Τι είναι η τεχνολογία EDGE Cellphone

Το EDGE είναι μια ταχύτερη έκδοση της τεχνολογίας GSM

Οποιαδήποτε συζήτηση για την τεχνολογία κινητών τηλεφώνων είναι γεμάτη με ακρωνύμια. Μπορεί να έχετε ακούσει για GSM και CDMA, τους δύο μεγάλους και μη συμβατούς τύπους τεχνολογιών κινητού τηλεφώνου. Το EDGE (βελτιωμένα ποσοστά δεδομένων για το GSM Evolution) είναι μια εξέλιξη ταχύτητας και καθυστέρησης στην τεχνολογία GSM. Το GSM, το οποίο αντιπροσωπεύει το Παγκόσμιο Σύστημα Κινητών Επικοινωνιών, βασίζεται ως η πιο διαδεδομένη τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως. Χρησιμοποιείται από την AT & T και την T-Mobile. Ο ανταγωνιστής της, το CDMA, χρησιμοποιείται από τις εταιρείες Sprint, Virgin Mobile και Verizon Wireless.

Η πρόοδος EDGE

Το EDGE είναι μια ταχύτερη έκδοση του GSM - μια τεχνολογία 3G υψηλής ταχύτητας που κατασκευάστηκε σύμφωνα με το πρότυπο GSM. Τα δίκτυα EDGE σχεδιάστηκαν για να παρέχουν εφαρμογές πολυμέσων, όπως ροή τηλεόρασης, ήχου και βίντεο σε κινητά τηλέφωνα με ταχύτητα μέχρι 384 Kbps. Παρόλο που το EDGE είναι τρεις φορές πιο γρήγορα από το GSM, η ταχύτητά του εξακολουθεί να παραμορφώνεται σε σύγκριση με την τυπική DSL και την υψηλή ταχύτητα πρόσβασης καλωδίων.

Το πρότυπο EDGE κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2003 από την Cingular, η οποία είναι τώρα η AT & T, πάνω από το πρότυπο GSM. Η AT & T, η T-Mobile και η Rogers Wireless στον Καναδά χρησιμοποιούν όλα τα δίκτυα EDGE.

Άλλα ονόματα για την τεχνολογία EDGE περιλαμβάνουν το IMT Single Carrier (IMT-SC), το ενισχυμένο GPRS (EGPRS) και τα βελτιωμένα ποσοστά δεδομένων για την παγκόσμια εξέλιξη.

EDGE Χρήση και Εξέλιξη

Το αρχικό iPhone, το οποίο ξεκίνησε το 2007, είναι ένα οικείο παράδειγμα ενός τηλεφώνου συμβατού με EDGE. Από τότε, έχει αναπτυχθεί μια βελτιωμένη έκδοση του EDGE. Το Evolved EDGE είναι περισσότερο από δύο φορές πιο γρήγορα από την αρχική τεχνολογία EDGE.