Πώς να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις πληκτρολογίου στα Chromebook Google

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν Chrome OS .

Η διάταξη ενός πληκτρολογίου Chromebook είναι παρόμοια με αυτή ενός φορητού υπολογιστή με Windows, με κάποιες αξιοσημείωτες εξαιρέσεις όπως το κλειδί αναζήτησης αντί του Caps Lock καθώς και η παράλειψη πλήκτρων λειτουργιών στην κορυφή. Ωστόσο, οι βασικές ρυθμίσεις πίσω από το πληκτρολόγιο Chrome OS μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με τις προτιμήσεις σας με διάφορους τρόπους - συμπεριλαμβανομένης της ενεργοποίησης των προαναφερθέντων λειτουργιών καθώς και της ανάθεσης προσαρμοσμένων συμπεριφορών σε ορισμένα από τα ειδικά κλειδιά.

Σε αυτό το σεμινάριο, ρίχνουμε μια ματιά σε μερικές από αυτές τις προσαρμόσιμες ρυθμίσεις και εξηγούμε πώς να τις τροποποιήσουμε αναλόγως.

Εάν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome είναι ήδη ανοιχτό, κάντε κλικ στο κουμπί μενού του Chrome - το οποίο αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις .

Αν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome δεν είναι ήδη ανοικτό, μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στη διεπαφή Ρυθμίσεις μέσω του μενού της γραμμής εργασιών του Chrome, που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας.

Η διεπαφή ρυθμίσεων του Chrome θα εμφανιστεί τώρα. Εντοπίστε την ενότητα Device και επιλέξτε το κουμπί με την ένδειξη Settings Keyboard .

Alt, Ctrl και Αναζήτηση

Το παράθυρο ρυθμίσεων του πληκτρολογίου Chrome OS θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται. Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει τρεις επιλογές, κάθε μία από τις οποίες συνοδεύεται από αναπτυσσόμενο μενού, με την ένδειξη Αναζήτηση , Ctrl και Alt . Αυτές οι επιλογές υπαγορεύουν τη δράση που συνδέεται με καθένα από αυτά τα πλήκτρα.

Από προεπιλογή, κάθε πλήκτρο έχει εκχωρηθεί η δράση της ονοματοδοσίας του (δηλαδή, το κλειδί αναζήτησης ανοίγει τη διεπαφή αναζήτησης του Chrome OS). Ωστόσο, μπορείτε να αλλάξετε αυτήν τη συμπεριφορά σε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες ενέργειες.

Όπως μπορείτε να δείτε, τα σύνολα λειτουργιών που αντιστοιχούν σε καθένα από αυτά τα τρία κλειδιά είναι εναλλάξιμα. Επιπλέον, το Chrome OS προσφέρει τη δυνατότητα απενεργοποίησης ενός ή περισσοτέρων από τα τρία καθώς και να διαμορφώσει το κάθε ένα ως δευτερεύον κλειδί Escape. Τέλος, και ίσως το πιο σημαντικό για τους χρήστες που είναι συνηθισμένοι στα τυπικά πληκτρολόγια Mac ή PC, το κλειδί αναζήτησης μπορεί να επανασχεδιαστεί ως Caps Lock.

Κορυφαία πλήκτρα γραμμής

Σε πολλά πληκτρολόγια, η πρώτη σειρά πλήκτρων προορίζεται για τα πλήκτρα λειτουργιών (F1, F2, κλπ.). Σε ένα Chromebook, αυτά τα πλήκτρα εκτελούν εγγενώς πλήκτρα συντόμευσης για διάφορες ενέργειες όπως αύξηση και μείωση της έντασης ήχου και ανανέωση της ενεργής ιστοσελίδας.

Αυτά τα πλήκτρα συντόμευσης μπορούν να ανανεωθούν για να λειτουργήσουν ως παραδοσιακά πλήκτρα λειτουργίας τοποθετώντας ένα σημάδι επιλογής δίπλα στα πλήκτρα Top-row Treat ως πλήκτρα λειτουργιών , που βρίσκονται στο παράθυρο Ρυθμίσεις πληκτρολογίου . Ενώ τα πλήκτρα λειτουργιών είναι ενεργοποιημένα, μπορείτε να αλλάξετε τη λειτουργία συντόμευσης και λειτουργίας κρατώντας πατημένο το πλήκτρο αναζήτησης , όπως αναγράφεται λεπτομερώς κάτω από αυτή την επιλογή.

Αυτόματη επανάληψη

Η προεπιλογή είναι ενεργοποιημένη, η λειτουργία αυτόματης επανάληψης δίνει εντολή στο Chromebook να επαναλαμβάνει το κλειδί που κρατείται πολλές φορές μέχρι να αφήσετε να πάει. Αυτό είναι στάνταρ για τα περισσότερα πληκτρολόγια, αλλά μπορεί να απενεργοποιηθεί κάνοντας κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση αυτόματης επανάληψης - που βρίσκεται στο παράθυρο ρυθμίσεων πληκτρολογίου - και αφαιρώντας το συνοδευτικό σημάδι επιλογής.

Οι ολισθητήρες που βρέθηκαν ακριβώς κάτω από αυτήν την επιλογή σάς επιτρέπουν να καθορίσετε πόσες φορές είναι η καθυστέρηση πριν επαναλάβετε κάθε πίεση του πλήκτρου όταν το κρατάτε πατημένο, καθώς και τον ίδιο τον ρυθμό επανάληψης (αργή έως γρήγορη).