Πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Χάρτες της Apple

01 από 03

Εισαγωγή στην εφαρμογή Χάρτες της Apple

Χάρτες της Apple σε δράση. Apple Maps copyright Apple Inc.

Η ενσωματωμένη εφαρμογή Χάρτες που συνοδεύει όλα τα iPhones, συσκευές αναπαραγωγής μουσικής iPod touch και iPad χρησιμοποιεί μια τεχνολογία που υποστηρίζεται GPS , η οποία συνδυάζει την τυποποιημένη τεχνολογία GPS με πληροφορίες που προέρχονται από δίκτυα κυψελοειδών δεδομένων για γρήγορες και ακριβείς αναγνώσεις GPS.

Η εφαρμογή Χάρτες περιλαμβάνει πολλές λειτουργίες που θα σας βοηθήσουν να φτάσετε εκεί που πηγαίνετε, όπως:

Οι χάρτες Apple είναι διαθέσιμες για οποιαδήποτε συσκευή που μπορεί να εκτελεί iOS 6 ή νεότερη έκδοση.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τις Οδηγίες περιστροφής προς στροφή για να φτάσετε εκεί που πηγαίνετε.

02 του 03

Turn-by-Turn Πλοήγηση χρησιμοποιώντας τη Apple Maps

Χάρτες Apple Turn-by-Turn Πλοήγηση. Apple Maps copyright Apple Inc.

Ενώ οι πρώτες εκδόσεις των Χαρτών έδωσαν οδηγίες οδήγησης χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο GPS του iPhone, ο χρήστης έπρεπε να συνεχίσει να κοιτάζει την οθόνη, επειδή το τηλέφωνο δεν μπόρεσε να μιλήσει. Στο iOS 6 και νεότερο, ο Siri το άλλαξε. Τώρα, μπορείτε να κρατήσετε τα μάτια σας στο δρόμο και αφήστε το iPhone σας να σας πει πότε να γυρίσετε. Δείτε πώς.

  1. Ξεκινήστε πατώντας το βέλος στην οθόνη για να προσδιορίσετε την τρέχουσα τοποθεσία σας.
  2. Αγγίξτε τη γραμμή αναζήτησης και πληκτρολογήστε έναν προορισμό. Αυτή μπορεί να είναι διεύθυνση δρόμου ή πόλη, το όνομα ενός ατόμου αν η διεύθυνσή του βρίσκεται στην εφαρμογή Επαφές του iPhone σας ή σε μια επιχείρηση όπως κινηματογράφο ή εστιατόριο. Κάντε κλικ σε μία από τις επιλογές που εμφανίζονται. Εάν έχετε ήδη αποθηκεύσει μια θέση, επιλέξτε τη από τη λίστα που εμφανίζεται. Σε νεότερες εκδόσεις του iOS, μπορείτε να πατήσετε ένα από τα εικονίδια που βρίσκονται κοντά σε αγορές, υγεία, εστιατόριο, μεταφορά και άλλες ταξινομήσεις προορισμών.
  3. Μια καρφίτσα ή ένα εικονίδιο πέφτει πάνω στο χάρτη που αντιπροσωπεύει τον προορισμό σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο πείρος διαθέτει μια μικρή ετικέτα πάνω του για αναγνώριση. Εάν όχι, πατήστε το pin ή το εικονίδιο για να εμφανίσετε πληροφορίες.
  4. Στο κάτω μέρος της οθόνης, επιλέξτε τη λειτουργία ταξιδιού. Παρόλο που οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν τους Χάρτες καθώς οδηγούν, διαδρομές διατίθενται επίσης σε κατηγορίες Walk , Transit και, νέες στο iOS 10, Ride , οι οποίες απαριθμούν παρόμοιες υπηρεσίες οδήγησης όπως το Lyft. Η προτεινόμενη διαδρομή αλλάζει ανάλογα με τη μέθοδο του ταξιδιού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα, δεν θα υπάρχει κανάλι διαμετακόμισης.
  5. Σύρετε στο κάτω μέρος της οθόνης και πατήστε Οδηγίες για να προσθέσετε την τρέχουσα θέση σας στο πρόγραμμα σχεδιασμού διαδρομών. (Πατήστε Διαδρομή σε παλιότερες εκδόσεις της εφαρμογής.)
  6. Η εφαρμογή Χάρτες υπολογίζει τις πιο γρήγορες διαδρομές στον προορισμό σας. Αν σκοπεύετε να οδηγήσετε, θα δείτε πιθανώς τρεις προτεινόμενες διαδρομές με το χρόνο ταξιδιού για κάθε προβολή. Πατήστε στη διαδρομή που σκοπεύετε να ακολουθήσετε.
  7. Πατήστε Μετάβαση ή Έναρξη (ανάλογα με την έκδοση iOS).
  8. Η εφαρμογή αρχίζει να σας μιλάει δίνοντάς σας τις οδηγίες που χρειάζεστε για να φτάσετε στον προορισμό σας. Καθώς ταξιδεύετε, εκπροσωπείτε με τον μπλε κύκλο στο χάρτη.
  9. Κάθε κατεύθυνση και η απόσταση προς αυτή την κατεύθυνση εμφανίζονται στην οθόνη και ενημερώνονται κάθε φορά που κάνετε μια στροφή ή βγάλετε έξοδο.
  10. Όταν φτάσετε στον προορισμό σας ή θέλετε να σταματήσετε να λαμβάνετε οδηγίες προς τα πίσω, πατήστε Τέλος .

Αυτά είναι τα βασικά, αλλά εδώ είναι μερικές συμβουλές που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες:

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις επιλογές Χάρτες Apple στην επόμενη οθόνη.

03 του 03

Επιλογές Χαρτών Apple

Οι επιλογές Χάρτες Apple. Apple Maps copyright Apple Inc.

Πέρα από τις βασικές λειτουργίες των Χαρτών, η εφαρμογή προσφέρει μια σειρά επιλογών που μπορούν να σας δώσουν καλύτερες πληροφορίες. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες σχεδόν αυτές τις επιλογές πατώντας στη γωνία που εμφανίζεται στο κάτω δεξί μέρος του παραθύρου ή στο εικονίδιο πληροφοριών (το γράμμα "i" με έναν κύκλο γύρω από αυτό) σε νεότερες εκδόσεις του iOS . Αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν: