Πώς να διαχειριστείτε τις επαφές στο βιβλίο διευθύνσεων του iPhone

Η εφαρμογή "Επαφές" είναι η θέση για τη διαχείριση όλων των καταχωρίσεων του βιβλίου διευθύνσεων iOS

Οι περισσότεροι άνθρωποι συσκευάζουν το βιβλίο διευθύνσεων - που ονομάζεται Επαφές στο iOS - στην εφαρμογή τηλεφώνου του iPhone τους με τους τόνους των στοιχείων επικοινωνίας. Από τους αριθμούς τηλεφώνου και τις διευθύνσεις αλληλογραφίας στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα ονόματα οθονών άμεσων μηνυμάτων, υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τη διαχείριση. Ενώ η εφαρμογή Phone μπορεί να φαίνεται αρκετά απλή, υπάρχουν μερικά λιγότερο γνωστά χαρακτηριστικά που πρέπει να γνωρίσετε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η εφαρμογή Επαφές που περιλαμβάνεται ενσωματωμένη στο iOS περιέχει τις ίδιες πληροφορίες με το εικονίδιο Επαφές στην εφαρμογή Τηλέφωνο. Κάθε αλλαγή που κάνετε σε κάποιον ισχύει για την άλλη. Εάν συγχρονίζετε πολλές συσκευές χρησιμοποιώντας το iCloud , οποιαδήποτε αλλαγή κάνετε σε οποιαδήποτε από τις καταχωρήσεις στην εφαρμογή Επαφές αντιγράφεται στην εφαρμογή "Επαφές" όλων των άλλων συσκευών.

Προσθήκη, τροποποίηση και διαγραφή επαφών

Προσθήκη ατόμων σε επαφές

Είτε προσθέτετε μια επαφή στην εφαρμογή Επαφές είτε μέσω του εικονιδίου Επαφές στην εφαρμογή Τηλέφωνο, η μέθοδος είναι η ίδια και οι πληροφορίες εμφανίζονται και στις δύο θέσεις.

Για να προσθέσετε επαφές χρησιμοποιώντας το εικονίδιο Επαφές στην εφαρμογή Τηλέφωνο:

 1. Αγγίξτε την εφαρμογή Τηλέφωνο για να την εκκινήσετε.
 2. Αγγίξτε το εικονίδιο " Επαφές" στο κάτω μέρος της οθόνης.
 3. Αγγίξτε το εικονίδιο + στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να εμφανιστεί μια νέα κενή οθόνη επαφών.
 4. Αγγίξτε κάθε πεδίο στο οποίο θέλετε να προσθέσετε πληροφορίες. Όταν το κάνετε, το πληκτρολόγιο εμφανίζεται από το κάτω μέρος της οθόνης. Τα πεδία είναι αυτονόητα. Ακολουθούν λεπτομέρειες για μερικές που μπορεί να μην είναι:
  • Τηλέφωνο - Όταν πατάτε Προσθήκη τηλεφώνου , δεν μπορείτε μόνο να προσθέσετε έναν αριθμό τηλεφώνου, αλλά μπορείτε επίσης να αναφέρετε αν ο αριθμός είναι κινητό τηλέφωνο, φαξ, τηλεειδοποιητής ή άλλος τύπος αριθμού, όπως ένας αριθμός εργασίας ή οικίας. Αυτό είναι χρήσιμο για επαφές για τις οποίες έχετε πολλούς αριθμούς.
  • Email - Όπως και με τους αριθμούς τηλεφώνου, μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε πολλαπλές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για κάθε επαφή.
  • Ημερομηνία - Πατήστε το πεδίο Προσθήκη ημερομηνίας για να προσθέσετε την ημερομηνία της επετείου σας ή άλλης σημαντικής ημερομηνίας με την σημαντική άλλη σας.
  • Σχετικό όνομα - Εάν η επαφή σχετίζεται με κάποιον άλλο στο βιβλίο διευθύνσεών σας (για παράδειγμα, το άτομο είναι η αδελφή σας ή ο ξάδελφος του καλύτερου φίλου σας, πατήστε Προσθήκη σχετικού ονόματος και επιλέξτε τον τύπο της σχέσης.
  • Κοινωνικό προφίλ - Για να συμπεριλάβετε το όνομα του Twitter, το λογαριασμό σας στο Facebook ή λεπτομέρειες από άλλους ιστότοπους κοινωνικών μέσων , συμπληρώστε αυτήν την ενότητα. Αυτό μπορεί να διευκολύνει την επαφή και την κοινή χρήση μέσω των κοινωνικών μέσων.
 5. Μπορείτε να προσθέσετε μια φωτογραφία στην επαφή ενός ατόμου έτσι ώστε να εμφανίζεται κάθε φορά που τα καλείτε ή σας καλούν.
 6. Μπορείτε να αντιστοιχίσετε ήχους κλήσης και ήχους κειμένου σε επικοινωνίες ενός ατόμου, ώστε να γνωρίζετε πότε καλούν ή στέλνουν μηνύματα.
 7. Όταν ολοκληρώσετε τη δημιουργία της επαφής, πατήστε το κουμπί Τέλος στην επάνω δεξιά γωνία για να αποθηκεύσετε τη νέα επαφή.

Θα δείτε την νέα επαφή που προστέθηκε στις Επαφές.

