Τι είναι το Facebook.com και γιατί είναι χρήσιμο;

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ένταξης Facebook

Το Facebook είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συμβαδίσει με αυτό που κάνουν οι φίλοι και η οικογένεια. Αφού προσθέσετε μια επαφή (που ονομάζεται "φίλος") στη λίστα φίλων σας στο Facebook, μπορείτε να δείτε πότε ενημερώνουν τις δραστηριότητές τους καλώντας τη σελίδα προφίλ τους ή εντοπίζοντας τις θέσεις τους στη ροή ειδήσεων. Γίνετε μέλος στις ομάδες του Facebook για να συναντήσετε άτομα σαν εσάς ή να περιηγηθείτε στα προφίλ για να βρείτε νέους φίλους . Οι συμμαθητές και οι αναζητήσεις συνεργατών του Facebook σας βοηθούν να συνδεθείτε με ανθρώπους από το παρελθόν και το παρόν σας.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Κριτικές από το Facebook (το καλό και το κακό)

Κόστος: Δωρεάν

Πολιτική άδειας γονέων:

Από τη σελίδα Όρων του Facebook:

Σελίδα προφίλ: Διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά που θα σας βοηθήσουν να διατηρείτε επαφή με τους φίλους σας στο Facebook και να προσθέτετε νέα. Προσθέστε πληροφορίες σχετικά με εσάς και επισημάνετε τους φίλους σας, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε αυτό που κάνουν.

Φωτογραφίες: Προσθέστε φωτογραφίες και άλμπουμ φωτογραφιών στη σελίδα σας στο Facebook.

Blog: Είναι ένα χαρακτηριστικό blog για τους χρήστες. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε φωτογραφίες στο ιστολόγιό σας. Αν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία ετικέτας στο blog για να προσθέσετε όνομα χρήστη κάποιου άλλου στο Facebook, ο φίλος σας θα προσθέσει και αυτή την καταχώρηση ιστολογίου στο ιστολόγιό του. Αν έχετε ένα blog σε έναν άλλο ιστότοπο, μπορείτε να προσθέσετε αυτό το ιστολόγιο στο ιστολόγιό σας στο Facebook προσθέτοντας τη διεύθυνση URL του ιστολογίου. Στη συνέχεια το blog σας εκτός χώρου θα εμφανιστεί στο χώρο blog του Facebook.

Εύρεση φίλων: Η εύρεση φίλων, παλαιών και νέων, θα πρέπει να είναι μια αύρα με τις προηγμένες λειτουργίες αναζήτησης του Facebook . Μπορείτε επίσης να βρείτε νέους φίλους μόνο με προφίλ περιήγησης. Η λειτουργία περιήγησης έχει επίσης μια γενική λειτουργία αναζήτησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ταξινομήσετε άτομα ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και τα ενδιαφέροντά σας.

Παλιοί φίλοι - Μάθετε αν οι άνθρωποι στο βιβλίο διευθύνσεών σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βρίσκονται στο Facebook μόνο θέτοντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικό πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτό το εργαλείο. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει αναζήτηση στη βάση δεδομένων για τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι αποθηκευμένες στο βιβλίο διευθύνσεων του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, για να δείτε αν κάποιοι από τους φίλους σας βρίσκονται ήδη στο Facebook. Υπάρχει επίσης μια αναζήτηση συμμαθητών και μια αναζήτηση συναδέλφων.

Σύνδεση με φίλους : Μόλις εσείς βρείτε κάποιον που θέλετε να είστε φίλοι, απλά κάντε κλικ στο κουμπί της σελίδας προφίλ αυτού του ατόμου για να τα προσθέσετε ως φίλο σας.

Ομάδες: Υπάρχουν ομάδες σελίδων στο Facebook. Βρείτε ομάδες με άλλα άτομα με τα ίδια ενδιαφέροντα όπως εσείς και κάντε κλικ στο "για να συμμετάσχετε". link Θα ενημερωθείτε για τα τι συμβαίνει στην ομάδα από την ενημερωτική σας ροή μέσω μηνυμάτων ή ειδοποιήσεων στην αριστερή πλευρά στο πλαίσιο "Ομάδες".

