Πώς να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση τοποθεσίας στο Facebook

Εάν αυτό το χαρακτηριστικό σας σέρνει λίγο, δεν είστε μόνοι σας.

Αν δεν σας αρέσει το Facebook να παρουσιάσει τις πληροφορίες θέσης σας σε μορφή λευκώματος για σφαίρες, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε (είδος). Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αφαιρέσετε τα δεδομένα της τοποθεσίας σας από το χάρτη του Facebook Places.

Αφαιρέστε τις Geotags από τις φωτογραφίες σας πριν τις μεταφορτώσετε στο Facebook

Για να διασφαλίσετε ότι οι μελλοντικές εικόνες που δημοσιεύονται στο Facebook και σε άλλους ιστότοπους κοινωνικών μέσων δεν αποκαλύπτουν τις πληροφορίες τοποθεσίας σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες geotag δεν καταγράφονται ποτέ στην πρώτη θέση. Τις περισσότερες φορές αυτό γίνεται με την απενεργοποίηση της ρύθμισης των υπηρεσιών τοποθεσίας στην εφαρμογή κάμερας του smartphone σας έτσι ώστε οι πληροφορίες geotag να μην καταγράφονται στα μεταδεδομένα EXIF ​​της εικόνας. Υπάρχουν επίσης εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε τις πληροφορίες γεωγραφικής κατανομής των φωτογραφιών που έχετε ήδη τραβήξει. Ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε το deGeo (iPhone) ή το Photo Privacy Editor (Android) για να αφαιρέσετε τις πληροφορίες geotag από τις φωτογραφίες σας πριν τις μεταφορτώσετε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Απενεργοποιήστε τις υπηρεσίες τοποθεσίας για το Facebook στο κινητό σας τηλέφωνο / συσκευή

Όταν εγκαταστήσατε για πρώτη φορά το Facebook στο κινητό σας τηλέφωνο, πιθανόν να ζητήσατε άδεια χρήσης των υπηρεσιών τοποθεσίας του τηλεφώνου σας, ώστε να σας παρέχει τη δυνατότητα να κάνετε check-in σε διαφορετικές τοποθεσίες και να επισημάνετε φωτογραφίες με πληροφορίες τοποθεσίας. Αν δεν θέλετε το Facebook να γνωρίζει από πού γράφετε κάτι, τότε θα πρέπει να ανακαλέσετε αυτήν την άδεια στην περιοχή ρυθμίσεων υπηρεσιών τοποθεσίας του τηλεφώνου σας.

Ενεργοποιήστε τη δυνατότητα αναθεώρησης ετικετών του Facebook

Το Facebook έκανε πρόσφατα μια προσπάθεια να πάει από μια υπερ-κοκκώδη δομή ρυθμίσεων απορρήτου σε μια υπερ-απλή. Φαίνεται τώρα ότι δεν μπορείτε να αποτρέψετε επιλεκτικά τους ανθρώπους από την επισήμανσή σας σε μια τοποθεσία, αλλά μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία επισκόπησης ετικετών, η οποία σας επιτρέπει να ελέγξετε οτιδήποτε έχετε επισημάνει, είτε πρόκειται για εικόνα είτε για επιτόπιο έλεγχο. Μπορείτε να αποφασίσετε εάν οι ετικέτες θα εμφανίζονται πριν δημοσιεύονται, αλλά μόνο αν έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία επισκόπησης ετικετών.

Για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα αναθεώρησης ετικετών στο Facebook

1. Συνδεθείτε στο Facebook και επιλέξτε το εικονίδιο κλειδαριάς των ρυθμίσεων δίπλα στο κουμπί "Αρχική σελίδα" στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας.

2. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Δείτε περισσότερες ρυθμίσεις" από το κάτω μέρος του μενού "Συντομεύσεις απορρήτου".

3. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Χρονολόγιο και ετικέτες" στην αριστερή πλευρά της οθόνης.

4. Στην ενότητα "Πώς μπορώ να διαχειριστώ τις ετικέτες που προσθέτουν οι χρήστες και τις ετικέτες με ετικέτες;" στο μενού "Ρυθμίσεις χρονοδιαγράμματος και ετικετών", κάντε κλικ στον σύνδεσμο "Επεξεργασία" δίπλα στην επιλογή "Εξετάστε τις ετικέτες που προσθέτουν τα άτομα στις δικές σας αναρτήσεις πριν εμφανιστούν οι ετικέτες στο Facebook;"

5. Κάντε κλικ στο κουμπί "Disabled" και αλλάξτε τη ρύθμιση σε "Enabled".

6. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Κλείσιμο".

Μετά την ενεργοποίηση αυτής της ρύθμισης, οποιαδήποτε δημοσίευση στην οποία έχετε επισημανθεί, είτε πρόκειται για φωτογραφία, είτε για επιτόπιο έλεγχο κ.λπ., θα πρέπει να αποκτήσει την ψηφιακή σας σφραγίδα έγκρισης, προτού καταχωριστεί στο χρονικό σας πλαίσιο. Αυτό θα εμποδίσει αποτελεσματικά οποιονδήποτε να δημοσιεύσει την τοποθεσία σας χωρίς τη ρητή άδειά σας.

Περιορίστε ποιος μπορεί να δει τα & # 34; ουρά σας & # 34; στο Facebook

Επίσης βρίσκεται στην πρόσφατα αναβαθμισμένη περιοχή ρυθμίσεων απορρήτου του Facebook είναι η επιλογή "Ποιος μπορεί να δει τα πράγματά μου" επιλογή. Εδώ μπορείτε να περιορίσετε την προβολή των μελλοντικών αναρτήσεων (όπως αυτές με γεωγραφικές ετικέτες σε αυτές). Μπορείτε να επιλέξετε "Φίλοι", "Μόνο εγώ", "Προσαρμοσμένο" ή "Δημόσιο". Συμβουλεύουμε να μην επιλέξετε την επιλογή "Δημόσιο" εκτός αν θέλετε ολόκληρο τον κόσμο να γνωρίζει πού βρίσκεστε και πού βρίσκεστε.

Αυτή η επιλογή ισχύει για όλες τις μελλοντικές αναρτήσεις. Οι μεμονωμένες αναρτήσεις μπορούν να αλλάξουν κατά τη δημιουργία τους ή μετά τη δημιουργία τους, σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε κάτι περισσότερο δημόσιο ή ιδιωτικό αργότερα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την επιλογή "Limit Past Posts" για να αλλάξετε όλες τις παλιές δημοσιεύσεις σας που μπορεί να έχουν "Δημόσια" ή "Φίλοι φίλων" σε "Μόνο φίλοι".

Είναι μια καλή ιδέα να ελέγξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου του Facebook περίπου μία φορά το μήνα, καθώς φαίνεται ότι κάνουν τακτικές αλλαγές σε τακτά χρονικά διαστήματα, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις ρυθμίσεις που διαθέτετε.