Τροποποίηση ή διαγραφή μιας επαφής

Για να τροποποιήσετε μια υπάρχουσα επαφή:

 1. Πατήστε την εφαρμογή Τηλέφωνο για να την ανοίξετε και πατήστε το εικονίδιο Επαφές ή ξεκινήστε την εφαρμογή Επαφές από την αρχική οθόνη.
 2. Μεταβείτε στις επαφές σας ή εισάγετε ένα όνομα στη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος της οθόνης. Εάν δεν βλέπετε τη γραμμή αναζήτησης, τραβήξτε προς τα κάτω τη μέση της οθόνης.
 3. Αγγίξτε την επαφή που θέλετε να επεξεργαστείτε.
 4. Αγγίξτε το κουμπί Επεξεργασία στην επάνω δεξιά γωνία.
 5. Πατήστε τα πεδία που θέλετε να αλλάξετε και, στη συνέχεια, κάντε την αλλαγή.
 6. Όταν ολοκληρώσετε την επεξεργασία, πατήστε Τέλος στην επάνω δεξιά γωνία.

Σημείωση: Για να διαγράψετε εξ ολοκλήρου μια επαφή, μεταβείτε στο κάτω μέρος της οθόνης επεξεργασίας και πατήστε Διαγραφή επαφής . Πατήστε Διαγραφή της επαφής ξανά για να επιβεβαιώσετε τη διαγραφή.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις καταχωρήσεις της Επαφές για να αποκλείσετε έναν καλούντα , να αντιστοιχίσετε μοναδικούς ήχους κλήσης και να επισημάνετε ορισμένες από τις επαφές σας ως Αγαπημένα.

Πώς να προσθέσετε φωτογραφίες στις επαφές

Φωτογραφία: Kathleen Finlay / Cultura / Getty Images

Στις παλιές ημέρες, ένα βιβλίο διευθύνσεων ήταν απλά μια συλλογή ονομάτων, διευθύνσεων και αριθμών τηλεφώνου. Στην εποχή του smartphone, το βιβλίο διευθύνσεών σας όχι μόνο περιέχει περισσότερες πληροφορίες, αλλά μπορεί επίσης να εμφανίσει μια φωτογραφία από κάθε άτομο.

Η κατοχή μιας φωτογραφίας για κάθε άτομο στο βιβλίο διευθύνσεων του iPhone σας σημαίνει ότι οι φωτογραφίες των χαμογελαστών προσώπων τους εμφανίζονται με κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνετε από τις επαφές σας και τα πρόσωπά τους εμφανίζονται στην οθόνη του τηλεφώνου σας όταν καλούν ή σας κάνουν FaceTime . Η κατοχή αυτών των φωτογραφιών κάνει τη χρήση του iPhone σας πιο οπτική και ευχάριστη εμπειρία.

Για να προσθέσετε φωτογραφίες στις επαφές σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Αγγίξτε την εφαρμογή " Επαφές " ή αγγίξτε το εικονίδιο " Επαφές" στο κάτω μέρος της εφαρμογής "Τηλέφωνο".
 2. Βρείτε το όνομα της επαφής στην οποία θέλετε να προσθέσετε μια φωτογραφία και πατήστε το.
 3. Αν προσθέτετε μια φωτογραφία σε μια υπάρχουσα επαφή, πατήστε Επεξεργασία στην επάνω δεξιά γωνία.
 4. Πατήστε Προσθήκη φωτογραφίας στον κύκλο στην επάνω αριστερή γωνία.
 5. Στο μενού που εμφανίζεται από το κάτω μέρος της οθόνης, πατήστε Πάρτε φωτογραφία για να τραβήξετε μια νέα φωτογραφία χρησιμοποιώντας την κάμερα του iPhone ή επιλέξτε Φωτογραφία για να επιλέξετε μια φωτογραφία που έχετε ήδη αποθηκεύσει στο iPhone σας.
 6. Αν επιλέξατε λήψη φωτογραφίας , εμφανίζεται η κάμερα του iPhone. Αποκτήστε την εικόνα που θέλετε στην οθόνη και πατήστε το λευκό κουμπί στο κάτω μέρος της οθόνης για να τραβήξετε τη φωτογραφία.
 7. Τοποθετήστε την εικόνα στον κύκλο στην οθόνη. Μπορείτε να μετακινήσετε την εικόνα και να την πιάσετε και να κάνετε μεγέθυνση για να γίνει μικρότερη ή μεγαλύτερη. Αυτό που βλέπετε στον κύκλο είναι η φωτογραφία που θα έχει η επαφή. Όταν έχετε την εικόνα που θέλετε, πατήστε Χρήση φωτογραφίας .
 8. Αν επιλέξετε " Επιλέξτε φωτογραφία" , ανοίγει η εφαρμογή "Φωτογραφίες". Πατήστε το άλμπουμ που περιέχει την εικόνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
 9. Αγγίξτε την εικόνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
 10. Τοποθετήστε την εικόνα στον κύκλο. Μπορείτε να πιάσετε και να κάνετε μεγέθυνση για να γίνει μικρότερο ή μεγαλύτερο. Όταν είστε έτοιμοι, πατήστε Επιλογή.
 11. Όταν η φωτογραφία που επιλέξατε εμφανίζεται στον κύκλο στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης επαφών, πατήστε Τέλος στην πάνω δεξιά γωνία για να την αποθηκεύσετε.

Αν ολοκληρώσετε αυτά τα βήματα αλλά δεν σας αρέσει η εμφάνιση της εικόνας στην οθόνη επαφών, πατήστε το κουμπί Επεξεργασία για να αντικαταστήσετε την τρέχουσα εικόνα με μια νέα.