Πώς να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες γλώσσες στην Opera 11.50

01 του 06

Άνοιγμα του προγράμματος περιήγησης Opera 11.50

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Πολλοί ιστότοποι προσφέρονται σε περισσότερες από μία γλώσσες και η τροποποίηση της προεπιλεγμένης γλώσσας στην οποία εμφανίζονται μπορεί μερικές φορές να επιτευχθεί με μια απλή ρύθμιση του προγράμματος περιήγησης. Στην Opera 11.50 σας δίνεται η δυνατότητα να καθορίσετε αυτές τις γλώσσες κατά σειρά προτεραιότητας.

Πριν από την απόδοση μιας ιστοσελίδας, η Opera θα ελέγξει αν υποστηρίζει τις προτιμώμενες γλώσσες με τη σειρά που τις απαριθμείτε. Εάν αποδειχθεί ότι η σελίδα είναι διαθέσιμη σε μία από αυτές τις γλώσσες, τότε θα εμφανίζεται ως τέτοια.

Η τροποποίηση αυτής της λίστας εσωτερικών γλωσσών μπορεί να γίνει σε λίγα λεπτά και αυτό το βήμα-προς-βήμα οδηγός σας δείχνει πώς.

02 του 06

Μενού Opera

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Κάντε κλικ στο κουμπί Opera , που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τις Ρυθμίσεις . Όταν εμφανιστεί το υπομενού, επιλέξτε την επιλογή με την ένδειξη Προτιμήσεις .

Σημειώστε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου αντί του προαναφερθέντος στοιχείου μενού: CTRL + F12

03 του 06

Προτιμήσεις Opera

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Προτιμήσεις Opera, επικαλύπτοντας το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Κάντε κλικ στην καρτέλα Γενικά αν δεν έχει ήδη επιλεγεί. Στο κάτω μέρος αυτής της καρτέλας βρίσκεται η ενότητα " Γλώσσα ", η οποία περιέχει ένα κουμπί που φέρει την ένδειξη Λεπτομέρειες ... Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί.

04 του 06

Γλώσσα Dialog

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Γλώσσες , όπως φαίνεται στο παραπάνω παράδειγμα. Όπως βλέπετε, το πρόγραμμα περιήγησής μου έχει ρυθμιστεί στις ακόλουθες δύο γλώσσες, εμφανίζονται στη σειρά προτιμήσεών τους: Αγγλικά [en-US] και Αγγλικά [el] .

Για να επιλέξετε άλλη γλώσσα, κάντε πρώτα κλικ στο κουμπί Προσθήκη ....

05 του 06

Επιλέξτε μια γλώσσα

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Όλες οι εγκατεστημένες γλώσσες του Opera 11.50 θα πρέπει τώρα να εμφανίζονται. Μετακινηθείτε προς τα κάτω και επιλέξτε τη γλώσσα της επιλογής σας. Στο παραπάνω παράδειγμα, επέλεξα την Espanol [es] .

06 του 06

Επιβεβαιώστε τις αλλαγές

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Η νέα σας γλώσσα πρέπει τώρα να προστεθεί στη λίστα, όπως φαίνεται στο παραπάνω παράδειγμα. Από προεπιλογή, η νέα γλώσσα που έχετε προσθέσει θα εμφανιστεί τελευταία κατά σειρά προτιμήσεων. Για να αλλάξετε τη σειρά της, χρησιμοποιήστε αντίστοιχα τα κουμπιά επάνω και κάτω . Για να καταργήσετε μια συγκεκριμένη γλώσσα από την προτιμώμενη λίστα, απλά επιλέξτε την και κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση .

Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τις αλλαγές σας, κάντε κλικ στο κουμπί OK για να επιστρέψετε στο παράθυρο " Προτιμήσεις" της Opera. Όταν βρίσκεστε εκεί, κάντε ξανά κλικ στο κουμπί OK για να επιστρέψετε στο κύριο παράθυρο και να συνεχίσετε την περιήγησή σας.