, η Microsoft έχει κάποιες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση και την ενεργοποίηση των αρχείων πρόσθετων του Excel.

Εάν ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει ένα αρχείο XLL αλλά δεν είναι το Excel, ανατρέξτε στο πώς να αλλάξω το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για ένα συγκεκριμένο φροντιστήριο επεκτάσεων αρχείου για να το διορθώσετε. Υπάρχουν πολύ λίγες, αν υπάρχουν, άλλες μορφές που χρησιμοποιούν επίσης την επέκταση XLL, οπότε αυτό πιθανώς δεν θα συμβεί σε πολλούς από εσάς.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο XLL

Δεν γνωρίζω έναν μετατροπέα αρχείων ή άλλο εργαλείο που μπορεί να αποθηκεύσει αρχεία XLL σε οποιαδήποτε άλλη μορφή.

Εάν ένα αρχείο XLL κάνει κάτι στο Excel που θα θέλατε να κάνει αλλού, σε ένα άλλο πρόγραμμα, θα πρέπει να κοιτάξετε την αναδιαμόρφωση των δυνατοτήτων που παρέχει το XLL, όχι μόνο "μετατρέποντας" το σε κάποια άλλη μορφή.

XLL εναντίον αρχείων XLA / XLAM

Τα αρχεία XLL, XLA και XLAM είναι όλα αρχεία του Excel, αλλά υπάρχουν κάποιες βασικές διαφορές μεταξύ τους. Για τους περισσότερους ανθρώπους, δεν έχει σημασία ποιος τύπος αρχείου πρόσθετου είναι εγκατεστημένος , αλλά θα μπορούσατε να λάβετε υπόψη εάν δημιουργείτε μόνοι σας ένα από αυτά τα πρόσθετα.

Σημείωση: Τα αρχεία XLAM είναι μόνο αρχεία XLA που μπορούν να περιέχουν μακροεντολές. Διαφέρουν επίσης από το XLA στο ότι χρησιμοποιούν XML και ZIP για να συμπιέζουν δεδομένα.

Αρχικά, τα αρχεία XLA / XLAM γράφονται σε VBA ενώ τα αρχεία XLL γράφονται σε C ή C ++. Αυτό σημαίνει ότι το πρόσθετο XLL έχει συνταχθεί και είναι πιο δύσκολο να σπάσει ή να χειριστεί ... κάτι που μπορεί να είναι καλό, ανάλογα με την προοπτική σας.

Τα αρχεία XLL είναι επίσης ανώτερα από το ότι είναι όπως τα αρχεία DLL, πράγμα που σημαίνει ότι το Microsoft Excel μπορεί να τα χρησιμοποιήσει σαν να χρησιμοποιεί τα άλλα ενσωματωμένα στοιχεία ελέγχου. Λόγω του κώδικα VBA που είναι γραμμένα σε αρχεία XLA / XLAM, πρέπει να ερμηνεύονται με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά που εκτελούνται, γεγονός που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα βραδύτερες εκτελέσεις.

Ωστόσο, τα αρχεία XLA και XLAM είναι ευκολότερο να δημιουργηθούν επειδή μπορούν να δημιουργηθούν από το Excel και να αποθηκευτούν σε ένα αρχείο .XLA ή .XLAM, ενώ τα αρχεία XLL προγραμματίζονται χρησιμοποιώντας το C / C ++. γλώσσα προγραμματισμού.

Δημιουργία αρχείων XLL

Ορισμένα πρόσθετα του Excel περιλαμβάνονται απευθείας στο Microsoft Excel, αλλά μπορείτε να κάνετε λήψη άλλων από το Κέντρο λήψης της Microsoft.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε το δικό σας αρχείο προσθέτου Excel χρησιμοποιώντας το δωρεάν λογισμικό Visual Studio Express της Microsoft. Θα βρείτε πολλές συγκεκριμένες οδηγίες από τη Microsoft, το CodePlex και το Add-In-Express.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Αν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο XLL αφού χρησιμοποιήσετε τις παραπάνω προτάσεις, βεβαιωθείτε ότι ασχολείστε με ένα αρχείο πρόσθετου του Excel και όχι κάτι που χρησιμοποιεί ακριβώς μια παρόμοια επέκταση αρχείου.

Για παράδειγμα, ένα αρχείο XL είναι επίσης ένα αρχείο Excel αλλά χρησιμοποιείται ως υπολογιστικό φύλλο που αποθηκεύει δεδομένα μέσα σε γραμμές και στήλες που αποτελούνται από κελιά. Τα αρχεία XL επίσης ανοίγουν με το Excel αλλά όχι με τη μέθοδο που περιγράφεται παραπάνω για τα αρχεία XLL. Τα αρχεία XL ανοίγουν σαν κανονικά αρχεία του Excel, όπως τα αρχεία XLSX και XLS .

Τα αρχεία XLR είναι παρόμοια με το ότι η επέκταση του αρχείου εμφανίζεται πάρα πολύ σαν το ".XLL", αλλά σχετίζεται με τη μορφή αρχείου καταγραφής λέξεων ή διαγραμμάτων αρχείων, μορφή παρόμοια με XLS του Excel.

Αν ελέγξετε την επέκταση αρχείου και δεν έχετε ένα αρχείο XLL, τότε ερευνήστε το επίθεμα για να δείτε πώς να το ανοίξετε ή να μετατρέψετε το αρχείο σε διαφορετική μορφή αρχείου για χρήση σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Εάν στην πραγματικότητα έχετε ένα αρχείο XLL αλλά δεν λειτουργεί ακόμα όπως νομίζετε ότι θα έπρεπε, δείτε την παρακάτω ενότητα.

Περισσότερα βοήθεια με αρχεία XLL

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου XLL και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε μεταβιβάσει την έκδοση του Excel σας, ιδανικά μια σύνδεση με το XLL add-in (αν είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο), καθώς και με την έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε.