Τι είναι το Photo Sphere της Android;

Τα Android Photo Spheres είναι πανοραμικές εικόνες στα στεροειδή. Μπορείτε να πάρετε εικόνες 360 μοιρών ολόκληρου του δωματίου, ολόκληρου του εξωτερικού χώρου ή μόνο ενός τμήματος από το καθένα. Καλύτερα, τα Photo Spheres σας είναι συμβατά με το Google Plus και θα εμφανίζονται σε αναρτήσεις και επιτρέπουν στους επισκέπτες να αλληλεπιδρούν με τις σφαίρες για να τις προβάλλουν.

Το Android υποστηρίζει το Photo Sphere στο Android Jelly Bean και υψηλότερο. Αυτό περιλαμβάνει τα πιο πρόσφατα τηλέφωνα και ταμπλέτες, αν και η συσκευή σας πρέπει να διαθέτει αισθητήρα γυροσκοπίου για να λειτουργήσει.

Τα αποθέματα Google Nexus από το Google Nexus υποστηρίζουν το Photo Sphere από το κουτί, ξεκινώντας από το τηλέφωνο Nexus 4 το 2012. Άλλα τηλέφωνα Android που δεν ανήκουν στο Nexus μπορεί να έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με διαφορετικό όνομα.

Παγιδεύοντας μια φωτογραφία

Για να πάρετε ένα Photo Sphere:

  1. Μεταβείτε στην εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής. Πατήστε το εικονίδιο της κάμερας και επιλέξτε το στοιχείο που μοιάζει με ένα μικρό σφαίρα με ένα πανόραμα απλωμένο πάνω του. Αυτή είναι η λειτουργία Photo Sphere.
  2. Κρατήστε τη φωτογραφική μηχανή σταθερή.
  3. Θα πρέπει να δείτε ένα μήνυμα για να ευθυγραμμίσετε την κάμερά σας με τη μπλε κουκκίδα. Τοποθετήστε την κάμερα πάνω, κάτω, αριστερά ή δεξιά αργά για να ταιριάζει με το κέντρο της οθόνης με τη μπλε κουκίδα για την επόμενη περιοχή. Η εικόνα θα κουμπώσει αυτόματα όταν φτάσετε εκεί.
  4. Συνεχίστε όσο θέλετε να τραβήξετε όσο το δυνατόν περισσότερες εικόνες και να φτιάξετε το πλήρες Photo Sphere σας.

Μπορεί να φανεί λίγο περίεργο αν προσπαθήσετε να τραβήξετε φωτογραφίες από τους ανθρώπους δεδομένου ότι τείνουν να μετακινούνται μεταξύ πυροβολισμών. Τα τοπία και τα εσωτερικά πλάνα είναι τα καλύτερα στοιχήματά σας.

Μοιραστείτε τη φωτογραφία σας με το Google Photos ή το Google+ και όλοι όσοι έχουν πρόσβαση για να δείτε την ανάρτησή σας θα απολαύσουν τη δουλειά σας.

Σκέψεις

Photo Spheres έκανε το ντεμπούτο του το 2012. από τότε, πολλοί διαφορετικοί κατασκευαστές smartphone έχουν κατασκευάσει ή προσφέρουν κάποιο είδος φωτογραφικής εφαρμογής 360 μοιρών. Η ίδια η Google προσέφερε μια έκδοση για iOS.

Τα Photo Spheres ενσωματώθηκαν στην εφαρμογή Κάμερα, οπότε δεν χρειάζεται να κάνετε λήψη ξεχωριστής εφαρμογής από το Google Play Store. Προσοχή για οποιαδήποτε εφαρμογή στο Κατάστημα που χρεώνεται ως "Photo Sphere" ή κάποια κοντινή επανάληψή της.

Χρήση περιπτώσεων

Παρόλο που πολλές εφαρμογές φωτογραφίας 360 μοιρών κυκλοφορούν ως μια δροσερή καινοτομία για τους καταναλωτές, μια πανοραμική εικόνα που μπορεί να προσαρμοστεί αργότερα από τον θεατή προσφέρει μια σημαντική επιχειρηματική υπόθεση για:

Συμβατότητα

Επειδή δεν υπάρχει τυποποιημένη μορφή φωτογραφίας 360 μοιρών, οι εικόνες που λαμβάνονται από μια συσκευή ή μια εφαρμογή ενδέχεται να μην είναι πλήρως εναλλάξιμες με οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή εφαρμογή. Τα Photo Spheres - που αποτελούν εγγενή προσφορά Google - είναι συμβατά με το οικοσύστημα της Google, αλλά η απόσταση σε χιλιόμετρα σε άλλες πλατφόρμες μπορεί να διαφέρει.