Γίνετε Ανιχνευτής Ανθρώπινου Λόγου με Εκπαίδευση FACE

Ένα εξαιρετικό εργαλείο για να μάθετε πώς να προχωρήσετε σε προσωπικές επιθέσεις κοινωνικής μηχανικής

Οι επιθέσεις κοινωνικής μηχανικής βασίζονται σε έναν εισβολέα που εξαπατά κάποιον με επιτυχία για να αποκτήσει πληροφορίες ή προνομιακή πρόσβαση σε ένα δίκτυο, ένα σύστημα ή μια περιοχή ενός κτιρίου. Ο παγκοσμίου φήμης χάκερ Kevin Mitnik ήταν πλοίαρχος των εκμεταλλεύσεων κοινωνικής μηχανικής και συχνά τα χρησιμοποίησε για να αποκτήσει την πρόσβαση που χρειαζόταν.

Μπορούν οι άνθρωποι να διδαχθούν να αναγνωρίσουν μια τρέχουσα απάτη; Υπάρχει μια σειρά μαθημάτων κατάρτισης για την αναγνώριση των σημείων ενός ψέματος ή con; Ένα τέτοιο μάθημα θα ήταν ένα ανεκτίμητο εργαλείο για την κατάρτιση του προσωπικού της εταιρείας, όπως οι εκτελεστικοί γραμματείς ή οι φύλακες, οι οποίοι είναι πιθανό να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των επιθέσεων κοινωνικής μηχανικής .

Στην έρευνά μου για να απαντήσω στην παραπάνω ερώτηση, σκόνταψα την ιστοσελίδα κατάρτισης FACE του Δρ. Paul Ekman. Στο site του, προσφέρει ένα μάθημα $ 69 που ονομάζεται METT που σημαίνει "εργαλείο εκμάθησης για τα μικρά".

Αν έχετε παρακολουθήσει ποτέ την τηλεοπτική εκπομπή Fox Network Show Lie to Me τότε ίσως είστε εξοικειωμένοι με τον όρο micro-expression. Μια μικρο-έκφραση είναι μια έκφραση του προσώπου που εμφανίζεται με μεγάλη ταχύτητα (κλάσμα δευτερολέπτου) που μπορεί να αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο κάποιος αισθάνεται αληθινά, αν είναι θυμωμένος, λυπημένος, χαρούμενος κλπ. Ενώ δεν μπορείτε να διαβάσετε το μυαλό κάποιου , αυτές οι μικροεκφράσεις μπορεί να διαρρέουν πληροφορίες για το πώς αισθάνεται πραγματικά ένα άτομο. Οι μικροεκφράσεις μπορεί επίσης να σας βοηθήσουν να διακρίνετε όταν κάποιος μπορεί να μην λέει την αλήθεια, ειδικά αν οι μικροεκφράσεις τους αντιβαίνουν σε αυτό που σας λένε.

Ο Δρ Ekman έχει διερευνήσει τις μικροεκφράσεις για αρκετές δεκαετίες και ήταν στην πραγματικότητα επιστημονικός σύμβουλος στην τηλεοπτική εκπομπή Lie To Me. Το πρόγραμμα κατάρτισης του Dr. Ekman είναι προσανατολισμένο προς την επιβολή του νόμου, την ασφάλεια, τους επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης και όσους ενδιαφέρονται να μάθουν πώς να αποκωδικοποιούν τις μικροεκφράσεις, ώστε να μπορούν να αναγνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι πραγματικά αισθάνονται και ενδεχομένως εντοπίζουν εξαπάτηση.

Η ιστοσελίδα του Dr. Ekman περιλαμβάνει δύο διαφορετικά μαθήματα κατάρτισης. Αποφάσισα να αναθεωρήσω το μάθημα METT Advanced το οποίο είχε το μεγαλύτερο περιεχόμενο και ήταν το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων μαθημάτων.

Το μάθημα METT Advanced εστιάζει στο να σας διδάξει πώς να αναγνωρίσετε τις μικροεκφράσεις που αντιστοιχούν σε 7 βασικά ανθρώπινα συναισθήματα: οργή, αηδία, θλίψη, φόβο, έκπληξη, ευτυχία και περιφρόνηση.

Το μάθημα ολοκληρώνεται πλήρως στο διαδίκτυο μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού που ενεργοποιείται με φλας . Αφού εγγραφείτε, πληρώστε το τέλος μαθημάτων και παρέχεται πρόσβαση στο μάθημα, θα σας δοθεί μια σύντομη εισαγωγή. Μετά την εισαγωγή, σας ζητείται να ρυθμίσετε την ταχύτητα για την προβολή των μικροεκφράσεων που θα σας δείξουν κατά τη διάρκεια των τμημάτων εκπαίδευσης και δοκιμών του μαθήματος. Σας συνιστούμε να επιλέξετε την ταχύτερη ταχύτητα, αλλά μόνο να μετακινηθείτε στην πιο αργή ταχύτητα, εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα. Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι θα σας χορηγηθεί πιστοποιητικό ικανοποιητικής ολοκλήρωσης μόνο εάν χρησιμοποιείτε την ταχύτερη ρύθμιση ταχύτητας (και βαθμολογείτε το 80% ή και περισσότερο στην πορεία μετά τη δοκιμή).