Σχόλια σε ιστολόγια και προφίλ: Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε σχόλια στα ιστολόγια και τις αναρτήσεις των ανθρώπων.

News Feed: Όταν συνδεθείτε, θα δείτε αναρτήσεις από φίλους και σελίδες που σας αρέσουν με βάση τα ενδιαφέροντά σας.

Υπάρχουν διαθέσιμα γραφικά και πρότυπα; Δεν μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο εμφάνισης της σελίδας του προφίλ σας. Μπορείτε να προσθέσετε πληροφορίες, να ενώσετε ομάδες, να προσθέσετε φίλους και να προσθέσετε φωτογραφίες.

Μουσική: Δεν μπορείτε να προσθέσετε μουσική στο προφίλ σας στο Facebook.

Λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αποστολή και λήψη μηνυμάτων με άλλα μέλη του Facebook μέσω του Facebook Messenger. Μπορείτε επίσης να τους "πειράξετε" για να τους ενημερώσετε ότι είστε εκεί ή να τους σκεφτείτε.

Η αρχή του Facebook

Στις αρχές του 2004 ο Mark Zuckerberg ίδρυσε το Facebook, στη συνέχεια στο thefacebook.com. Εκείνη την εποχή ο Zuckerberg ήταν δευτεροετής φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Το όνομα για το Facebook προέρχεται από τις δημοσιεύσεις που κάποια κολλέγια περνούν έξω από τους μαθητές στις αρχές του έτους για να βοηθήσουν τους μαθητές να γνωρίσουν το ένα το άλλο καλύτερα, που ονομάζεται Facebook.

Στην αρχή ήταν μόνο για το Χάρβαρντ. Το Facebook δημιουργήθηκε ως ένας τρόπος για τον Mark Zuckerberg και άλλους μαθητές του Χάρβαρντ να διατηρούν επαφή μέσω του Διαδικτύου και να γνωρίσουν καλύτερα ο ένας τον άλλον. Το Facebook έγινε τόσο δημοφιλές που σύντομα άνοιξε σε άλλα κολέγια. Μέχρι το τέλος του επόμενου έτους ήταν επίσης ανοικτή στα γυμνάσια. Τον Σεπτέμβριο του 2006 ανοίχτηκε στο κοινό στο διαδίκτυο, εφόσον ήταν 13 ετών και άνω και είχε έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αργότερα, θα μπορούσατε να έχετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ένα κινητό τηλέφωνο για να εγγραφείτε.

Οι επενδυτές του Facebook

Οι επενδυτές του Facebook που συμπεριέλαβαν τον συνιδρυτή της PayPal Peter Thiel, τους συνεργάτες της Accel Partners και τους συνεργάτες της Greylock. Το 2007 η Microsoft προχώρησε και επένδυσε 246 εκατομμύρια δολάρια για ένα μερίδιο 1,6% στο Facebook. Τον επόμενο μήνα, ο δισεκατομμυριούχος Χονγκ Κονγκ Li Ka-shing έκανε μια μεγάλη επένδυση. Yahoo! και η Google προσφέρθηκε να αγοράσει το Facebook, αλλά από τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Zuckerberg συνέχισε να λέει ότι δεν είναι προς πώληση.

Πώς το Facebook κάνει χρήματα

Το Facebook κάνει κυρίως τα χρήματά του από διαφημιστικά έσοδα. Γι 'αυτό θα δείτε διαφημίσεις banner στο Facebook. Έτσι μπορούν να καταφέρουν να δημιουργήσουν μια τέτοια εξαιρετική υπηρεσία δωρεάν.

Πολλές λειτουργίες του Facebook

Με την πάροδο του χρόνου το Facebook έχει προσθέσει πολλές νέες λειτουργίες στο κοινωνικό του δίκτυο. Τώρα θα βρείτε μια ροή ειδήσεων , περισσότερες δυνατότητες απορρήτου, σημειώσεις Facebook, τη δυνατότητα προσθήκης εικόνων στο ιστολόγιό σας και τα σχόλιά σας, την εισαγωγή άλλων ιστολογίων στο Facebook και την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων.