Κορυφαίες τεχνικές χάκερ και βιβλία ασφαλείας για την άμυνα

Αυτά τα βιβλία είναι όλα μέρος ενός είδους βιβλίων που δείχνουν λεπτομερώς τις μεθόδους, τα εργαλεία, τα κόλπα και τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι χάκερ και οι κροτίδες για να βρουν και να εκμεταλλευτούν τις τρύπες στο δίκτυό σας. Αντί να απλώς διδάσκετε στους ανθρώπους "πώς να χάσουν" αυτά τα βιβλία πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα και σας λένε πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας και να υπερασπιστείτε το δίκτυό σας από αυτές τις επιθέσεις. Αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές μου για αυτήν την κατηγορία βιβλίων.

01 του 06

Hacking Exposed - 5η Έκδοση

Το Hacking Exposed έχει καθιερώσει σχεδόν όλο αυτό το είδος των βιβλίων. Τώρα στην πέμπτη έκδοση και έχοντας πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, το βιβλίο είναι το νούμερο ένα, το καλύτερο πωλείται βιβλίο ασφάλειας υπολογιστών και είναι ακόμα εξίσου χρήσιμο και πολύτιμο όσο ήταν ποτέ.

02 του 06

Κλέψτε αυτό το βιβλίο υπολογιστών 3

Τώρα στην 3η έκδοση του, ο καλύτερος αυτός πωλητής περιλαμβάνει τώρα την κάλυψη του spyware, της πολεμικής οδήγησης, των rootkits, του hacktivism, του cyberterrorism και πολλά άλλα. Υπάρχουν πολλά βιβλία που είναι εξαιρετικά για τη διδασκαλία των διαχειριστών ασφαλείας σχετικά με τις τεχνικές λεπτομέρειες των εργαλείων και τεχνικών χάκερ. Αυτό το βιβλίο γράφεται περισσότερο για τον μέσο άνθρωπο και συζητά αυτά και άλλα θέματα ασφαλείας.

03 του 06

Η πρόκληση του χάκερ 3

Πάντα σκέφτηκα την ασφάλεια του υπολογιστή ως ένα απαραίτητο αλλά βαρετό θέμα, αλλά οι συντάκτες αυτού του βιβλίου κατάφεραν να το κάνουν τόσο ενημερωτικό όσο και διασκεδαστικό. Αν είστε ειδικός ασφαλείας που θέλει να πάρει την πρόκληση του hacker και να δοκιμάσει πόσα γνωρίζετε ή αν είστε απλώς κάποιος που θέλει να μάθει περισσότερα για κάποιες από τις πιο πρόσφατες απειλές ασφάλειας, τότε αυτό το βιβλίο θα σας προσφέρει πολλές ώρες ενδιαφέρουσας ανάγνωσης και διερευνώντας.

04 του 06

Hack Attacks Revealed

Ο John Chirillo έχει κάνει μια καριέρα του hacking (για τους καλούς τύπους). Στο Revealed Hack Attacks, μοιράζεται τις γνώσεις του για το πώς οι χάκερ αποκτούν τις απαραίτητες πληροφορίες για να σπάσουν τα συστήματά σας. Ο κ. Chirillo καλύπτει τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται και τον σκοπό των διαφόρων λιμένων που χρησιμοποιούνται. Το βιβλίο παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με τα εργαλεία ανίχνευσης και εντοπισμού δικτύου που χρησιμοποιούν οι χάκερ.

05 του 06

Counter Hack Reloaded

Πέντε χρόνια μετά τη συγγραφή ενός από τα πρωτότυπα βιβλία στο επίθετο χάκερ και τα αντίμετρα του είδους των βιβλίων, ο Ed Skoudis συνεργάστηκε με τον Tom Liston για να δημιουργήσει μια αναθεωρημένη και ενημερωμένη έκδοση. Το Counter Hack Reloaded φέρνει το Counter Hack ενημερωμένο με τις νέες τεχνολογίες και τους τύπους επίθεσης καθώς και την παροχή των πληροφοριών που χρειάζεστε για να προστατεύσετε τον υπολογιστή και το δίκτυό σας από το να τους στοχεύσετε από αυτές τις επιθέσεις.

06 του 06

Hacking For Dummies

Τα βιβλία "For Dummies" παίρνουν θέμα και το βράζουμε σε αυτό που πρέπει να γνωρίζετε και το παρουσιάζουμε με απλό αγγλικό τρόπο χρησιμοποιώντας εικονίδια και κουκκίδες για να επισημάνετε τις βασικές πληροφορίες. Ρίξτε σε ένα χιούμορ και έχετε ένα απλό βιβλίο που είναι εύκολο να το διαβάσετε και, τελικά, σας διδάσκει ένα πράγμα ή δύο. Η συμβολή του Kevin Beaver, Hacking For Dummies, δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα αυτό.