Πώς να μετακινήσετε τις επαφές, τις φωτογραφίες και άλλα στο νέο σας Android

01 από 05

Από πού να αρχίσω

PeopleImages / Getty Images

Η εγκατάσταση ενός νέου smartphone μπορεί να είναι ένας πραγματικός πόνος, κατεβάζοντας τις αγαπημένες σας εφαρμογές και μεταφορτώντας τις επαφές και τις φωτογραφίες σας ξανά και ξανά. Ευτυχώς, το Android έχει μερικές μεθόδους για να κάνει αυτή τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη.

Ξεκινώντας με το Android Lollipop , μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια λειτουργία που ονομάζεται Πατήστε και Μετάβαση για να μεταφέρετε τις εφαρμογές σας σε ένα νέο τηλέφωνο Android χρησιμοποιώντας το NFC , αν και δεν μεταφέρει φωτογραφίες ή μηνύματα κειμένου. Υπάρχουν επίσης εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αντιγράψετε τα δεδομένα σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε το NFC. Εδώ είναι μια ματιά σε μερικές επιλογές.

02 του 05

Αντιγράψτε τα δεδομένα μου

Android screenshot

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Αντιγραφή των δεδομένων μου για να αντιγράψετε τις επαφές, το ημερολόγιο και τις φωτογραφίες σας από τη μία συσκευή στην άλλη. Και οι δύο συσκευές πρέπει να έχουν ανοιχτή την εφαρμογή και να είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο WiFi έτσι ώστε να μπορούν να πραγματοποιήσουν μια σύνδεση. Μόλις το ρυθμίσετε, η επιλογή Αντιγραφή των δεδομένων θα μεταφέρει τα δεδομένα σας από τη μία συσκευή στην άλλη. Αντίγραφο των δεδομένων μου μπορεί επίσης να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρει τα δεδομένα σας χρησιμοποιώντας το Google Drive.

03 του 05

Τηλέφωνο φωτοαντιγραφικό

Android screenshot

Το Phone Copier σας παρέχει μερικές επιλογές για τη μεταφορά των επαφών και των μηνυμάτων κειμένου. Πρώτον, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε τις επαφές σας τοπικά ή στο Storage Cloud Storage του Phone Copier. Δεύτερον, μπορείτε να εισαγάγετε επαφές και μηνύματα κειμένου από άλλο τηλέφωνο μέσω Bluetooth. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε το Android σας σε έναν υπολογιστή και να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό Mobiledit desktop για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να μεταφέρετε δεδομένα. Ο κατασκευαστής εφαρμογών έχει επίσης μια εφαρμογή συνοδευτική που ονομάζεται "Εργαλείο επαφών" που εντοπίζει και συγχωνεύει διπλότυπα.

04 του 05

Μοιράσου το

Android screenshot

Η SHAREχρησιμοποιεί επίσης το WiFi Direct για την αποστολή εφαρμογών, φωτογραφιών, βίντεο και άλλων αρχείων από μια συσκευή Android σε μια άλλη. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ρυθμίσετε το νέο σας τηλέφωνο ή να μοιραστείτε αυτά τα αρχεία με άλλους χρήστες smartphone. Η εφαρμογή μπορεί ακόμη και να κλωνοποιήσει τη συσκευή σας και να την αντιγράψει σε μια νέα συσκευή. Το SHAREit είναι διαθέσιμο για Android, iOS και Windows Phone.

05 του 05

Samsung Smart Switch για κινητά

Android screenshot

Τέλος, εάν διαθέτετε μια νέα συσκευή Samsung Galaxy, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Samsung Smart Switch για να μετακινήσετε τα στοιχεία σας μεταξύ μιας συσκευής Android ή iOS σε μια συσκευή Galaxy. Ο έξυπνος διακόπτης είναι προ-φορτωμένος στο Samsung Galaxy S7 και S8. Αν έχετε παλαιότερο μοντέλο, θα πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή και στις δύο συσκευές και στη συνέχεια να ακολουθήσετε τις οδηγίες στην οθόνη. Οι συσκευές Android μπορούν να συνδεθούν απευθείας μέσω του WiFi Direct για να μεταφέρουν επαφές, μουσική, φωτογραφίες, ημερολόγιο, μηνύματα κειμένου και ρυθμίσεις συσκευής. Για μεταφορές από μια συσκευή iOS, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε μια ενσύρματη σύνδεση, να εισάγετε από iCloud ή να χρησιμοποιήσετε το iTunes.