Μόλις ρυθμίσετε την ταχύτητα, κατευθύνεστε σε μια σύντομη προ-δοκιμασία που περιέχει βίντεο διαφορετικών ατόμων που εμφανίζουν διάφορες μικροεκφράσεις. Ο σκοπός της προ-δοκιμής είναι να δούμε πόσο καλά είστε φυσικά σε θέση να διακρίνουν τα 7 συναισθήματα που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Κέρδισα 57% στην προ-δοκιμή, έτσι υποθέτω ότι δεν είμαι φυσικά προικισμένος με την ικανότητα να διαβάζω μικροεκφράσεις.

Μετά την προ-δοκιμή, παρουσιάζονται με βίντεο που σας δείχνουν μικροεκφράσεις για τα διαφορετικά συναισθήματα που εστιάζει το μάθημα. Αυτά τα βίντεο δείχνουν τις μικροεκφράσεις σε αργή κίνηση, ώστε να μπορείτε να τις μελετήσετε λεπτομερώς. Ορισμένα βίντεο έχουν μια παράλληλη σύγκριση δύο συναισθημάτων που συγχέονται συχνά μεταξύ τους, ώστε να μπορείτε να δείτε τις λεπτές διαφορές για να τους ξεχωρίσετε. Ο θυμός και η αηδία σχετίζονται πολύ στενά με τον φόβο και την έκπληξη.

Αφού παρακολουθήσετε τα βίντεο και αισθάνεστε ότι είστε έτοιμοι, μπορείτε να δοκιμάσετε το πρακτικό τεστ που θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για την πραγματική δοκιμασία στο τέλος του μαθήματος. Στη δοκιμασία πρακτικής παρουσιάζονται σύντομα βίντεο κλιπ που δείχνουν μικροεκφράσεις από 42 άτομα διαφόρων πολιτισμών. Οι βασικές μικροεκφράσεις που παρουσιάζονται στο μάθημα θεωρούνται ότι είναι καθολικές και δεν εξαρτώνται από το φύλο, τη φυλή ή τη χώρα καταγωγής ενός ατόμου.

Σας κατευθύνεται να επιλέξετε το κουμπί που αντιστοιχεί στο συναίσθημα που πιστεύετε ότι έχετε δει στο βίντεο μικροεκτύπωσης που εμφανίζεται σε εσάς. Θα σας ειπωθεί αν έχετε μαντέψει σωστά και θα σας δοθεί η δυνατότητα να βλέπετε ξανά και ξανά τη μικροεπεξεργασία, όπως απαιτείται. Μερικά παραδείγματα προσφέρουν ακόμη ένα κουμπί σχολιασμού που παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την έκφραση στο βίντεο που παρουσιάστηκε.

Μόλις τελειώσετε με τη δοκιμασία πρακτικής μπορείτε να πάρετε το "post-test" που θα βαθμολογηθεί. Εάν λάβετε ένα 80% ή περισσότερο (σε γρήγορη μόνο λειτουργία) τότε θα λάβετε ένα πιστοποιητικό ικανοποίησης. Μια βαθμολογία 95% ή υψηλότερη θα σας πάρει ένα πιστοποιητικό εμπειρογνωμοσύνης. Κατάφερα να φτάσω το 82% στην πρώτη μου προσπάθεια, η οποία ήταν πολύ βελτιωμένη από το 57% μου στην προ-δοκιμή.

Εάν δεν κάνετε το 80% ή και περισσότερο στο post-test ή απλά θέλετε περισσότερη πρακτική, υπάρχει μια ενότητα "Πρόσθετη πρακτική" που παρέχει 84 επιπλέον βίντεο προσώπου για να δοκιμάσετε την τύχη σας.

Ο ιστότοπος δηλώνει ότι μπορείτε να επαναλάβετε το μάθημα όσο χρειάζεται, καθώς δεν λήγει αφού έχετε πληρώσει για αυτό.

Συνολικά, μου άρεσε η πορεία. Ο Δρ Ekman είναι ένας άρτια-σεβαστός ηγέτης στον τομέα της έρευνας των μικροεκθέσεων και το υλικό φαίνεται να είναι πολύ καλά ερευνημένο. Αν και ο τίτλος του μαθήματος είναι METT Advanced, το μάθημα αισθάνεται μάλλον σαν ένα μάθημα των θεμελίων. Αισθάνομαι ότι ξέρω τώρα τα βασικά στοιχεία και θα ήθελα να δω μια σειρά μαθημάτων παρακολούθησης που βασίζεται σε όσα έμαθα. Σύμφωνα με το πρόσωπο με το οποίο μίλησα από τον δικτυακό τόπο του Dr. Ekman, είναι πραγματικά ένα μάθημα επόμενου επιπέδου στο έργο και θα πρέπει να κυκλοφορήσει σύντομα.

Νιώθω σαν να μπορώ να διαβάσω το μυαλό κάποιου τώρα; Όχι, αλλά νιώθω σαν να δίνω μεγαλύτερη προσοχή στις εκφράσεις του προσώπου και τώρα που μπορώ να διακρίνω καλύτερα τι αποκαλύπτουν οι μικροεκφράσεις τους, ίσως μπορώ να πάρω μια καλύτερη ιδέα για το πώς αισθάνονται πραγματικά ακόμα και όταν λένε τα στόματά τους κάτι το αντίθετο. Για $ 69 είναι μια αρκετά καλή πορεία και αξίζει την τιμή εισόδου. Ανυπομονώ για την επόμενη προσφορά του Δρ Ekman.

Το μάθημα METT Advanced Online του Dr. Ekman διατίθεται από την Ιστοσελίδα Εκπαίδευσης FACE του Dr. Ekman.