Πώς να χρησιμοποιήσετε τα έξυπνα άλμπουμ σε φωτογραφίες για Mac

01 από 11

Τι είναι τα έξυπνα άλμπουμ;

Περισσότερες φωτογραφίες έχουν ληφθεί στο iPhone από οποιαδήποτε άλλη κάμερα στον κόσμο. Φωτογραφία από τον Arif Jawad. Apple PR

Τα έξυπνα άλμπουμ είναι σαν τα κανονικά άλμπουμ, αλλά κρατούνται αυτόματα από την εφαρμογή Φωτογραφίες. Λειτουργούν λόγω ενός συνόλου κανόνων που υπαγορεύουν και στη συνέχεια ενημερώνονται αυτόματα καθώς προσθέτετε περισσότερες φωτογραφίες στη συλλογή σας.

Εάν είστε εντελώς νέοι για την οργάνωση των φωτογραφιών σας στο Mac σας, τα άλμπουμ είναι ακριβώς όπως τα άλμπουμ φωτογραφιών στον πραγματικό κόσμο, εκτός από τα ψηφιακά αποθηκευμένα. Μπορείτε να δημιουργήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα λευκώματα στο Mac σας, προσθέτοντας εικόνες στο άλμπουμ όπως θέλετε. Όταν δημιουργείτε ένα συνηθισμένο άλμπουμ (αντί για ένα έξυπνο άλμπουμ), μεταφέρετε τις εικόνες στο άλμπουμ με τη μη αυτόματη μεταφορά φωτογραφιών.

Δεδομένου ότι τα έξυπνα άλμπουμ δημιουργούνται από εσάς μόνο μία φορά, μπορούν να είναι ένα είδος μυστικού όπλου για την εύρεση των φωτογραφιών σας γρήγορα. Τα έξυπνα άλμπουμ θα αποδειχθούν πολύ χρήσιμα αν χρησιμοποιείτε επίσης ένα iPhone για να τραβήξετε φωτογραφίες και το iCloud για να τα συγχρονίσετε σε όλες τις συσκευές Apple.

Αυτό το άρθρο επικεντρώνεται στη χρήση Photos 2.0 και Mac που εκτελούν MacOS Sierra.

02 από 11

Χρησιμοποιείτε ήδη έξυπνα άλμπουμ

Η Apple έχει κατασκευάσει μερικές συλλογές τύπου Smart Album, όπως τα αγαπημένα. Apple PR

Οι φωτογραφίες στο Mac διαθέτουν έξυπνα άλμπουμ που χρησιμοποιείτε ήδη. Για παράδειγμα, όταν ορίζετε μια εικόνα ως αγαπημένη , προστίθεται αυτόματα στο άλμπουμ αγαπημένων σας.

Ομοίως, άλλα έξυπνα άλμπουμ στις Φωτογραφίες συγκεντρώνουν αντικείμενα, όπως Screenshots, Bursts, Panoramas, Live Photos και αντικείμενα εντός προκαθορισμένων έξυπνων άλμπουμ.

Αυτά είναι όλα τα εξαιρετικά παραδείγματα για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα έξυπνα λευκώματα για να δημιουργήσετε χρήσιμες, έξυπνες συλλογές των φωτογραφιών σας.

03 από 11

Δημιουργήστε ένα έξυπνο άλμπουμ στο Mac σας

Ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα νέο έξυπνο άλμπουμ είναι να πατήσετε το σύμβολο Plus στην κορυφή του παραθύρου "Φωτογραφίες".

Είναι εύκολο να δημιουργήσετε ένα έξυπνο άλμπουμ χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες στον Mac σας.

Μέθοδος ένα

Μέθοδος δύο

04 από 11

Κατανόηση των ευφυών κριτηρίων άλμπουμ

Πατήστε το σύμβολο Plus και θα εμφανιστεί το μενού κριτηρίων. Jonny Evans

Θα ορίσετε τα κριτήρια του έξυπνου άλμπου σας στο απλό παράθυρο που εμφανίζεται, όπου θα δείτε ένα επεξεργάσιμο πεδίο με το όνομα Smart Album Name .

Κάτω από αυτό το στοιχείο θα δείτε τη φράση: " Ταιριάξτε την ακόλουθη συνθήκη ", κάτω από την οποία συνήθως θα δείτε τρία μενού. Στα δεξιά από αυτά, θα δείτε ένα σύμβολο + και από κάτω μπορείτε να δείτε τον αριθμό των στοιχείων που ταιριάζουν με την τρέχουσα αναζήτηση (εάν επεξεργάζεστε ένα υπάρχον άλμπουμ).

Ας δούμε γρήγορα ποιες επιλογές είναι διαθέσιμες σε κάθε μενού από αριστερά προς τα δεξιά. Αυτά τα στοιχεία είναι συμφραζόμενα , οπότε μπορείτε να τα αλλάξετε, ενδέχεται να εμφανιστούν διαφορετικές επιλογές στα άλλα δύο στοιχεία.

05 από 11

Πώς να χρησιμοποιήσετε πολλαπλά κριτήρια

Μπορείτε να συνδυάσετε πολλαπλά σύνολα συνθηκών, απλά πατήστε το πλήκτρο Plus για να προσθέσετε μια νέα σειρά. Jonny Evans

Δεν περιορίζεστε στη χρήση μόνο ενός συνόλου κριτηρίων.

Κάθε σειρά προϋποθέσεων φιλοξενείται σε μία γραμμή, αλλά μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον σειρές (που περιέχουν νέες συνθήκες) πατώντας το κουμπί + προς τα δεξιά ή πατώντας - (μείον) για να καταργήσετε μια σειρά.

Όταν προσθέτετε μία ή περισσότερες γραμμές, θα δείτε το πλαίσιο Ταίριασμα εμφανίζεται ακριβώς πάνω από τις συνθήκες που έχετε ορίσει. Εδώ επιλέγετε να ταιριάζει με οποιουσδήποτε ή με όλους τους όρους που έχετε ορίσει.

Για παράδειγμα, αν θέλατε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μετά από μια συγκεκριμένη ημερομηνία που δεν περιλάμβανε ένα άτομο που ήδη αναγνωρίζει η συλλογή προσώπων σας, μπορείτε να ρυθμίσετε τις κορυφαίες προϋποθέσεις ώστε να περιλαμβάνουν μόνο φωτογραφίες που έχουν ληφθεί στο επιλεγμένο εύρος ημερομηνιών και στη συνέχεια να δημιουργήσετε μια δεύτερη σειρά προϋποθέσεων που δηλώνει ότι το Πρόσωπο δεν είναι [όνομα προσώπου] .

Μπορείτε να συνδυάσετε πολυάριθμες συνθήκες για να βελτιώσετε τα αποτελέσματά σας - πατήστε απλώς το πλαίσιο Plus για να τις εισαγάγετε ή πατήστε το κουτάκι μείον για να αφαιρέσετε ένα σετ.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει σωστά τη ρύθμιση οποιασδήποτε ή όλων των πλαισίων αντιστοίχισης .

06 από 11

Εργασία με έξυπνα λευκώματα 1: Διαχείριση λευκωμάτων

Μπορείτε να βρείτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα !.

Τώρα ξέρετε πώς να δημιουργήσετε ένα από αυτά τα άλμπουμ, ας διερευνήσουμε κάποιους τρόπους που θα μπορούσατε να τις χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με οποιονδήποτε τρόπο θέλετε, αλλά αυτά τα παραδείγματα πρέπει να σας βοηθήσουν να δείξετε πώς μπορούν αυτές οι έξυπνες αναζητήσεις να σας βοηθήσουν.

Ένας τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα έξυπνα άλμπουμ είναι να σας βοηθήσει να καθαρίσετε μια ακατάστατη βιβλιοθήκη φωτογραφιών.

Το άλμπουμ των Αγαπημένων αυξάνεται όσο αυξάνετε η συλλογή. Τελικά καθίσταται δύσκολο να βρείτε εκείνες τις εικόνες που ψάχνετε, όταν τις χρειάζεστε.

Μια προσέγγιση Smart album για βοήθεια μπορεί να είναι:

07 από 11

Εργασία με έξυπνα άλμπουμ 2: Βρείτε ένα πρόσωπο

Τα έξυπνα λευκώματα σας βοηθούν να βρείτε ένα πρόσωπο.

Αν έχετε εκπαιδευτεί σε Φωτογραφίες για να προσδιορίσετε τα πρόσωπα, μπορείτε να δημιουργήσετε Έξυπνα άλμπουμ για να συλλέξετε εικόνες από άτομα που γνωρίζετε. Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένα σύνολο συνθηκών που θα εντοπίζουν πολλούς ανθρώπους και θα αναζητούν εικόνες που περιέχουν όλες αυτές.

Το λεύκωμα πρέπει τώρα να περιέχει μόνο εικόνες που περιλαμβάνουν όλα τα άτομα που έχετε επιλέξει να συμπεριλάβετε. Μπορείτε να προσθέσετε όσα άτομα θέλετε, επεκτείνοντας τα κριτήρια αναζήτησης με πρόσθετες σειρές συνθηκών.

Προειδοποίηση: Για να λειτουργήσει αυτό, πρέπει πρώτα να εκπαιδευθείτε στο σύστημα Photo's Faces.

08 από 11

Εργασία με έξυπνα άλμπουμ 3: Προβλήματα φωτογραφιών iCloud

Παρακολουθήστε Προβλήματα Ανίχνευσης iCloud.

Το μεγάλο πράγμα για τις φωτογραφίες σε ένα Mac είναι ότι αρχειοθετεί τις εικόνες σας χρησιμοποιώντας iCloud Photo Library. Αφού αρχειοθετηθούν, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά από όλες τις συσκευές σας.

