Πώς να επαναφέρετε το Safari στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις

Η επαναφορά των προεπιλεγμένων ρυθμίσεων είναι μια διαδικασία πολλαπλών βημάτων

Το πρόγραμμα περιήγησης ιστού του Mac, το Safari, χρησιμοποίησε ένα κουμπί "Reset Safari" που επέστρεψε το πρόγραμμα περιήγησης στην αρχική του κατάσταση, αλλά αυτή η επιλογή σε ένα βήμα καταργήθηκε στο Safari 8 με το OS X Yosemite. Η επαναφορά των προεπιλεγμένων ρυθμίσεων του Safari μετά το Safari 8 είναι πλέον μια διαδικασία πολλαπλών βημάτων που περιλαμβάνει την αφαίρεση ιστορικού, την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης, την απενεργοποίηση επεκτάσεων και προσθηκών και πολλά άλλα.

Κατάργηση του Ιστορικού του προγράμματος περιήγησης

Το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης σας βοηθάει στο Safari να συμπληρώνει αυτόματα τις διευθύνσεις URL και άλλα στοιχεία, αλλά μπορείτε να το καθαρίσετε εύκολα εάν ανησυχείτε για το απόρρητο.

Όταν καθαρίσετε το ιστορικό περιήγησης του Safari, επαναφέρετε το πρόγραμμα περιήγησης διαγράφοντας:

Εδώ είναι πώς

Επιλέξτε Διαγραφή ιστορικού και δεδομένων ιστότοπου ... από το μενού Ιστορικό . Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διαγράψετε ολόκληρο το ιστορικό (επιλέγοντας το κουμπί Διαγραφή ιστορικού στο αναδυόμενο παράθυρο) ή να εκκαθαρίσετε το ιστορικό για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, επιλέγοντας μια τιμή από το αναπτυσσόμενο πλαίσιο Απαλοιφή .

Για να καταργήσετε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, μεταβείτε στην επιλογή Ιστορικό | Εμφανίστε το Ιστορικό και , στη συνέχεια, επιλέξτε τον ιστότοπο που θέλετε να διαγράψετε και πατήστε Διαγραφή .

Συμβουλή : Εάν θέλετε να διατηρήσετε τα δεδομένα του ιστότοπού σας (όπως αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης και άλλες καταχωρίσεις), μπορείτε απλά να διαγράψετε τους ιστοτόπους από το ιστορικό σας. Πλοηγηθείτε στο Ιστορικό | Προβολή ιστορικού , πατήστε Cmd-A για να επιλέξετε τα πάντα και, στη συνέχεια, πατήστε Διαγραφή στο πληκτρολόγιό σας. Αυτό διαγράφει όλο το ιστορικό ιστότοπου κατά την αποθήκευση των δεδομένων του ιστότοπού σας.

Εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησης

Όταν καταργείτε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης, το Safari ξεχνάει οποιονδήποτε ιστότοπο έχει αποθηκεύσει και ξαναφορτώνει κάθε σελίδα στην οποία περιηγείστε.

Με το Safari 8 και τις επόμενες εκδόσεις του, η Apple μετέφερε την επιλογή Empty Cache στις προτιμήσεις για προχωρημένους. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό, επιλέξτε Safari | Προτιμήσεις και, στη συνέχεια, Προχωρημένους . Στο κάτω μέρος του διαλόγου Σύνθετες ρυθμίσεις, επιλέξτε την επιλογή Εμφάνιση αναπτυξιακού μενού στη γραμμή μενού . Επιστρέψτε στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης, επιλέξτε το αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε Empty Caches .

Απενεργοποίηση ή διαγραφή επεκτάσεων

Μπορείτε είτε να διαγράψετε εντελώς είτε απλά να απενεργοποιήσετε τις επεκτάσεις του Safari.

  1. Επιλέξτε Safari | Προτιμήσεις και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Επεκτάσεις .
  2. Επιλέξτε όλες τις επεκτάσεις.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση εγκατάστασης .

Απαγόρευση και διαγραφή προσθηκών

Ο ευκολότερος τρόπος για να αφαιρέσετε τα plugins είναι απλά να τα απενεργοποιήσετε.

Επιλέξτε Safari | Προτιμήσεις και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Ασφάλεια . Αποεπιλέξτε την επιλογή Να επιτρέπονται οι προσθήκες .

Λάβετε υπόψη ότι αυτό θα παρεμποδίσει τη λειτουργικότητα των ιστότοπων που απαιτούν ένα συγκεκριμένο πρόσθετο. Σε αυτήν την περίπτωση, το Safari θα εμφανίσει ένα σύμβολο κράτησης θέσης ή θα σας ρωτήσει αν θέλετε να εγκαταστήσετε το πρόσθετο.

Αν θέλετε να καταργήσετε εντελώς τα plugins από το Mac σας, κλείστε το Safari και, στη συνέχεια, μεταβείτε στη θέση όπου είναι εγκατεστημένο το πρόσθετο. Αυτό είναι συνήθως plug-ins / Library / Internet / ή / / Library / Internet plug-ins /. Πατήστε Cmd-A για να επιλέξετε όλα τα πρόσθετα και πατήστε Διαγραφή .

Επαναφορά στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις σε προγράμματα περιήγησης για κινητά

Για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του Safari σε ένα iPhone ή στο iPad, χρησιμοποιήστε το γενικό κουμπί Ρυθμίσεις:

  1. Επιλέξτε Ρυθμίσεις (το εικονίδιο του γραναζιού)
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Safari.
  3. Στην ενότητα Απορρήτου και ασφάλειας , επιλέξτε Διαγραφή ιστορικού και δεδομένων ιστότοπου , στη συνέχεια, επιβεβαιώστε την επιλογή σας πατώντας την επιλογή Εκκαθάριση ιστορικού και δεδομένων, όταν σας ζητηθεί.