Μετακίνηση αντιγράφων ασφαλείας μηχανών ώρας σε νέο σκληρό δίσκο (OS X Leopard)

Μεταφορά χρόνου μηχανής μεταφοράς σε μια μεγαλύτερη μονάδα δίσκου

Όταν το αντίγραφο ασφαλείας του Time Machine σας εξαντληθεί, ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε ένα μεγαλύτερο σκληρό δίσκο για να αποθηκεύσετε τα αντίγραφα ασφαλείας του Time Machine. Η προσθήκη ή η αντικατάσταση του τρέχοντος σκληρού δίσκου Time Machine είναι αρκετά απλή, αλλά τι γίνεται αν θέλετε να μετακινήσετε το τρέχον αντίγραφο ασφαλείας του Time Machine στη νέα μονάδα δίσκου;

Αν το Mac σας τρέχει το Leopard (OS X 10.5.x), η διαδικασία για τη μετακίνηση του εφεδρικού σας μηχανισμού Time Machine εμπλέκεται λίγο περισσότερο από ότι χρησιμοποιείτε το Snow Leopard (OS X 10.6) ή αργότερα, αλλά είναι ακόμα αρκετά εύκολο Κάνε το. Μπορείτε να μετακινήσετε τα δεδομένα αντιγράφων ασφαλείας και να έχετε μια πλήρως λειτουργική μονάδα Time Machine, με όλα τα υπάρχοντα αντίγραφα ασφαλείας σας, έτοιμα να επωφεληθούν από το μεγάλο χώρο που μπορεί να προσφέρει ένας νέος σκληρός δίσκος.

Εάν το Mac σας τρέχει το Snow Leopard (OS X 10.6.x) ή αργότερα, ακολουθήστε τις εξής οδηγίες:

Μεταφορά χρόνου μηχανής μεταφοράς σε νέο σκληρό δίσκο (Snow Leopard και αργότερα)

Μετακίνηση του μηχανήματος ώρας σε νέο σκληρό δίσκο στο OS X 10.5

Μεταφέροντας το αντίγραφο ασφαλείας του Time Machine σε έναν καινούργιο σκληρό δίσκο κάτω από το Leopard ( OS X 10.5) απαιτείται να δημιουργήσετε έναν κλώνο της υπάρχουσας μονάδας Time Machine. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο κάποια από τα δημοφιλή εργαλεία κλωνοποίησης, όπως το SuperDuper και το Carbon Copy Cloner . Θα χρησιμοποιήσουμε το Disk Utility της Apple για να κλωνοποιήσουμε το σκληρό δίσκο του Time Machine. Το Disk Utility είναι λίγο πιο περίπλοκο από τα βοηθητικά προγράμματα άλλων κατασκευαστών, αλλά είναι δωρεάν και περιλαμβάνεται σε κάθε Mac.

Προετοιμασία του νέου σκληρού δίσκου που θα χρησιμοποιηθεί για το Time Machine

  1. Βεβαιωθείτε ότι ο νέος σκληρός δίσκος σας είναι συνδεδεμένος στο Mac, είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά. Αυτή η διαδικασία δεν θα λειτουργήσει για δικτυωμένους δίσκους.
  2. Ξεκινήστε το Mac σας.
  3. Εκκινήστε το Disk Utility , το οποίο βρίσκεται στο / Applications / Utilities /.
  4. Επιλέξτε τη νέα μονάδα σκληρού δίσκου από τη λίστα δίσκων και τόμων στην αριστερή πλευρά του παραθύρου Disk Utility. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το δίσκο και όχι την ένταση του ήχου . Ο δίσκος θα περιλαμβάνει συνήθως το μέγεθός του και ενδεχομένως τον κατασκευαστή του ως μέρος του ονόματός του. Ο τόμος θα έχει συνήθως ένα απλούστερο όνομα. η ένταση είναι επίσης αυτό που εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας του Mac σας.
  5. Οι μονάδες Time Machine που εκτελούνται στο OS X 10.5 πρέπει να μορφοποιηθούν είτε με το Map Partition Map είτε με τον πίνακα κατανομής GUID. Μπορείτε να επαληθεύσετε τον τύπο της μορφής της μονάδας δίσκου, ελέγχοντας την καταχώριση του Χάρτη κατατμήσεων στο κάτω μέρος του παραθύρου του βοηθητικού προγράμματος Disk. Θα πρέπει να λέει το Map Partition Map ή το Table Partition GUID. Εάν δεν συμβαίνει, θα πρέπει να διαμορφώσετε τη νέα μονάδα δίσκου .
  6. Η μονάδα δίσκου πρέπει επίσης να χρησιμοποιεί το Mac OS Extended (Journaled) ως τύπο μορφής. Μπορείτε να το ελέγξετε επιλέγοντας το εικονίδιο έντασης ήχου για τη νέα μονάδα δίσκου στη λίστα μονάδων δίσκου. Ο τύπος μορφής θα εμφανίζεται στο κάτω μέρος του παραθύρου του βοηθητικού προγράμματος Disk.
  1. Εάν το σχήμα χάρτη ή το σχήμα του διαμερίσματος είναι λανθασμένο ή δεν υπάρχει εικονίδιο όγκου για το νέο σκληρό σας δίσκο, τότε θα χρειαστεί να διαμορφώσετε τη μονάδα πριν συνεχίσετε. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Με τη διαμόρφωση του σκληρού δίσκου θα διαγραφούν τυχόν δεδομένα στη μονάδα δίσκου.
    1. Για να διαμορφώσετε τη νέα μονάδα σκληρού δίσκου, ακολουθήστε τις οδηγίες στον παρακάτω οδηγό και, στη συνέχεια, επιστρέψτε σε αυτόν τον οδηγό:
    2. Διαμορφώστε τη μονάδα σκληρού δίσκου χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου
    3. Αν θέλετε ο νέος σκληρός δίσκος να έχει πολλαπλά διαμερίσματα, ακολουθήστε τις οδηγίες στον παρακάτω οδηγό και, στη συνέχεια, επιστρέψτε σε αυτόν τον οδηγό:
    4. Διαμερίστε τον σκληρό σας δίσκο με το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου
  2. Αφού τελειώσετε τη μορφοποίηση ή τη διαίρεση του νέου σκληρού δίσκου, θα τοποθετηθεί στην επιφάνεια εργασίας του Mac σας.
  3. Κάντε δεξί κλικ (ή κάντε κλικ στο εικονίδιο ) στο νέο εικονίδιο σκληρού δίσκου στην επιφάνεια εργασίας και επιλέξτε Λήψη πληροφοριών από το αναδυόμενο μενού.
  4. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχει επιλεγεί η επιλογή "Ignore ownership on this volume". Θα βρείτε αυτό το πλαίσιο ελέγχου στο κάτω μέρος του παραθύρου Get Info.