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι εικόνες σας θα πρέπει να είναι ασφαλείς εάν μία από τις συσκευές σας Mac ή iOS καταρρεύσει. Αλλά πώς μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι όλες οι εικόνες σας έχουν μεταφορτωθεί στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας; Με αυτή τη συνταγή άλμπουμ, φυσικά:

Οποιαδήποτε εικόνα βρίσκετε σε αυτό το άλμπουμ θα είναι τώρα μια φωτογραφία που για κάποιους λόγους δεν είναι δυνατή η μεταφόρτωση στο iCloud.

09 από 11

Εργασία με έξυπνα άλμπουμ 4: Το πρόβλημα με τα προβλήματα χώρου

Η Apple δεν διευκολύνει τη δημιουργία έξυπνων φακέλων χρησιμοποιώντας πληροφορίες για τον τόπο, αλλά υπάρχει αυτή η λύση.

Υπάρχουν ορισμένα όρια για την κατανόηση των δεδομένων Smart Albums.

Δεν μπορείτε να φιλτράρετε τις εικόνες σας χρησιμοποιώντας τα δεδομένα του Places, κάτι που είναι περίεργο καθώς οι πληροφορίες υπάρχουν σίγουρα, καθώς η Apple το χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει το άλμπουμ "Μέρη" μέσα στις φωτογραφίες.

Ακολουθεί μια λύση:

Τώρα έχετε ένα μη έξυπνο άλμπουμ που περιέχει εικόνες που έχουν ληφθεί σε ένα συγκεκριμένο σημείο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως πηγή για μια έξυπνη αναζήτηση άλμπουμ χρησιμοποιώντας δεδομένα βάσει τοποθεσίας.

10 από 11

Εργασία με τα έξυπνα άλμπουμ 5: Θέσεις εναλλαγής σε δράση

Με μια μικρή εφευρετικότητα μπορείτε να ξεκλειδώσετε λευκά ευφυή τοποθεσίες.

Τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα έξυπνο άλμπουμ που χρησιμοποιεί τις πληροφορίες του Places που χρησιμοποιήσατε για την παραγωγή εικόνων για το λεύκωμα που κάνατε.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την συμβουλή για να ενεργοποιήσετε άλλα είδη αναζήτησης.

Μην ξεχνάτε: Οι φωτογραφίες είναι αρκετά έξυπνες ώστε να αναγνωρίζουν αντικείμενα στις εικόνες σας. Στο πλαίσιο αναζήτησης (πάνω δεξιά στο παράθυρο των κύριων φωτογραφιών) μπορείτε να πληκτρολογήσετε λέξεις για αντικείμενα όπως αυτοκίνητα, δέντρα, σκύλους, ποτάμια. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε και να εξάγετε τα αποτελέσματα σε λευκά άλμπουμ που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως άλμπουμ πηγής για αναζητήσεις Smart Album.

11 από 11

Επεξεργασία έξυπνων λευκωμάτων

Είναι πολύ εύκολο να επεξεργαστείτε τα έξυπνα άλμπουμ σας.

Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα έξυπνα άλμπουμ μόλις τα δημιουργήσετε. Απλά επιλέξτε το άλμπουμ στην πλαϊνή μπάρα και στο μενού επιλέξτε Αρχείο> Επεξεργασία έξυπνου άλμπουμ .

Θα εμφανιστεί το γνωστό παράθυρο του προγράμματος περιήγησης και μπορείτε να τροποποιήσετε ή να διαγράψετε τις συνθήκες που έχετε ορίσει, έως ότου το Smart Album λειτουργήσει όπως εσείς θέλετε. Απλώς κάντε κλικ στο OK όταν τελειώσετε.

Προστέθηκε υπαινιγμός: Πολλά άλμπουμ στο Mac σας;

Με το πέρασμα του χρόνου μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε δημιουργήσει τόσες πολλές έξυπνες και μη έξυπνες άλμπουμ σε σας Mac που δυσκολεύει να βρείτε αυτές που χρειάζεστε. Ένας πολύ καλός τρόπος για να πετύχετε αυτό είναι να δημιουργήσετε ένα νέο φάκελο και να ανοίξετε μερικά από τα άλμπουμ σας μέσα σε αυτό.

Για να δημιουργήσετε ένα φάκελο, ανοίξτε το μενού Αρχείο και επιλέξτε Νέος φάκελος . Θα πρέπει να δώσετε στο φάκελο ένα όνομα και, στη συνέχεια, να σύρετε τα λευκώματα που θέλετε εκεί μέσα.

Ίσως έχετε πολλές συλλογές διακοπών διακοπών που θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν σε ένα φάκελο «Holidays » ή μια σειρά από οικογενειακά άλμπουμ που θα μπορούσαν λογικά να βρεθούν μέσα σε ένα φάκελο 'Οικογένεια' . Όταν τοποθετείτε ένα άλμπουμ μέσα σε ένα φάκελο δεν συμβαίνει τίποτα στις φωτογραφίες, απλά γίνεται λίγο πιο οργανωμένο που σας βοηθά να μείνετε πάνω στις συλλογές που κρατάτε στις Φωτογραφίες.