Η Marantz ανακοινώνει τον δέκτη Home Cinema NR1605 Slim-Profile

Το 2014, ο Marantz ανακοίνωσε ότι απελευθερώνει την τρίτη γενιά των δέκτη οικιακού κινηματογράφου για μικρούς χώρους. Η εταιρεία σταμάτησε στη συνέχεια να κατασκευάσει το μοντέλο NR1605 που σκιαγραφείται σε αυτό το άρθρο, αλλά μπορείτε ακόμα να το αγοράσετε από τρίτους σε απευθείας σύνδεση, ή ακόμα καλύτερα να δείτε την έκδοση 2016, το NR1607 - Διαβάστε την αναφορά μου .

Χαρακτηριστικά του δέκτη Home Cinema NR1605 Slim-Profile

Παρά το γεγονός ότι είναι πολύ πιο αδύνατο από ό, τι οι περισσότεροι δέκτες οικιακού κινηματογράφου στην τάξη τιμών της τότε, ο NR1605 παρείχε μέχρι και 7.1 κανάλια, με δηλωμένη ισχύ εξόδου 90 watts ανά κανάλι (συνθήκες δοκιμής μέτρησης που δεν παρέχονται στο η ανακοίνωση του προϊόντος), με ενσωματωμένη αποκωδικοποίηση και επεξεργασία των περισσότερων μορφών ήχου Dolby και DTS, συμπεριλαμβανομένων των Dolby TrueHD και DTS-HD Master Audio .

Η πρόσθετη συμβατότητα μορφής ήχου περιελάμβανε αρχεία ήχου MP3, WAV, AAC, WMA , AIFF καθώς και μορφές ήχου hi-rez όπως DSD , ALAC και FLAC 192KHz / 24bit .

Για να διευκολυνθεί η ρύθμιση των ηχείων, ο δέκτης ενσωματώνει το σύστημα αυτόματης ρύθμισης ηχείων Audyssey MultEQ και το σύστημα διόρθωσης δωματίων, το οποίο χρησιμοποιεί μια ενσωματωμένη γεννήτρια δοκιμαστικού ήχου σε συνδυασμό με ένα παρεχόμενο μικρόφωνο για τον προσδιορισμό του μεγέθους των ηχείων, της απόστασης και των χαρακτηριστικών χώρου υπό την προϋπόθεση). Επίσης, εάν δεν είστε ιδιαίτερα προσεγμένοι στα εγχειρίδια χρήστη, η διασύνδεση μενού "Setup Assistant" του NR1605 σας καθοδηγεί για το υπόλοιπο του τι χρειάζεστε για να το ξεκινήσετε.

Για πρόσθετη ευελιξία ρυθμίσεων, το NR1605 διαθέτει επίσης διατάξεις για τη λειτουργία Ζώνης 2 , οι οποίες επιτρέπουν στους χρήστες να στέλνουν μια δεύτερη πηγή δύο καναλιών σε άλλη θέση χρησιμοποιώντας συνδέσεις ενσύρματων ηχείων ή έξοδο προενίσχυσης Ζώνης 2 συνδεδεμένη σε εξωτερικό ενισχυτή και ηχεία. Επίσης, για ιδιωτική ακρόαση, το NR1605 περιλαμβάνει επίσης μπροστινή υποδοχή ακουστικών 1/4 ιντσών.

Τα κύρια χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας περιλαμβάνουν συνολικά 8 εισόδους HDMI (7 πίσω / 1 μπροστά) και μία έξοδο HDMI. Οι συνδέσεις HDMI είναι 3D , 4K (60Hz) και Audio Return Channel και για βελτιωμένη απόδοση βίντεο, το NR1605 περιλαμβάνει μετατροπή βίντεο αναλογικού σε HDMI καθώς και αναβάθμιση 1080p και 4K (30Hz).

Εκτός από τις βασικές λειτουργίες και τις λειτουργίες ήχου και εικόνας και τις συνδέσεις, ο NR1605 είναι επίσης δέκτης δικτύου, ο οποίος μπορεί να συνδεθεί μέσω Ethernet ή WiFi.

Οι δυνατότητες δικτύου και ροής περιλαμβάνουν ενσωματωμένο Bluetooth για ροή από συμβατές φορητές συσκευές, όπως smartphones και tablet, Apple AirPlay , που επιτρέπει streaming μουσικής από το iPhone, το iPad ή το iPod touch καθώς και από τις βιβλιοθήκες του iTunes, συμβατότητα DLNA για πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε υπολογιστή συνδεδεμένο στο δίκτυο ή διακομιστή πολυμέσων και πρόσβαση στο διαδίκτυο από διάφορες υπηρεσίες, όπως το Spotify . Ο δέκτης παρέχει επίσης μια θύρα USB για την πρόσβαση σε ψηφιακά αρχεία πολυμέσων που είναι αποθηκευμένα σε μονάδες flash USB και σε άλλες συμβατές συσκευές.

Για να ελέγξετε τα πάντα στο NR1605, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παρεχόμενο τηλεχειριστήριο ή να επωφεληθείτε από την εφαρμογή δωρεάν τηλεχειρισμού της Marantz για συσκευές Android ή iOS.

Τέλος, για όσους είναι εξοικειωμένοι με την ECO, το NR1605 ενσωματώνει επίσης μια έξυπνη λειτουργία ECO που διατηρεί χαμηλή την κατανάλωση ρεύματος όταν ο δέκτης λειτουργεί για να παρέχει μουσική υποβάθρου χαμηλής έντασης αλλά μεταβαίνει αυτόματα σε πλήρη ισχύ εξόδου για ακρόαση μουσικής υψηλής έντασης ή τηλεόραση / προβολή ταινιών. Η λειτουργία Smart ECO μπορεί να ρυθμιστεί σε On (Ενεργοποίηση), Auto (Αυτόματο) ή Off (Απενεργοποίηση) ανά προτίμηση χρήστη.

Αν ψάχνετε για ένα δέκτη οικιακού κινηματογράφου που παρέχει μεγάλη ευελιξία, αλλά δεν αποσπάσει τα πάντα στο rack σας, το Marantz NR1605 αξίζει να το ελέγξετε ως πιθανή λύση.

Το NR1605 είχε μια αρχική προτεινόμενη τιμή $ 699