Τι χρώμα είναι δαμάσκηνο;

Το δαμάσκηνο μπορεί να αποτελέσει τη βάση τόσο για επίσημα όσο και για περιστασιακά σχέδια.

Το δαμάσκηνο είναι μωβ - απλώς ένα πολύ κόκκινο μοβ. Το χρώμα δαμάσκηνο είναι ένα αξιοπρεπές χρώμα κατάλληλο για πολλές επίσημες περιπτώσεις. Οι σκούρες αποχρώσεις είναι το χρώμα του φρούτου με το ίδιο όνομα, ενώ οι ελαφρύτερες αποχρώσεις είναι λιγότερο επίσημες και πιο διασκεδαστικές. Τα χρώματα του δαμάσκηνου κυμαίνονται από σχεδόν μαύρο έως αρκετά φωτεινό. Το δαμάσκηνο είναι ένα δροσερό και ζεστό χρώμα με το μείγμα του μπλε και του κόκκινου και μοιράζεται μερικές από τις έννοιες τόσο του μυστηρίου του χρώματος όσο και της ευγένειας.

Η έννοια του χρώματος δαμάσκηνου

Οι ελαφρύτερες αποχρώσεις του δαμάσκηνου φέρουν το μωβ συμβολισμό που συνδέεται με τις ελαφρύτερες αποχρώσεις του μωβ. Είναι ένα χρώμα που είναι λιγότερο girly από ροζ και συχνά δει την άνοιξη. Ορισμένες αποχρώσεις του δαμάσκηνου μπορεί να θεωρηθούν λεβάντα , ορχιδέα ή βιολετί.

Το δαμάσκηνο είναι γνωστό ως:

Χρησιμοποιώντας το Color Plum στα αρχεία σχεδιασμού

Το Plum είναι ένα πλούσιο χρώμα που έχει γίνει δημοφιλές για χρήση σε επίσημους γάμους, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με ελαφριές και μεσαίες αποχρώσεις του γκρι. Αυτή η εκλεπτυσμένη παλέτα χρωμάτων είναι κατάλληλη για συνοδευτικές γαμήλιες προσκλήσεις και προγράμματα, καθώς και για οποιαδήποτε επίσημη περίσταση.

Το πράσινο είναι απέναντι από το δαμάσκηνο στον τροχό χρώματος, οπότε τα δύο χρώματα ζευγαρώνουν καλά για λιγότερο επίσημα έργα. Το Plum επίσης ζευγάζει καλά με κιτρινωπό ή γαλαζωπό πράσινο και με μπεζ. Αν χρειάζεστε μια αντίθεση της αντίθεσης, προσθέστε ένα λαμπερό πορτοκαλί ή χαρτογράφημα στο σχεδιασμό σας. Ενώ το σκούρο δαμάσκηνο λειτουργεί καλά με μεσαία γκρίζα, τα ελαφρύτερα δαμάσκηνα απαιτούν ένα πολύ ανοιχτό γκρι ή ανοιχτό μπεζ, ενδεχομένως σε συνδυασμό με ένα χλωμό aqua, για να μην συγκλονιστούν.

Μια επιλογή των αποχρώσεων του δαμάσκηνου

Όταν εργάζεστε σε ένα σχέδιο σχεδιασμού που προορίζεται για εκτύπωση με μελάνι σε χαρτί, χρησιμοποιήστε συνθέσεις CMYK για χρώματα δαμάσκηνων στο λογισμικό διαμόρφωσης σελίδας ή επιλέξτε ένα συμπαγές χρώμα Pantone. Όταν το σχέδιό σας θα προβληθεί σε οθόνη υπολογιστή, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία χρώματος RGB. Χρησιμοποιήστε κωδικούς Hex όταν εργάζεστε με HTML, CSS ή SVG. Μια επιλογή από χρώματα δαμάσκηνων περιλαμβάνει:

Χρήση χρωμάτων Pantone για αποχρώσεις του δαμάσκηνου

Όταν χρησιμοποιείτε το δαμάσκηνο σε ένα σχέδιο εκτύπωσης ενός ή δύο χρωμάτων, επιλέγοντας ένα χρώμα spot Pantone είναι μια οικονομική επιλογή. Ένα χρώμα spot μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε ένα έργο πλήρους έγχρωμης εκτύπωσης όταν η αντιστοίχιση χρώματος είναι κρίσιμη. Το φάσμα των συν αποχρώσεων περιλαμβάνει: