Ωριαία Vs. Flat τιμές για έργα γραφικού σχεδιασμού

Μια κοινή απόφαση που πρέπει να λαμβάνεται κατά την εκκίνηση ενός σχεδίου γραφικού σχεδιασμού είναι αν θα χρεωθεί ένα κατ 'αποκοπή ή ένα ωριαίο επιτόκιο. Κάθε μέθοδος έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, καθώς και τρόπους για να εργαστείτε για μια δίκαιη συμφωνία τόσο για εσάς όσο και για τον πελάτη σας.

Ωριαίες τιμές

Γενικά, η χρέωση ενός ωριαίου τέλους είναι καλύτερο για εργασίες που θεωρούνται "ενημερώσεις", όπως αλλαγές σε έναν ιστότοπο μετά την εκτόξευση ή αναθεωρήσεις σε υπάρχον σχέδιο εκτύπωσης για πρόσθετες χρήσεις. Μπορεί επίσης να είναι η σωστή επιλογή για μικρά έργα, ειδικά εάν είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ο αριθμός των ωρών εργασίας που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου.

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Flat Rates

Είναι συνηθισμένο να χρεώνετε ένα κατ 'αποκοπή ποσό για μεγάλα έργα σχεδιασμού και για την επανάληψη έργων για τα οποία ο σχεδιαστής μπορεί να εκτιμήσει με ακρίβεια τις ώρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα κατ 'αποκοπή ποσοστά θα πρέπει να βασίζονται σε μια εκτίμηση των ωρών που θα χρειαστεί ένα έργο για να ολοκληρωθεί, ανά ώρα ωριαίας τιμής. Σε άλλες περιπτώσεις, η αξία του έργου μπορεί να είναι υψηλότερη από τις εκτιμώμενες ώρες. Για παράδειγμα, τα σχέδια λογότυπων συχνά αποτιμώνται υψηλά ανεξάρτητα από τις πραγματικές ώρες εργασίας, λόγω της συχνής χρήσης τους και της ορατότητάς τους. Άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την τιμή περιλαμβάνουν τον αριθμό των τυπωμένων, πωλούμενων τεμαχίων ή την εφάπαξ / πολλαπλή χρήση. Ανάλογα με τον τύπο του έργου, μπορεί συχνά να προστεθεί ένα ποσοστό για να καλυφθούν οι συναντήσεις πελατών, απρόβλεπτες αλλαγές, αλληλογραφία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες δραστηριότητες που ενδέχεται να μην ληφθούν υπόψη στην εκτίμησή σας για ώρες. Πόσο κοστίζει και πώς να το συζητάμε με τον πελάτη εξαρτάται από τον σχεδιαστή.

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Συνδυασμός ωριαίων και κατ 'αποκοπή τιμών

Συνήθως, η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό αυτών των μεθόδων. Εάν επιλέγετε να χρεώσετε την ώρα, ο πελάτης θα πρέπει να έχει μια εκτίμηση για αρκετές ώρες που θα λάβει η δουλειά, τουλάχιστον σε ένα εύρος. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να πείτε στον πελάτη σας, "Χρεώνω $ ΧΧ ανά ώρα και εκτιμώ ότι η δουλειά θα διαρκέσει 5-7 ώρες." Καθώς εργάζεστε στο έργο, αν δείτε ότι η εκτίμηση είναι εκτός, θα πρέπει να συζητήσετε αυτό με τον πελάτη πριν προχωρήσετε και πείτε τους λόγους για τους οποίους η εκτίμησή σας αλλάζει. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να χτυπήσετε τον πελάτη με ένα εκπληκτικό νομοσχέδιο την τελευταία στιγμή και πρέπει να εξηγήσετε τον εαυτό σας τότε. Συχνά, η εκτίμηση θα πρέπει να αλλάξει επειδή το έργο πήρε μια απροσδόκητη στροφή ή ο πελάτης ζήτησε πολλές αλλαγές. Συζητήστε αυτό το με τους πελάτες σας όσο το δυνατόν νωρίτερα. Εάν δεν μπορείτε να παρέχετε ένα μικρό εύρος στην αρχή, παρέχετε ένα ευρύτερο εύρος (όπως 5-10 ώρες) και εξηγείτε γιατί.

Αν επιλέξετε να χρεώσετε ένα κατ 'αποκοπή ποσό για ένα έργο, αυτό δεν σημαίνει ότι εργάζεστε για τον πελάτη σας για απεριόριστο αριθμό ωρών μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο. Ενώ μπορεί να υπάρχει λίγο περισσότερη ευελιξία από ό, τι όταν εργάζεστε με την ώρα, η σύμβασή σας θα πρέπει να καθορίζει το πεδίο εφαρμογής και τους όρους του έργου. Για να αποφύγετε ένα ατελείωτο έργο, μπορείτε:

Όταν αναφέρετε ένα κατ 'αποκοπή ποσό, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε το ωριαίο επιτόκιο που θα χρεώσετε εάν χρειάζεται επιπλέον εργασία που υπερβαίνει το πεδίο εφαρμογής της συμφωνίας.

Στο τέλος, η εμπειρία θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε πώς να χρεώσετε για τα έργα σας. Μόλις ολοκληρώσετε μια σειρά εργασιών, θα είστε σε θέση να παρέχετε με μεγαλύτερη ακρίβεια σταθερές τιμές, να ελέγχετε τα έργα σας μέσω των συμβάσεών σας και να επικοινωνείτε με τους πελάτες σας σχετικά με θέματα προϋπολογισμού.