Προετοιμασία της τρέχουσας μηχανής ώρας που θέλετε να κλωνοποιηθεί

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο System Preferences στο Dock ή επιλέγοντας System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) από το μενού της Apple.
  2. Επιλέξτε το παράθυρο προτιμήσεων του μηχανήματος ώρας.
  3. Σύρετε το διακόπτη Time Machine στη θέση Off (Απενεργοποίηση).
  4. Επιστρέψτε στο Finder και κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του τρέχοντος σκληρού δίσκου του Time Machine.
  5. Από το αναδυόμενο μενού, επιλέξτε Εξαγωγή "Όνομα μονάδας δίσκου", όπου το Drive Name είναι το όνομα του τρέχοντος σκληρού δίσκου του Time Machine.
  6. Επανεκκινήστε το Mac.

Όταν ο υπολογιστής σας ξαναρχίσει, ο τρέχων σκληρός δίσκος του Time Machine θα τοποθετηθεί ως συνήθως, αλλά ο υπολογιστής σας Mac δεν θα το θεωρεί πλέον ως μονάδα Time Machine. Αυτό θα επιτρέψει στο σκληρό δίσκο Time Machine να κλωνοποιηθεί με επιτυχία στα επόμενα βήματα.

Κλωνοποιήστε την εφεδρική σας λειτουργία Time Machine σε νέο σκληρό δίσκο

  1. Εκκινήστε το Disk Utility, το οποίο βρίσκεται στο / applications / utilities /.
  2. Επιλέξτε τη μονάδα δίσκου που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή για αντίγραφα ασφαλείας του Time Machine.
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Επαναφορά.
  4. Κάντε κλικ και σύρετε τον όγκο του Μηχανισμού ώρας στο πεδίο Πηγή.
  5. Κάντε κλικ και σύρετε τη νέα ένταση του σκληρού δίσκου που θα χρησιμοποιήσετε για τη νέα μονάδα Time Machine στο πεδίο Destination (Προορισμός).
  6. Επιλέξτε "Διαγραφή προορισμού". ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Το επόμενο βήμα θα διαγράψει πλήρως όλα τα δεδομένα στον τόμο προορισμού.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά.
  8. Η διαδικασία κλωνοποίησης θα ξεκινήσει. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο, ανάλογα με το μέγεθος του τρέχοντος εφεδρικού του Time Machine.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της κλωνοποίησης, ο δίσκος προορισμού θα αποσυνδεθεί από την επιφάνεια εργασίας και, στη συνέχεια, θα ξανασχεθεί. Η δισκέτα προορισμού θα έχει το ίδιο όνομα με τη δισκέτα εκκίνησης, επειδή το Disk Utility δημιούργησε ακριβές αντίγραφο του δίσκου προέλευσης , μέχρι το όνομά του. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, μπορείτε να μετονομάσετε τη δισκέτα προορισμού .

Επιλογή του νέου σκληρού δίσκου για τη χρήση του Time Machine

  1. Μόλις ολοκληρωθεί η αντιγραφή, επιστρέψτε στο παράθυρο προτιμήσεων του Machine Time και κάντε κλικ στο κουμπί Select Disk (Επιλογή δίσκου).
  2. Επιλέξτε τον νέο σκληρό δίσκο από τη λίστα και κάντε κλικ στο κουμπί Χρήση για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.
  3. Το Time Machine θα επανέλθει ξανά.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό. Είστε έτοιμοι να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Time Machine στον νέο σας, ευρύχωρο σκληρό δίσκο και δεν χάσατε κανένα από τα δεδομένα του Time Machine από την παλιά μονάδα δίσκου.

Αν θέλετε να αυξήσετε την αξιοπιστία των εφεδρικών αντιγράφων σας Time Machine, εξετάστε την αναβάθμιση σε OS X Mountain Lion. Με το Mountain Lion, το Time Machine κέρδισε υποστήριξη για τη χρήση πολλαπλών μονάδων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με: Πώς να ρυθμίσετε το Time Machine με πολλαπλούς δίσκους.