Πώς να αποκλείσετε κλήσεις και κείμενα στο iPhone

Μόνο μιλήστε με τους ανθρώπους που θέλετε με αυτό το χρήσιμο χαρακτηριστικό

Σχεδόν όλοι έχουν μερικούς ανθρώπους στη ζωή τους που μάλλον δεν θα μιλούσαν. Είτε πρόκειται για πρώην συνάδελφο, είτε για συνεχή τηλεμεταφορέα, όλοι θέλουμε να μπλοκάρουμε τις τηλεφωνικές κλήσεις από αυτούς τους ανθρώπους. Ευτυχώς, αν έχετε iPhone με iOS 7 ή πάνω, μπορείτε να αποκλείσετε κλήσεις , κείμενα και FaceTime.

Στο iOS 6, η Apple εισήγαγε το μη ενοχλητικό , ένα χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να αποκλείσετε όλες τις κλήσεις, τις ειδοποιήσεις και άλλες ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων χρονικών περιόδων. Αυτό το άρθρο δεν αφορά αυτό. Αντίθετα, σας δείχνει πώς μπορείτε να αποκλείσετε κλήσεις και κείμενα από συγκεκριμένους ανθρώπους, επιτρέποντας σε όλους να περάσουν από εσάς.

Πώς να αποκλείσετε τις κλήσεις από τα Telemarketers και άλλα

Αν το άτομο που δεν θέλετε να ακούσετε είναι στην εφαρμογή "Επαφές" ή είναι απλή κλήση σαν τηλεμεταφορέας, η απενεργοποίηση μιας κλήσης είναι εξαιρετικά εύκολη. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Τηλέφωνο για να την ανοίξετε.
  2. Αγγίξτε το μενού Recents στο κάτω μέρος.
  3. Βρείτε τον αριθμό τηλεφώνου που θέλετε να αποκλείσετε.
  4. Αγγίξτε το εικονίδιο Ι στα δεξιά.
  5. Μεταβείτε στο κάτω μέρος της οθόνης και πατήστε Αποκλεισμός αυτού του καλούντος
  6. Εμφανίζεται ένα μενού που σας ζητάει να επιβεβαιώσετε το κλείδωμα. Είτε πατήστε Αποκλεισμός επαφής για να αποκλείσετε τον αριθμό ή Ακύρωση αν αλλάξετε γνώμη.

Αν θέλετε να αποκλείσετε ένα άτομο που δεν έχετε ακούσει από πρόσφατα, αλλά που περιλαμβάνεται στο Βιβλίο διευθύνσεων ή στην εφαρμογή Επαφές, αποκλείστε τα ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Τηλέφωνο .
  3. Πατήστε Κλείδωμα και αναγνώριση κλήσεων .
  4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος και πατήστε Αποκλεισμός επαφής ...
  5. Περιηγηθείτε ή αναζητήστε τη λίστα επαφών σας για το άτομο που θέλετε να μπλοκάρει (θυμηθείτε, με αυτά τα βήματα μπορείτε να αποκλείσετε μόνο άτομα που βρίσκονται στο βιβλίο διευθύνσεών σας).
  6. Όταν τα βρείτε, πατήστε το όνομά τους.

Στην οθόνη "Κλείδωμα και αναγνώριση κλήσεων", θα δείτε όλα τα πράγματα που μόλις αποκλείσατε για αυτό το άτομο: τηλέφωνο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κ.λπ. Εάν είστε ικανοποιημένοι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνετε, τίποτα για να αποθηκεύσετε. Το πρόσωπο αυτό είναι αποκλεισμένο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτά τα βήματα λειτουργούν επίσης για την αποτροπή κλήσεων και κειμένων στα iPod touch και iPad. Είναι επίσης πιθανό οι κλήσεις που έρχονται στο iPhone σας να εμφανίζονται σε αυτές τις συσκευές. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις κλήσεις στις συσκευές αυτές χωρίς να αποκλείσετε τις κλήσεις. Μάθετε πώς μπορείτε να σταματήσετε την κλήση άλλων συσκευών όταν λαμβάνετε μια κλήση iPhone .

