Μάθετε τον σωστό τρόπο για να ελέγξετε το απόθεμα αποθήκευσης του Gmail

Η Google επιτρέπει στους περισσότερους χρήστες να αποθηκεύουν έως 15GB δεδομένων ανά λογαριασμό. Αυτό μπορεί να φαίνεται γενναιόδωρο, αλλά όλα αυτά τα παλιά μηνύματα -και τα έγγραφα που είναι αποθηκευμένα στο Google Drive- μπορούν να χρησιμοποιήσουν γρήγορα αυτόν τον χώρο. Δείτε πώς μπορείτε να μάθετε πόσο μέρος του αποθηκευτικού χώρου σας Google έχετε ήδη χρησιμοποιήσει και πόσο ακόμα διαθέτετε.

Μικρά αλλά πολλά: Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον λογαριασμό σας στο Gmail

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν μικρά αποτυπώματα δεδομένων, αλλά για τους περισσότερους λογαριασμούς είναι πολλά.

Επιπλέον, πολλοί έχουν συνημμένα που μασούν χώρο γρήγορα Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τείνουν επίσης να συσσωρεύονται με την πάροδο των ετών, έτσι όλα αυτά τα μικρά κομμάτια προστίθενται.

Αυτό ισχύει για οποιαδήποτε υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά ισχύει ιδιαίτερα για το Gmail . Η Google διευκολύνει την αρχειοθέτηση παρά τη διαγραφή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. οι ετικέτες και οι καλά αναπτυγμένες λειτουργίες αναζήτησης διευκολύνουν την οργάνωση και την αναζήτηση. Αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ίσως σκεφτήκατε ότι διαγράψατε θα μπορούσαν ενδεχομένως να αρχειοθετηθούν - και να χρησιμοποιήσουν περισσότερο χώρο.

Google Drive

Τα πάντα στο Google Drive σας υπολογίζονται για την κατανομή σας 15GB. Αυτό ισχύει για λήψεις, έγγραφα, υπολογιστικά φύλλα και όλα τα άλλα στοιχεία που αποθηκεύετε εκεί.

Google Photos

Η μόνη εξαίρεση από το όριο αποθήκευσης είναι οι φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης. Οι φωτογραφίες που μεταφορτώνετε χωρίς συμπίεση δεν υπολογίζονται στο όριο - κάτι που είναι τυχερό, επειδή οι φωτογραφίες θα χρησιμοποιούσαν τον χώρο σας πολύ γρήγορα. Αυτό κάνει την Google Photos μια ευεργετική επιλογή για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όλων αυτών των αναμνήσεων που κρέμονται γύρω από τον υπολογιστή σας.

Ελέγξτε τη χρήση αποθήκευσης του Gmail

Για να μάθετε πόσα αποθηκευτικά χώρο σας καταλαμβάνουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Gmail (και τα συνημμένα τους) και πόσο χώρο έχετε αφήσει:

  1. Επισκεφθείτε τη σελίδα αποθήκευσης του Google Drive.
  2. Εάν είστε συνδεδεμένοι στο Λογαριασμό σας Google, θα πρέπει να δείτε ένα γράφημα πίτας που δείχνει πόσα χώρο χρησιμοποιείτε (με μπλε χρώμα) και πόσο διαθέσιμος χώρος (με γκρι χρώμα).

Μπορείτε επίσης να πάρετε μια γρήγορη ιδέα για το πόσο χώρο παραμένει απευθείας από το λογαριασμό σας στο Gmail:

  1. Κάντε κύλιση στο κάτω μέρος οποιασδήποτε σελίδας στο Gmail.
  2. Βρείτε την τρέχουσα χρήση αποθηκευτικού χώρου στο Internet στα αριστερά, προς τα κάτω.

Τι συμβαίνει εάν επιτευχθεί το όριο αποθήκευσης του Gmail;

Μόλις ο λογαριασμός σας φτάσει σε ένα κρίσιμο μέγεθος, το Gmail θα εμφανίσει μια προειδοποίηση στα εισερχόμενά σας.

Μετά από τρεις μήνες από την υπέρβαση της ποσόστωσης, ο λογαριασμός σας στο Gmail θα εμφανίσει αυτό το μήνυμα:

"Δεν μπορείτε να στέλνετε ή να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επειδή δεν έχετε χώρο αποθήκευσης".

Θα εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα μηνύματα του λογαριασμού σας, αλλά δεν θα μπορείτε να λαμβάνετε ή να αποστέλλετε νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό. Θα χρειαστεί να ξοδέψετε ξανά το λογαριασμό σας στο Google Drive κάτω από την ποσόστωση αποθήκευσης ξανά πριν οι λειτουργίες του Gmail επαναληφθούν κανονικά.

Σημείωση: Ενδέχεται να μην λάβετε ένα μήνυμα σφάλματος κατά την πρόσβαση στο λογαριασμό μέσω του IMAP και ενδέχεται να εξακολουθείτε να μπορείτε να στέλνετε μηνύματα μέσω SMTP (από ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου). Αυτό συμβαίνει επειδή με τη χρήση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποθηκεύονται τα μηνύματα τοπικά (στον υπολογιστή σας) και όχι αποκλειστικά στους διακομιστές της Google.

Τα άτομα που στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση του Gmail ενώ ο λογαριασμός έχει υπερβεί την ποσόστωση λαμβάνουν ένα μήνυμα σφάλματος που λέει κάτι σαν:

"Ο λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προσπαθείτε να προσεγγίσετε έχει υπερβεί την ποσόστωσή του."

Η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αποστολέα θα συνεχίσει να προσπαθεί να αποστείλει ξανά το μήνυμα κάθε λίγες ώρες για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα που είναι συγκεκριμένο για τον πάροχο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν μειώσετε το μέγεθος του αποθηκευτικού χώρου που καταναλώνετε, έτσι ώστε να είναι και πάλι εντός των ορίων ποσοστώσεων της Google κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το μήνυμα τελικά θα παραδοθεί. Αν όχι, ωστόσο, ο διακομιστής αλληλογραφίας θα παραιτηθεί και θα αναπηδήσει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο αποστολέας θα λάβει αυτό το μήνυμα:

"Το μήνυμα δεν ήταν δυνατό να παραδοθεί επειδή ο λογαριασμός που προσπαθείτε να προσεγγίσετε έχει υπερβεί την ποσόστωση αποθήκευσης".

Εάν ο χώρος αποθήκευσης εξαντλείται

Εάν διακινδυνεύετε να χάσετε το διάστημα στο λογαριασμό σας στο Gmail σύντομα -δηλαδή, έχετε μόνο μερικά megabytes αποθηκευτικού χώρου - μπορείτε να κάνετε ένα από τα δύο πράγματα: να αποκτήσετε περισσότερο χώρο ή να μειώσετε το ποσό των δεδομένων στο λογαριασμό σας.

Εάν επιλέξετε να αυξήσετε τον αποθηκευτικό χώρο σας, μπορείτε να αγοράσετε μέχρι 30TB περισσότερα από την Google για να κάνετε κοινή χρήση μεταξύ του Gmail και του Google Drive.

Αν αποφασίσετε να απελευθερώσετε λίγο χώρο, δοκιμάστε αυτές τις στρατηγικές: