Πώς να αποθηκεύσετε ιστοσελίδες στο Safari για OS X

Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari σε λειτουργικά συστήματα Mac OS X.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο μιας ιστοσελίδας στη μονάδα σκληρού δίσκου ή στην εξωτερική συσκευή αποθήκευσης. Ανεξάρτητα από το κίνητρό σας, τα καλά νέα είναι ότι το Safari σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε σελίδες σε μερικά απλά βήματα. Ανάλογα με τον τρόπο σχεδιασμού της σελίδας, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει όλο τον αντίστοιχο κώδικα καθώς και τα αρχεία εικόνας του.

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης. Κάντε κλικ στο Αρχείο στο μενού Safari, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της οθόνης σας. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή με την ένδειξη Αποθήκευση ως . Σημειώστε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου αντί αυτής της επιλογής μενού: COMMAND + S

Θα εμφανιστεί τώρα ένα παράθυρο διαλόγου pop-out, επικαλύπτοντας το κύριο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Καταρχήν, πληκτρολογήστε το όνομα που θέλετε να δώσετε στα αποθηκευμένα αρχεία ή αρχεία σας στο πεδίο Εξαγωγή ως . Στη συνέχεια, επιλέξτε τη θέση στην οποία θέλετε να αποθηκεύσετε αυτά τα αρχεία μέσω της επιλογής " Πού ". Αφού επιλέξετε μια κατάλληλη τοποθεσία, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τη μορφή στην οποία θέλετε να αποθηκεύσετε την ιστοσελίδα. Τέλος, όταν είστε ικανοποιημένοι με αυτές τις τιμές, κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση . Τα αρχεία ιστοσελίδων έχουν αποθηκευτεί στη θέση της επιλογής σας.