Μπορείτε να αποκλείσετε κλήσεις σε παλαιότερες εκδόσεις του iOS;

Οι παραπάνω οδηγίες λειτουργούν μόνο εάν εκτελείτε το iOS 7 και επάνω. Δυστυχώς, δεν υπάρχει καλός τρόπος να αποκλείσετε κλήσεις στο iPhone σας εάν εκτελείτε iOS 6 ή παλιότερη. Αυτές οι εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος δεν έχουν ενσωματωμένη τη λειτουργία και οι εφαρμογές τρίτων για αποκλεισμό κλήσεων είναι αναποτελεσματικές. Αν βρίσκεστε σε iOS 6 και θέλετε να αποκλείσετε κλήσεις, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να επικοινωνήσετε με την εταιρεία τηλεφωνίας σας για να μάθετε τι υπηρεσίες αποκλεισμού κλήσεων προσφέρουν.

Τι είναι μπλοκαρισμένο

Οι τύποι επικοινωνίας που αποκλείονται εξαρτώνται από τις πληροφορίες που έχετε για αυτό το άτομο στο βιβλίο διευθύνσεών σας.

Ό, τι αποκλείετε, η ρύθμιση ισχύει μόνο για άτομα που χρησιμοποιούν τις ενσωματωμένες εφαρμογές Phone, Messages και FaceTime που συνοδεύουν το iPhone. Αν χρησιμοποιείτε εφαρμογές τρίτων για κλήση ή γραπτά μηνύματα, αυτές οι ρυθμίσεις δεν εμποδίζουν τους χρήστες να επικοινωνούν μαζί σας. Πολλές εφαρμογές κλήσης και γραπτών μηνυμάτων προσφέρουν τις δικές τους δυνατότητες αποκλεισμού, επομένως ενδέχεται να είστε σε θέση να αποκλείσετε τους ανθρώπους σε αυτές τις εφαρμογές με λίγη έρευνα.

Μπορείτε να μπλοκάρετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο iPhone σας;

Εάν πραγματικά δεν θέλετε να ακούσετε από κάποιον καθόλου, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι το κλείδωμα των κλήσεων και των κειμένων τους δεν τους εμποδίζει να σας στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου . Η λειτουργία αποκλεισμού κλήσεων δεν μπορεί να αποτρέψει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να αποτρέψετε κάποιον να στείλει μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - δεν βρίσκονται στο iOS. Ανατρέξτε σε αυτές τις συμβουλές αποκλεισμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για δημοφιλείς υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

Τι βλέπουν οι αποκλεισμένοι άνθρωποι;

Ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα σχετικά με αυτό το χαρακτηριστικό είναι ότι οι άνθρωποι που έχετε μπλοκάρει δεν έχουν ιδέα ότι το έχετε κάνει. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν σας καλούν, η κλήση τους θα πάει στο φωνητικό ταχυδρομείο. Το ίδιο με τα κείμενά τους: δεν θα δουν καμία ένδειξη ότι το κείμενό τους δεν πέρασε. Για αυτούς, όλα θα φαίνονται φυσιολογικά. Ακόμη καλύτερα? Μπορείτε ακόμα να καλέσετε ή να τα στείλετε στο κείμενο αν θέλετε, χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του μπλοκ.

Πώς να ξεμπλοκάρετε τις κλήσεις και τα κείμενα

Εάν αλλάξετε γνώμη για να αποκλείσετε κάποιον, η κατάργησή του από την αποκλεισμένη λίστα είναι απλή:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Τηλέφωνο .
  3. Πατήστε Κλείδωμα και αναγνώριση κλήσεων .
  4. Πατήστε Επεξεργασία .
  5. Αγγίξτε τον κόκκινο κύκλο δίπλα στο όνομα του ατόμου που θέλετε να ξεμπλοκάρετε.
  6. Πατήστε Απεμπλοκή και αυτός ο αριθμός τηλεφώνου ή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα εξαφανιστούν από τη λίστα σας.