Πώς να προστατεύσετε το λογαριασμό σας στο Facebook με τις εγκρίσεις σύνδεσης

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων έρχεται στο Facebook

Οι λογαριασμοί Facebook έχουν γίνει πρωταρχικοί στόχοι για τους χάκερ και τους απατεώνες. Έχετε κουραστεί να ανησυχείτε για το γεγονός ότι ο λογαριασμός σας στο Facebook έχει πάρει χάκερ; Προσπαθείτε να επαναφέρετε τον λογαριασμό σας μετά από συμβιβασμό λογαριασμού; Εάν απαντήσατε ναι σε κάποια από αυτές τις ερωτήσεις, τότε ίσως θέλετε να δοκιμάσετε τις Εγκρίσεις Σύνδεσης του Facebook (έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων).

Τι είναι ο έλεγχος ταυτότητας με δύο παράγοντες του Facebook;

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων του Facebook (γνωστός και ως Εγκρίσεις σύνδεσης) είναι ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό ασφάλειας που χρησιμοποιείται για την αποτροπή της εισόδου των hacker στο λογαριασμό σας με έναν κλεμμένο κωδικό πρόσβασης. Σας βοηθά να αποδείξετε στο Facebook ότι είστε εσείς που λέτε ότι είστε. Αυτό γίνεται από το Facebook, το οποίο καθορίζει ότι συνδέεστε από μια παλαιότερα άγνωστη συσκευή ή πρόγραμμα περιήγησης και σας εκδίδετε μια πρόκληση πιστοποίησης, απαιτώντας να εισαγάγετε έναν αριθμητικό κώδικα που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας το εργαλείο Generator Code από την εφαρμογή Facebook του smartphone σας.

Αφού εισαγάγετε τον κωδικό που λάβατε στο τηλέφωνό σας, το Facebook θα επιτρέψει την πραγματοποίηση της σύνδεσης. Οι χάκερ (οι οποίοι ελπίζω ότι δεν διαθέτουν το smartphone σας) δεν θα μπορούν να πιστοποιήσουν την ταυτότητά τους, αφού δεν έχουν πρόσβαση στον κωδικό (εκτός αν έχουν το τηλέφωνό σας).

Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων Facebook (Εγκρίσεις σύνδεσης)

Ενεργοποίηση εγκρίσεων σύνδεσης από τον επιτραπέζιο υπολογιστή:

1. Συνδεθείτε στο Facebook. Κάντε κλικ στο Λουκέτο κοντά στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης και κάντε κλικ στο κουμπί "Περισσότερες ρυθμίσεις".

2. Κάντε κλικ στην επιλογή "Ρυθμίσεις ασφαλείας" στην αριστερή πλευρά της οθόνης.

3. Στο μενού ρυθμίσεων ασφαλείας, κάντε κλικ στον σύνδεσμο "Επεξεργασία" δίπλα στην επιλογή "Εγκρίσεις σύνδεσης".

4. Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην επιλογή "Απαιτήστε έναν κωδικό ασφαλείας για να αποκτήσετε πρόσβαση στο λογαριασμό μου από άγνωστα προγράμματα περιήγησης". Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μενού.

5. Κάντε κλικ στο κουμπί "Ξεκινώντας" στο κάτω μέρος του αναδυόμενου παραθύρου.

6. Εισάγετε ένα όνομα για το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε όταν σας ζητηθεί (δηλ. "Home Firefox"). Κάντε κλικ στο κουμπί "Συνέχεια".

7. Επιλέξτε τον τύπο του τηλεφώνου που έχετε και κάντε κλικ στο κουμπί "Συνέχεια".

8. Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook στο iPhone ή στο τηλέφωνο Android.

9. Πατήστε το εικονίδιο μενού στην επάνω αριστερή γωνία.

10. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε τη σύνδεση "Κωδικοποιητής κώδικα" και επιλέξτε "ενεργοποίηση". Μόλις η γεννήτρια κώδικα είναι ενεργή, θα δείτε έναν νέο κώδικα στην οθόνη κάθε 30 δευτερόλεπτα. Αυτός ο κώδικας θα λειτουργήσει ως διακριτικό ασφαλείας και θα σας ζητηθεί κάθε φορά που προσπαθείτε να συνδεθείτε από ένα πρόγραμμα περιήγησης που δεν έχετε χρησιμοποιήσει πριν (αφού ενεργοποιήσετε τις εγκρίσεις σύνδεσης).

11. Στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας, κάντε κλικ στο κουμπί "Συνέχεια" μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενεργοποίησης της γεννήτριας κώδικα.

12. Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook όταν σας ζητηθεί και κάντε κλικ στο κουμπί "Υποβολή".

13. Επιλέξτε τον κωδικό χώρας, εισάγετε τον αριθμό τηλεφώνου και πατήστε "Υποβολή". Θα πρέπει να λάβετε ένα κείμενο με έναν αριθμό κωδικού που θα πρέπει να εισαγάγετε όταν σας ζητηθεί στο Facebook.

14. Αφού λάβετε την επιβεβαίωση ότι έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της Έγκρισης Έγκρισης, κλείστε το αναδυόμενο παράθυρο.

Μετά την ενεργοποίηση των εγκρίσεων σύνδεσης, την επόμενη φορά που επιχειρείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Facebook από ένα άγνωστο πρόγραμμα περιήγησης, θα σας ζητηθεί ένας κωδικός από τη Γεννήτρια κώδικα του Facebook που ρύθμισα νωρίτερα.

Ενεργοποίηση επαλήθευσης σύνδεσης από το smartphone σας (iPhone ή Android):

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις Εγκρίσεις σύνδεσης στο Facebook από το Smartphone σας ακολουθώντας μια παρόμοια διαδικασία στο τηλέφωνό σας:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook στο smartphone σας.

2. Πατήστε το εικονίδιο μενού στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.

3. Μετακινηθείτε προς τα κάτω και επιλέξτε "Ρυθμίσεις λογαριασμού".

4. Πατήστε το μενού "Ασφάλεια".

5. Πατήστε "Εγκρίσεις σύνδεσης" και ακολουθήστε τις οδηγίες (θα πρέπει να είναι παρόμοια με τη διαδικασία που αναφέρθηκε παραπάνω).

Για περισσότερες συμβουλές ασφαλείας στο facebook Δείτε τα παρακάτω άρθρα:

Βοήθεια! Ο λογαριασμός μου στο Facebook έχει χαθεί!
Πώς να πείτε έναν φίλο του Facebook από έναν hacker στο Facebook
Πώς να Ασφαλή Unfriend ένα δροσερό Facebook
Πώς να κρύψει τις αρετές σας στο Facebook